ملیپوشان والیبال ایران در دومین بازی رقابتهای قهرمانی آسیا برابر عراق قرار گرفتند.
به گزارش طرفداری، تیم ملی والیبال ایران با برخورداری از امتیاز میزبانی در مسابقات قهرمانی آسیا تلاش میکند از عنوان قهرمانی خود دفاع کند. ایران قهرمان دو دوره اخیر بوده اما در ارومیه، حریف قدرتمندی به نام ژاپن را پیش روی خود میبیند. شاگردان بهروز عطایی بازی آسانی در دیدار اول داشتند و امروز (دوشنبه 30 مرداد 1402) به مصاف عراق رفتند.
عراق در بازی اول به سختی و با نتیجه سه بر دو هنگ کنگ پیروز شد و ایران به راحتی همین تیم را سه بر صفر شکست داد. عراقیها در ست اول درخشان ظاهر شدند و در میان بهت و حیرت تماشاگران تلویزیونی و حاضر در سالن مملو از جمعیت، ایران را شکست دادند. شاگردان بهروز عطایی در ست دوم متحول شدند و روند خوب خود را تا پایان حفظ کردند. در نهایت، ایران با نتیجه سه بر یک پیروز شد. ایران به عنوان تیم صدرنشین گروه نخست این رقابتها به مرحله حذفی راه یافت.
اطلاعات بازی
- والیبال قهرمانی آسیا 2023
- بازی: ایران - عراق
- سالن: غدیر ارومیه
- تاریخ و ساعت برگزاری: دوشنبه 30 مرداد 1402؛ ساعت 19:15
ترکیب ایران:
سید محمد موسوی، میثم صالحی، امین اسماعیل نژاد، جواد کریمی، میلاد عبادی پور و محمد ولی زاده
ست اول (ایران 19 - 25 عراق)
اولین سرویس را محمد ولی زاده زد و اولین آبشار را هم سید محمد موسوی به امتیاز برای ایران تبدیل کرد. عراق بازی را به تساوی کشاند و میتوانست پیش بیفتد اما موسوی با دفاعی بینقص اجازه نداد. اسپک امین اسماعیل نژاد بدون برخورد به دست مدافعان عراق به بیرون رفت. بهروز عطایی با اشاره عبادی پور درخواست ویدیوچک داد که مورد پذیرش قرار گرفت. سرویس اسماعیل نژاد راهی اوت و نتیجه سه بر دو شد.
آبشار صالحی به بیرون رفت و نتیجه روی عدد سه مساوی شد. رالی زیبایی شکل گرفت که در نهایت عراقیها موفق شدند امتیاز بگیرند و پیش بیفتند. عراقیها با ارائه نمایشی درخشان، توپگیریهای خوب و ضربات دقیق توانستند نتیجه را پنج بر سه و عطایی را مجاب به درخواست وقت استراحت کنند. ایران یک امتیاز گرفت ولی عراقیها با کمک سرانگشتان دفاع، اختلاف دو امتیازی را حفظ کردند. سرویس عراق به بیرون رفت و نتیجه 6 بر پنج شد.
عراق عملکردی غیرمنتظره داشت و با وجود حضور دو دفاع روی تور به امتیاز هفتم رسید. سرویس بعدی عراق به قدری خوب بود که دریافت در زمین ایران، ناقص انجام شد و به بیرون رفت. اولین وقت استراحت فنی روی نتیجه هشت بر پنج به سود عراق رقم خورد. عراق 9 بر هفت پیش بود که دفاع عالی ولی زاده، اختلاف را به یک امتیاز کاهش داد. عراق اجازه نداد بازی به تساوی کشیده شود. صالحی توپ را به اوت زد و نتیجه 11 بر هشت به سود عراق شد. آبشار محکم اسماعیل نژاد، امتیاز نهم را برای ایران به ارمغان آورد. ایران اختلاف را به یک امتیاز رساند اما دفاع ناقص، با کسب امتیاز دوازدهم برای عراق همراه بود.
سرویس عراق به تور برخورد کرد. سرویس اسماعیل نژاد تبدیل به امتیاز شد ولی با درخواست ویدیوچک سرمربی عراق مشخص شد توپ به بیرون رفته و نتیجه 13 بر 12 به سود عراق شد. عراقیها به امتیاز چهاردهم نیز رسیدند. دفاع روی تور عراق، اختلاف را به سه امتیاز رساند و عطایی با زهم وقت استراحت گرفت. سرویس خوب عراق میتوانست به امتیاز شانزدهم هم برسد که هوشمندی پاسور ایران، نتیجه را 15 بر 13 کرد. دفاع روی تور خوب، اختلاف را به یک امتیاز رساند. سرویس صالحی به تور برخورد کرد و وقت استراحت فنی دوم نیز فرا رسید.
