سرپرست سابق فدراسیون، خزانهدار و سرمربی پیشین تیم ملی امید جودو در خصوص بازگشت جنجالی آرش میراسماعیلی به صندلی ریاست این فدراسیون صحبت کردند.
به گزارش طرفداری، نیمههای خرداد سال 1402 بود که آرش میراسماعیلی رییس فدراسیون جودو با دستور حمید سجادی وزیر وقت ورزش و جوانان از سمت خود برکنار شد و نصرالله پریچهره با حکم سرپرستی، جای او را گرفت. رسانههای رسمی علت برکناری میراسماعیلی را «اختلاس» عنوان کردند اما او کمتر از دو ماه بعد به صندلی خود بازگشت.
رییس وقت فدراسیون جودو صبح روز یکشنبه (هشتم مرداد 1402) با آنچه رفع تعلیق از سوی مقامات قضایی عنوان شد به فدراسیون جودو بازگشت؛ این در حالی است که بخشی از جامعه جودو، این بازگشت را قانونی نمیداند و اعتقاد دارد نصرالله پریچهره باید به کار خود ادامه دهد.
محسن ذکریا یکی از مربیانی بوده که سابقه کار با میراسماعیلی را دارد اما نتوانسته به همکاری ادامه دهد و اتفاقا فدراسیون تحت مدیریت او را یکی از بیبرنامهترین فدراسیونها میداند.
محسن ذکریا سرمربی پیشین تیم ملی جودو امید در خصوص بازگشت آرش میراسماعیلی به فدراسیون جودو، به طرفداری گفت:
وزارت ورزش، آقای نصرالله پریچهره را به عنوان سرپرست فدراسیون جودو منصوب کرد. حالا وزارتخانه باید اعلام کند میراسماعیلی به صورت قانونی به فدراسیون بازگشته است یا خیر. وقتی چنین اتفاقی رخ نمیدهد، طبیعتا احساس میشود اقدامات لازم برای بازگشت او انجام نشده یا وزارت ورزش، حکم را قبول ندارد.
وی ادامه داد:
طبق صحبتهای آقای پولادگر (معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش) به نظر میرسد وزارت ورزش همچنان آقای پریچهره را به عنوان مسئول فدراسیون میشناسد.
سرمربی پیشین تیم ملی جودو امید در خصوص دلجویی میراسماعیلی از پولادگر بعد از واکنش تند و تیز، تصریح کرد:
یکسری صحبتها به صورت یکطرفه مطرح میشود. امور باید از کانال قانونی انجام میشد ولی متأسفانه چنین اتفاقی نیفتاد. به نظرم امکان انجام کار از مسیر قانونی هم وجود نداشت. منتظر عکسالعمل وزارت ورزش هستیم تا ببینیم چگونه میخواهد برخورد کند. اگر قرار باشد این اتفاقات در ورزش ایران تکرار شود، دیگر سنگ روی سنگ بند نمیشود.
از طرف دیگر گفته میشود اتهاماتی که به آرش میراسماعیلی وارد شد، خارج از دایره ورزش و در حیطه اختیارات قوه قضاییه بوده است.ذکریا در این باره گفت:
هر موردی در وزارت ورزش مورد بررسی قرار میگیرد، ابتدا رییس برکنار شده و سرپرست منصوب میشود. اگر موضوع به هر طریقی حل شد، از مسیر قانونی رییس معزول را به پست خود برمیگردانند اما آقای پولادگر صحبتی مطرح کرده و آقای میراسماعیلی کار دیگری انجام میدهد. آقای پریچهره هنوز مسئول فدراسیون است. امیدوارم وزارت ورزش ورود کرده و موضوع را مشخص کند.
