تیم ملی والیبال ایران به دیدار فرانسه رفت تا نخستین دیدار خود در هفته سوم لیگ ملتهای 2023 را برگزار کند. این تیم در حالی که سرمربی و بهترین بازیکن خود را در اختیار نداشت، در پایان سه بر صفر شکست خورد.
به گزارش طرفداری، هفته سوم و پایانی مرحله مقدماتی لیگ ملتهای والیبال 2023 از 13 تا 19 تیرماه با 32 مسابقه در دو شهر آناهایم آمریکا و پاسای فیلیپین پیگیری میشود تا هفت تیم صعود کننده به مرحله نهایی مشخص شوند. لهستان به عنوان میزبان، حضورش در مرحله نهایی قطعی شده است.
تیم ملی والیبال ایران هفته سوم لیگ ملتها 2023 را با دیداری برابر فرانسه آغاز کرد؛ مسابقهای که ساعت 3 بامداد امروز (چهارشنبه 14 تیر) در آناهایم آمریکا برگزار شد. البته فرانسه هم تیم کاملی نداشت و «اروین انگاپت» ستاره این تیم از جمله غایبان بود.
این دیدار یازدهمین جدال مردان والیبالیست رده سنی بزرگسالان ایران و فرانسه در طول تاریخ محسوب شده و سهم ایران از این دیدارها تنها یک پیروزی طی پنج ست جدال تنگاتنگ بود. فرانسویها هم 9 بار پیروز شدند.
نخستین مسابقه دو تیم در سال 1970 و در رقابتهای قهرمانی مردان جهان بود و مرحله مقدماتی لیگ ملتها 2021 هم آخرین جدال دو کشور به شمار میرفت. هر دو مسابقه نیز به سود فرانسه به پایان رسید.
ملیپوشان کشورمان در سالهای 2018 و 2019 با مربیگری ایگور کولاکوویچ و در سال 2021 با هدایت ولادیمیر آلکنو در مرحله مقدماتی لیگ ملتها مقابل فرانسه قرار گرفتند و در نهایت تنها موفق به پیروزی در یک ست در مجموع این سه مسابقه شدند.
تا پایان هفته دوم لیگ ملتها 2023، فرانسه با سه برد و 9 امتیاز در جایگاه دهم ردهبندی جای گرفته و ایران با دو برد و هشت امتیاز در جایگاه یازدهم قرار داشت. تیم ملی والیبال ایران با امتیاز فدراسیون جهانی و به دلیل کارشکنی آمریکاییها رتبه جهانی خود را «فریز» کرده و نتایج دیدارهای هفته چهارم تاثیری در جایگاه این تیم نخواهد داشت. تیم ایران در ردهبندی فدراسیون جهانی با 241.05 امتیاز در جایگاه یازدهم قرار داشت و فرانسه در این رنکینگ با 329.27 پوئن، رتبه پنجم جهان را به خود اختصاص داده بود.
مردان والیبال ایران در روزی که بهروز عطایی، سرمربی خود را کنار خط نداشتند، با لباس سرمهای مقابل فرانسه قرار گرفتند و لیبروها نیز پیراهن سفید بر تن کردند.
ترکیب اولیه تیم ملی والیبال ایران مقابل فرانسه:
امیرحسین اسنفدیار، مرتضی شریفی، علی حاجی پور، جواد کریمی، مهدی جلوه، سید محمد موسوی و محمدرضا حضرت پور.
ست اول (ایران 18 - 25 فرانسه)
در همان آغاز بازی، فرانسه دو بار دفاع شد اما موفق شد اولین امتیاز را دشت کند. مرتضی شریفی با یک اسپک، نتیجه را مساوی کرد. دفاع خوب ایران، امتیاز دوم را برای کشورمان به همراه داشت. دو تیم پایاپای پیش رفتند؛ نتیجه سه بر سه مساوی دنبال شد. فرانسه چهار بر سه پیش افتاد. در یک رالی زیبا، ایران میتوانست نتیجه را مساوی کند ولی آبشار ملیپوشان کشورمان به بیرون رفت و نتیجه پنج بر سه شد. فرانسویها تلاش زیادی کردند و حتی از پا کمک گرفتند توپ را به زمین ایران برگردانند ولی موفق نشدند. در ادامه یک اسپک، امتیاز ششم را برای فرانسه به ارمغان آورد. فرانسه برتری دو امتیازی را حفظ کرد و هفت بر پنچ پیش افتاد.
فرانسه یک سرویس را از دست داد. سرویس محکم جواد کریمی با دریافت خوبی همراه نبود و به زمین ایران برگشت اما امیرحسین اسفندیار قدر این فرصت را ندانست و امتیاز هشتم نصیب فرانسه شد. فرانسویها به امتیاز نهم رسیدند و اختلاف سه امتیازی باعث شد علیرضا طلوع کیان که در غیاب عطایی، هدایت تیم ملی ایران را بر عهده دارد، درخواست تایم اوت کند. استفاده از مهدی جلوه، بازیکن سرعتی تیم ملی، ایران را صاحب امتیاز هفتم کرد. اسفندیار سرویس را به تور کوبید و یک امتیاز را به فرانسه داد. در یک رفت و برگشت، جلوه آبشار امتیازآور دیگری را زد؛ نتیجه 10 بر 8 به سود فرانسه. علی حاجی پور سرویس را از دست داد و اختلاف سه امتیازی پابرجا ماند.