دفاع بینقص عراق روی تور و امتیازی دیگر برای حریف. مبین نصری بهجای میثم صالحی راهی زمین شد تا شاید بتواند ورق را برگرداند. سرویس عراقیها با اختلاف کمی به بیرون رفت. سرویس کاپیتان ایران راهی اوت شد؛ نتیجه 18 بر 15 به نفع عراق. آبشار عبادی پور هم به بیرون رفت؛ اختلاف عجیب چهار امتیازی. سرویس کریمی نیز از دست رفت. سرویسهای ایران برخلاف روز گذشته بسیار ضعیف و مملو از اشتباه بودند. عبادی پور امتیاز گرفت؛ نتیجه 20 بر 17 به سود عراق.
سرویس میلاد عبادی پور از روی تور رد نشد. اسماعیل نژاد از روی دست دو مدافع، آبشار خود را تبدیل به امتیاز کرد. عراق همچنان 21 بر 18 پیش است. خالد سلیح فتاح سرمربی عراق اولین وقت استراحت خود را درخواست کرد. آبشار محکم عراقیها به بدن ولیزاده برخورد کرد و تبدیل به امتیاز شد. در ادامه سرویس این تیم از دست رفت. محمدطاهر وادی و صابر کاظمی بهجای جواد کریمی و امین اسماعیل نژاد وارد زمین شدند.
سید محمد موسوی دفاع شد. نتیجه 24 بر 19 به سود عراق. آبشار ایران به اوت رفت و تمام؛ ایران ست اول را باخت!
ست دوم (ایران 25 - 12 عراق)
ایران در نیمه دوم جدیتر عمل کرد و توانست سه بر یک پیش بیفتد. اسماعیل نژاد امتیاز چهارم را هم کسب کرد تا از همان ابتدا، اختلاف ایجاد شود. آبشار عراقیها راهی اوت شد؛ نتیجه پنج بر یک به سود ایران. سلیح فتاح درخواست وقت استراحت کرد تا شاید وقفهای در بازی خوب ایران رقم بزند. دفاع سه نفره ایران، نتیجه را 6 بر یک کرد. امتیاز دیگر با دست اسماعیل نژاد. اولین وقت استراحت فنی روی نتیجه هشت بر یک اعلام شد.
امین اسماعیل نژاد، این بار سرویسی آرام و کنترلشده زد و باز هم امتیاز گرفت. دفاع زیبا از کاپیتان ایران، نتیجه را 10 بر یک کرد. عراق هنوز در حسرت کسب امتیاز دوم به سر میبرد. بالاخره «ناصر محمد» توانست با آبشاری بلند، تیمش را به امتیاز برساند. مبین نصری امتیاز یازدهم را با اسپکی محکم به دست آورد. سرویس ایران به بیرون رفت؛ نتیجه 11 بر 3 به سود ایران. موسوی با دفاعی زیبا اجازه نداد اختلاف کمتر شود. شلیک اسماعیل نژاد، اختلاف را به 10 امتیاز رساند.
رالی شکلگرفته با دشت امتیاز از سوی عراق به پایان رسید. عراق رفته رفته بهتر شد و توانست اختلاف را اندکی کمتر کند. محمد ولی زاده روی پاس سرعتی نتیجه را 16 بر هفت کرد. دومین وقت استراحت فنی اعلام شد. دوباره اختلاف امتیاز به 10 رسید. سرویس اسماعیل نژاد به بیرون رفت؛ نتیجه 18 بر 9 به سود ایران. سرویس عراق هم از دست رفت. عراقیها در ست دوم پراشتباه ظاهر شدند. نتیجه 20 بر 10 به سود ایران بوده و جبران این نتیجه تقیریبا غیرممکن به نظر میرسد.
استفاده از نقشه «پایپ»، عراق را به امتیاز یازدهم رساند. خطای سرویس از سوی عراقیها، اختلاف 10 امتیازی را پابرجا نگه داشت. دفاع عالی از ولی زاده، اختلاف را به 11 امتیاز رساند. توپگیری خوب از وادی و آبشار عبادی پور، نتیجه را 23 بر 11 کرد. سرمربی عراق وقت استراحت گرفت. بازگشت به بازی که ممکن نبود و به نظر میرسید او میخواهد اختلاف بیشتر نشود. باز هم توپگیری، باز هم آبشار و باز هم امتیاز برای ایران. عراق به یک امتیاز دیگر رسید. عراقیها نتوانستند توپ را از روی تور عبور دهند و ایران برنده ست دوم لقب گرفت.
ست سوم (ایران 25 - 15 عراق)
امین اسماعیل نژاد برای اولین بار در این بازی دفاع شد و امتیاز اول به عراق رسید. سید محمد موسوی هم دفاع شد و عراق به امتیاز دوم دست یافت. این بار موسوی امتیاز گرفت و اختلاف را به حداقل رساند. ایران دفاع کرد ولی توپ به اوت رفت. سرویس عراقیها با اختلاف کمی به بیرون رفت. کادر فنی این تیم درخواست بازبینی داد اما فایدهای نداشت. عراق پنج بر چهار پیش بود که توپ با تلاش محمدرضا حضرت پور برگشت و به امتیاز تساوی برای ایران تبدیل شد. عراقیها آبشار خود را به بیرون زدند و ایران یک امتیاز پیش افتاد.