فدراسیون میراسماعیلی بیبرنامهترین بود
ذکریا افزود:
به عنوان فردی که هم با آقای میراسماعیلی و هم با رییس پیشین فدراسیون کار کردهام و هشت سال نیز مربی تیم ملی بودهام؛ بیبرنامهترین فدراسیونی که دیدهام فدراسیون کنونی بوده است. تیم را به بازیهای کشورهای اسلامی بردم و در پایان سوم شدیم. بعد از چهار سال تعلیق، روی سکو رفتیم اما نه تنها تشکر خشک و خالی نکردند بلکه به استقبال ما نیامدند و پاداش نیز ندادند.
سرمربی پیشین تیم ملی جودو امید خاطرنشان کرد:
با تمام این تفاسیر، شرایط به گونهای بود که نمیشد کار کرد. بیتدبیری و بیبرنامگی شدیدی دیده میشد. قبل از بازیهای کشورهای اسلامی میخواستم از تیم جدا شوم ولی آقای میراسماعیلی همهجا یکطرفه صحبت میکند. اگر میخواهند صحبتی مطرح کنند به طرف مقابل نیز اجازه صحبت بدهند.
ذکریا که بعد از بازیهای کشورهای اسلامی، فدراسیون را ترک کرد، تاکید کرد:
من در فرودگاه از تیم جدا شدم، در حالی که هم مربی تیم امید و هم مربی ارشد تیم ملی بزرگسالان بودم. تیم ملی سرمربی نداشت و من به عنوان سرمربی، تیم را به بازیهای کشورهای اسلامی بردم. گفتهاند «وقتی آنها را بیرون میاندازیم، دشمن میشوند». هرکسی بیرون آمده با خواست خودش جدا شده، چون نمیتوانسته با شما کار کند. آقای میراسماعیلی فکر میکند هر کسی جدا شده، او فرد را بیرون انداخته است. ما نمیخواستیم با او کار کنیم. اصلا دوست نداشتم با آقای میراسماعیلی ادامه بدهم، چون قانونشکنی و حقخوری کرده و حقوق و مزایای دیگران را پرداخت نمیکند.
وی عنوان کرد:
اگر آقای میراسماعیلی به صورت قانونی برگشته، رای و حکم خود را نشان بدهد. او که الحمدالله در همهجا فعال است، اسکرین رای قضایی خود را علنی کند تا شبهات پایان یابد. از خانواده جودو خواهش میکنم تحت تاثیر صحبتها قرار نگیرند و راه درست را انتخاب کرده و اگر میدانند مسیر او اشتباه است، بیان کنند.
بسیاری از بزرگان جودو با آرش میراسماعیلی رابطه خوبی ندارند؛ از محمود میران که حکم اعطایی از سوی میراسماعیلی را پاره کرد تا محمدرضا حاج یوسف زاده و محمد درخشان رییس سابق فدراسیون جودو. ذکریا در این خصوص خاطرنشان کرد:
او با بسیاری از بزرگان جودو درگیر است. یک رشته ورزشی برای بزرگ بودن به حضور پیشکسوتان و بزرگان خود احتیاج دارد. خانواده جودو دست به دست همدیگر بدهند، چون میدانند چه کسی اشتباه میکند. آقای میراسماعیلی نمیتواند به جودو کمک کند.
واکنش عجیب میراسماعیلی به مهاجرت ملیپوشان
یکی از چالشهای بزرگ ورزش ایران در سالهای اخیر، کوچ مدالآوران بوده است. جودو نیز از این قاعده مستثنی نبوده و ملیپوشانی مانند سعید ملایی و جواد محجوب ترجیح دادهاند زیر پرچم دیگری مبارزه کنند. ذکریا به این مسئله نیز پرداخت و گفت:
قهرمانان بزرگ ما از جمله محجوب در زمان آقای میراسماعیلی از کشور رفت، چون رییس فدراسیون از او حمایت نکرد. وقتی مربی تیم ملی بودم، بارها همراه با آقای مسعود خسروی نژاد به آقای میراسماعیلی گفتیم: «محجوب در حال رفتن است». در پاسخ گفت: «برود!» حالا او پرچمدار جودو شده و نمیدانم چگونه اجازه دادهاند چنین اتفاقاتی بیفتد. آقای محمد محمدی بریمانلو در زمان او از رشته جودو خداحافظی کرد. سعید ملایی هم در زمان آقای میراسماعیلی از ایران رفت؛ وقتی فهمید میراسماعیلی سکاندار جودو شده، گفت: «جای من اینجا نیست». در واقع قهرمانان و مربیان جودو پراکنده شدهاند.