استفان بویر، آبشار خود را به بیرون زد و اختلاف به یک امتیاز رسید؛ 12 بر 11 به سود فرانسه. حریف اروپایی سرویس را خراب کرد و نتیجه 13 بر 12 شد. سید محمد موسوی کاپیتان تیم ملی ایران هم سرویس خود را خراب کرد. جواد کریمی جای خالی انداخت و توپ او بعد برخورد به دست مدافع فرانسه، تبدیل به امتیاز سیزدهم شد. ایران دو بار فرصت داشت نتیجه را روی عدد 15 مساوی کند ولی این موقعیتها از دست رفت و نتیجه 16 بر 14 به نفع فرانسه شد.
دو تعویض انجام شد و بردیا سعادت و علی رمضانی به زمین رفتند. ایران دفاع خوبی انجام داد ولی توپگیریهای فرانسه بهتر بود و اختلاف دو امتیازی پابرجا بود؛ 18 بر 16. بردیا سعات دفاع شد و اختلاف به سه امتیاز رسید. طلوع کیان باز هم وقت استراحت، درخواست کرد تا اجازه ندهد اختلاف بیشتر شود. سرویس فرانسه به صورت مستقیم در زمین ایران خوابید و تبدیل به امتیاز شد. شریفی دفاع شد و اختلاف به پنج امتیاز افزایش یافت. سرویس فرانسه به تور برخورد کرد و با خوششانسی در زمین فرود آمد؛ نتیجه 22 بر 16 به سود فرانسه. بالاخره ایران امتیاز گرفت. «کارل» از مقابل سه مدافع توانست تیمش را به امتیاز بیستوسوم برساند. «بویر» یک امتیاز مستقیم سرویس گرفت و تیمش را 24 بر 17 جلو انداخت. سرویس بعدی او راهی اوت شد و ایران را به امتیاز هجدهم رساند. ایران هم حرکت مشابهی انجام داد و فرانسه را برنده ست اول کرد.
ست دوم (ایران 22 - 25 فرانسه)
فرانسه امتیاز اول را گرفت و در ادامه دفاع شد. توپ برگشتی فرانسویها از کنار خط زمین ایران راهی اوت شد و ایران پیش افتاد. غیبت امین اسماعیل نژاد در این بازی کاملا مشهود بود. حاجی پور میتوانست اختلاف را افزایش بدهد ولی اسپک او راهی اوت شد. «ترور کلونوت» و حاجی پور سرویس خود را از دست دادند و نتیجه سه بر سه پیش رفت. فرانسه به امتیاز چهارم رسید و مرتضی شریفی هم دفاع شد؛ اختلاف به دو امتیاز رسید. فرانسه میتوانست به امتیاز ششم هم برسد ولی جای خالی مهاجم این تیم به بیرون رفت. در ادامه جواد کریمی و سید محمد موسوی، توپ فرانسویها را دفاع کردند و نتیجه را روی عدد پنج مساوی کردند.
ایران به راحتی میتوانست صاحب امتیاز هفتم شود ولی رالی جذاب با توپی که شریفی از دست داد، به سود فرانسه خاتمه یافت. موسوی باز هم به داد ایران رسید و با یک دفاع، نتیجه را مساوی کرد. بازی پایاپای دنبال شد و دو تیم به امتیاز هشتم رسیدند. ایران روز خوبی را در زدن سرویس پشت سر نگذاشت. حاجی پور هم آبشارهای خوبی نزد. از دست دادن توپهای برگشتی و ناکامی مهاجمان در تبدیل اسپکها به امتیاز، یکی از نقاط ضعف بزرگ ایران در بازی مقابل فرانسه بود. بازی 10 بر 10 بود که «بارتلمی شیننیز» اسپک خود را به بیرون زد. موسوی هم به زیبایی اختلاف را به دو امتیاز رساند.
ایران 13 بر 11 پیش بود که حاجی پور سومین سرویس خود را هم از دست داد. موسوی باز هم برای ایران امتیاز گرفت. فرانسه هم با جای خالی به امتیاز رسید. دریافت ناقص در زمین ایران از سوی حاجی پور، نتیجه را روی عدد 14 مساوی کرد. اسفندیار از دفاع مقابل خود امتیاز گرفت و ایران را بار دیگر یک امتیاز جلو انداخت. نتیجه 15 بر 15 مساوی بود که «کارل» دو امتیاز پیاپی از سرویس به دست آورد؛ اولی محکم و دومی آرام. طلوع کیان وقت استراحت گرفت تا روند سرویسهای خوب «کارل» را متوقف کند. این اتفاق هم رخ داد و سرویس سوم او به بیرون رفت. اسفندیار توانست «کارل» را دفاع کند و نتیجه بازهم مساوی شود؛ 17 - 17.