محمد ولی زاده با دفاعی خوب، نتیجه را هفت بر پنج کرد. اسپک عراقیها راهی اوت شد و اولین وقت استراحت فنی فرا رسید. عراقیها نتوانستند توپ را از روی تور عبور دهند. ایران کم کم توانست اختلاف بیشتری ایجاد کند. سرمربی عراق دو تعویض همزمان انجام داد. ولی زاده دفاع زیبای دیگری انجام داد و نتیجه را 10 بر پنج کرد. سرویس محمدطاهر وادی به امتیاز تبدیل شد. اختلاف 5 امتیازی، سرمربی عراق را مجبور کرد وقت استراحت درخواست کند. ولی زاده یکی از ستارههای بیچون و چرای ایران بود و امتیاز دیگری را با دیوار بلند دستانش روی تور برای ایران کسب کرد.
تلاش عراق نتیجهای نداشت و اختلاف 10 امتیازی در این ست هم به وجود آمد؛ 16 بر 6 به سود شاگردان بهروز عطایی. مبین نصری امتیازات هفدهم و هجدهم را نیز به دست آورد. نصری به دنبال کسب امتیاز سوم بود که توپ بدون برخورد به دستان مدافعان عراقی به بیرون رفت. استمرار اختلاف 10 امتیازی؛ نتیجه 19 بر 9 به سود ایران. نتیجه 20 بر 10 بود که خالد سلیح وقت استراحت گرفت؛ تایم اوتی که به نظر تلاشی برای کاهش اختلاف بود. سرویس اسماعیل نژاد به تور برخورد کرد. سرویس عراق نیز سرنوشت مشابهی داشت. ایران فاصله را حفظ کرد و به پیروزی در ست سوم نزدیک و نزدیکتر شد.
ایران 22 بر 14 جلو بود که عبادی پور با دست مدافع عراق بازی کرد و امتیاز بیستوسوم را دشت کرد. «شیرزاد» توپ را در منطقه یک زمین ایران خواباند و عراق را به امتیاز پانزدهم رساند. اسماعیل نژاد با آبشاری دیگر، امتیاز بیستوچهارم را به دست آورد. دفاع روی تور ولی زاده، ایران را برنده ست سوم کرد.
ست چهارم (ایران 25 - 14 عراق)
بازی در ست چهارم، نزدیک و پایاپای آغاز شد. ایران سه بر دو پیش بود که توانست اختلاف را به دو امتیاز افزایش دهد. ایران مانند ستهای دوم و سوم، قدرتمند ظاهر شد و 9 بر پنج جلو افتاد. اختلاف چهار امتیازی باقی ماند و افزایش هم پیدا کرد. پاس و آبشار زیبای عراقیها به امتیاز بدل شد. در ادامه سرویس فوقالعاده حریف با ناکامی نصری در دریافت همراه شد؛ نتیجه 11 بر هشت به سود ایران.
رالی دیدنی میتوانست با امتیازگیری صابر کاظمی همراه شود ولی ملیپوش عراق، دست او را خواند و توپ را در زمین ایران خواباند. ایران باز هم اختلاف ایجاد کرد؛ نتیجه 14 بر 9 به نفع ایران. محمد طاهر وادی روی تور از عراق امتیاز گرفت. آبشار عبادی پور از روی تور عبور نکرد و نتیجه 15 بر 11 شد. عراق با توپگیری و دفاع خوب، امتیاز دوازدهم را کسب کرد. بهروز عطایی درخواست وقت استراحت کرد تا مبادا این ست از دست برود.
وادی با تیزهوشی به سبک سعید معروف، توپ را در زمین عراق فرود آورد. سرویس محمد فلاح هم روی خط زمین عراق خوابید و تبدیل به امتیاز شد. نتیجه 18 بر 12 بود که سرمربی عراق درخواست وقت استراحت کرد. ایران رفته رفته اختلاف را افزایش داد و نتیجه را 21 بر 13 کرد. خالد سلیح فتاح باز هم تایم اوت گرفت؛ وقت استراحتهایی که تاکنون بینتیجه بودهاند. دفاع بینقص محمد ولیزاده، اختلاف را به 10 امتیاز رساند، نتیجه 23 بر 13. عراق به امتیاز چهاردهم رسید.
نقشه پایپ ایران با آبشار نصری تبدیل به امتیاز بیستوچهارم شد. صابر کاظمی در شرایطی سخت، اسپک خود را تبدیل به امتیاز پایانی و پیروزی ایران کرد.
حاشیه بازی:
در حالی که قرار بود بازی رأس ساعت 19:15 آغاز شود، دیدار با تاخیر 10 دقیقهای شروع شد.
محمدرضا حضرت پور در ست سوم، سه بار پیاپی به زمین خورد که حتی باعث شد بازیکنان هم به خنده بیفتند.
بیشتر بخوانید:
والیبال قهرمانی آسیا| ایران 3 - 0 هنگ کنگ / بازی اول در حکم دستگرمی؛ حریف در حد ایران نبود