آرش میراسماعیلی چندی پیش از فعالیت نزدیک به 100 هزار جودوکا در کشور خبر داد؛ آماری که از سوی ذکریا چندان منطقی به نظر نمیرسد:
باید آمار درستی ارائه شود. 100 هزار جودوکا را به من نشان بدهید! فدراسیون کشتی اعلام کرده 80 هزار کشتیگیر در سطح کشور فعالیت میکنند؛ بعد 100 هزار جودوکا داریم؟! در حال حاضر اگر در تهران بخواهید به یادگیری جودو بپردازید، محل تمرینی وجود ندارد. جودوی ایران خوابیده و باشگاهها فعال نیستند.
وی افزود:
مرکز آموزش جودو کشور که سالن شهید کبکانیان بوده، چهار سال است به علت سوءمدیریت تعطیل شده، سالن ورزشی افراسیابی نیز شرایط مشابهی دارد. مسابقاتی که یک روزه برگزار میشود را لیگ مینامند و افتخار هم میکنند.
سرمربی پیشین تیم ملی جودو امید در خصوص وعده حضور حسین اوزکان قهرمان پیشین جودو ترکیه در قامت سرمربی تیم ملی ایران نیز گفت: ما دوست داریم جودو شرایط خوبی داشته باشد ولی جودو زمانی درست میشود که آقای میراسماعیلی نباشد. او قبلا هم بوده و تیم را چند بار دیپورت کردهاند. پرونده و سوءمدیریت او کاملا مشخص است.
عمادی: میراسماعیلی تبرئه نشده است
محمدرضا عمادی سرپرست سابق فدراسیون جودو و وکیل دادگستری هم در خصوص تبرئه آرش میراسماعیلی از اتهامات به طرفداری گفت:
اتهام اختلاس آقای میراسماعیلی از سوی دادگاه به جرم تصرف غیرقانونی در وجوه و اموال دولتی موضوع ماده ۵۹۸ قانون مجازات اسلامی تغییر پیدا کرد که مجازات اصلی این جرم شلاق بوده اما به احترام قهرمانی او، مجازات شلاق را به جزای نقدی تبدیل کردند.
وی ادامه داد:
طبیعتا اتفاقی افتاده که سازمان بازرسی، شعبه بازپرسی دادسرای رسانه و دادگاه کیفری دو حدود یک سال و نیم به این پرونده رسیدگی کردهاند. اینگونه نیست که بگوییم موضوعی بوده و پایان یافته یا رفع ابهام شده است. اصرار او مبنی بر ادامه کار با توجه به وضع موجود نه به نفع جودوی کشور و نه به نفع خودش است. آقای میراسماعیلی میتواند در جاهای دیگر به کشور خدمت کند. جودوی ایران در سطح بینالمللی تعلیق شده و روی او به دلیل مصاحبههای گوناگون حساس هستند. برخوردهای متناقضی انجام شده و قهرمانانی نیز از کشور رفتهاند. بهترین مربیان ما هم کنارهگیری کردهاند؛ افرادی که جودوی ایران را بعد از انقلاب شکل دادهاند.
سرپرست سابق فدراسیون جودو تاکید کرد:
از سرپرست جدید وزارت ورزش تقاضا داریم موضوع را به مسائل سیاسی، تعامل و مسامحه گره نزنند. جامعه جودو حساس شده و خدای نکرده این بدعت به دیگر فدراسیونها تسری پیدا میکند.
جالب اینجاست که شنیده میشود بازگشت میراسماعیلی به فدراسیون با حاشیههایی نیز همراه بوده و صحبتهایی مبنی بر تعویض قفل در به گوش میرسد، به گونهای که نصرالله پریچره در اتاق ریاست بوده و به یکباره درِ اتاق باز شده و بعد هم قفل عوض شده است.
عمادی تصریح کرد:
اگر دادگاه کیفری اعتراض آقای میراسماعیلی را بپذیرد و او حکم برائت بگیرد، تازه سرپرست وزارت ورزش باید به او اجازه ورود بدهد. چنین اتفاقاتی زیبنده ورزش زیبای جودو نیست. اگر این اتفاق به رویه تبدیل شود، بسیار خطرناک است. اگر وزارت ورزش، موضوع را از مجاری قانونی پیگیری نکند، اتفاق خوشایندی برای ورزش کشور رخ نخواهد داد.
شیرازیان: میراسماعیلی مجبور شد پولها را برگرداند
محمدحسین شیرازیان خزانه دار سابق فدراسیون جودو، فردی است که با شکایت، فدراسیون تحت هدایت آرش میراسماعیلی را محکوم کرد. او نیز در این خصوص به طرفداری گفت:
آقای میراسماعیلی در چهار مورد برائت گرفته ولی یک مورد تحت عنوان «اختلاس» به «تصرف غیرقانونی» تبدیل شد، چون سازمان بازرسی پیگیریهای خود را انجام نداد.
وی افزود:
برای یکسری از موارد طرح موضوع کردند و آقای میراسماعیلی مجبور شد در مواردی که از سوی سازمان بازرسی متهم شده، عین مبالغ را به حساب فدراسیون برگرداند. در پرونده خودمان به حکم اعتراض کردیم که به شعبه 14 دادگاه تجدید نظر ارجاع شده است. تاکنون هیچ رایی صادر نشده و طبق صحبتهای وکیلم، او اصلا برائت نمیگیرد و حداقل حکم تصرف در اموال دولتی باقی میماند.
شیرازیان در خصوص قطع همکاری با آرش میراسماعیلی در فدراسیون جودو گفت:
از ابتدای سال 1399 مشکلات ما با آقای میراسماعیلی جدی شد. او توقعاتی خارج از چهارچوب داشت که نمیتوانستم انجام بدهم. چندین مورد را به مشاوران او منتقل کردم. آقای میراسماعیلی مطلع شد و زمانی که دید نمیتواند با من کنار بیاید و خواستههای خلاف آییننامه انجام نمیشود، جایگزینی برای من آورد. از آنجایی که نمیخواستم با او کار کنم، همانجا کار را تحویل نفر جدید دادم و البته به مدت پنج ماه دیگر، همچنان در فدراسیون مشغول بودم.
وی افزود:
بهمنماه آقای میراسماعیلی به همراه دو نفر دیگر مرا تهدید کردند. آقای میراسماعیلی اسناد ارزی داشت که تحویل نمیداد و رسیدهای آن نیز نزد من بود. گفتم برگهها را در صورتی به شما میدهم که بدهی خود را تسویه کنید. او گفت به تو ربطی ندارد. با این حال رسیدها را در دفترخانه اسناد رسمی، کپی برابر اصل کردم و نسخهای را پیش خودم نگه داشتم و اصل را به او دادم.
خزانه دار سابق فدراسیون جودو خاطرنشان کرد:
آقای میراسماعیلی فکر کرد خیالش راحت شده و تسویه حساب مرا در خزانه داری امضا کرد. در ادامه شروع به اذیت کرده و در بهمنماه به من اعلام کرد دیگر به فدراسیون نیا تا تعیین تکلیف شوی. همهجا هم اعلام کرد شیرازیان دزدی و سندسازی کرده است. یکی، دو بار با پیشکسوتان جودو نزد او رفتم که گفت من چنین حرفی نزدهام. من با یکی، دو وکیل مشورت کردم و برای اینکه شریک جرم نباشم، ابتدا به وزارت ورزش و بعد سازمان بازرسی اعلام کردم. وقتی از وزارتخانه و سازمان بازرسی بازخوردی نگرفتم، در قوه قضاییه هم ثبت شکایت کردم.