اسفندیار با هوشمندی از جای خالی، امتیاز گرفت. درخواست ویدیوچک طلوع کیان مبنی بر برخورد توپ با زمین فرانسه بینتیجه ماند. شاگردان آندره آ جیانی سرویس را از دست دادند و نتیجه 19 - 19 دنبال شد. ایران به امتیاز بیستم رسید و این بار «جیانی» درخواست تایم اوت کرد ولی او هم ناکام ماند. بازی نفسگیر دنبال شد. نتیجه روی عدد 20 مساوی بود که فرانسویها با هوشمندی از دستان مدافعان ایران امتیاز گرفتند. یک سرویس محکم با دریافت ناقص ایران همراه بود و اختلاف را به دو امتیاز افزایش داد. توپگیری خوب در زمین فرانسه، اختلاف را به سه امتیاز رساند؛ باز هم افزایش اختلاف در امتیازات پایانی.
مرتضی شریفی امتیاز بیستویکم را دشت کرد. بردیا سعادت سرویس خود را به تور کوبید و امتیاز بیستوچهارم را به فرانسه تقدیم کرد. جواد کریمی با یک جای خالی، امتیاز بیستودوم را برای ایران به دست آورد. حرکتی مشابه با برخورد به دست مدافعان ایران، به معنای کسب امتیاز بیستوپنجم برای فرانسه بود.
ست سوم (ایران 19 - 25 فرانسه)
ایران در ابتدای ست سوم، دو امتیاز پیش افتاد. فرانسه یک امتیاز گرفت و شریفی بار دیگر اختلاف را به دو امتیاز رساند. سرمربی فرانسه درخواست موفقیتآمیزی برای ویدیوچک داشت. مشخص شد دست موسوی به تور برخورد کرده و امتیاز به فرانسه رسید. نتیجه پنج بر چهار به سود ایران بود که اسفندیار از فاصلهای دور، اسپکی زیبا زد و امتیاز ششم را کسب کرد. «بنجامین تونیوتی» امتیاز پنجم را برای فرانسه به دست آورد. یک دفاع عالی از حریف اروپایی، نتیجه را مساوی کرد. «بویر» هم امتیاز هفتم را برای تیمش به ارمغان آورد و فرانسه را پیش انداخت. طلوع کیان بعد از کامبک فرانسه، درخواست وقت استراحت کرد.
ایران توانست امتیازات از دست رفته را جبران کند و نتیجه روی عدد هشت مساوی شد. بازی در جریان بود که داور مسابقه به یکباره در سوت خود دمید. او معتقد بود یکی از داوران پشت میز، زنگ را به صدا درآورده ولی در اتفاقی جالب، هیچکسی زیر بار نرفت! فرانسه 11 بر 9 پیش بود که سعادت و شریفی دو امتیاز پیاپی برای ایران به دست آوردند. «کارل» اسپک خود را به بیرون زد و نتیجه رویی عدد 12 مساوی شد. سرویس شریفی هم در ادامه به بیرون رفت. «بویر» نیز مانند شریفی، سرویس خود را از دست داد. این اتفاق برای موسوی هم افتاد. توپگیریهای زیبا در زمین فرانسه، اختلاف را به دو امتیاز افزایش داد؛ 15 بر 13.
«کارل» یک امتیاز مستقیم سرویس هم کسب کرد و نتیجه 16 بر 13 شد. شریفی نتوانست واکنشی به سرویس خوب فرانسه نشان دهد. طلوع کیان باز هم وقتی تیمش سه امتیاز عقب افتاد، تایم اوت گرفت. «تونیوتی» با یک جای خالی زیبا، نتیجه را 17 بر 14 کرد. اسپک ایران راهی اوت شد و فرانسه چهار امتیاز جلو افتاد. ایران هم با جای خالی به امتیاز پانزدهم رسید. پوریا حسین خانزاده که در هفتههای اول و دوم، بازیکن ثابت ترکیب بهروز عطایی بود نیز به زمین رفت. دریافت بد او امتیاز بیستم را به «کلونوت» و فرانسه تقدیم کرد؛ 20 بر 15 به نفع فرانسه.
مهدی جلوه روی پاس سرعتی، امتیاز شانزدهم را کسب کرد. اسپک «شیننیز» به صورت اسفندیار برخورد کرد و به امتیاز بیستویکم برای فرانسه تبدیل شد. توپ به چشم اسفندیار برخورد کرد و البته «شیننیز» برای دلجویی از او به زمین ایران رفت. دریافتها و توپگیریهای بد در زمین ایران، فرانسه را صاحب موقعیت کرده و این تیم نیز قدر این فرصتها را دانست. «بویر» کار سختی برای کسب امتیاز بیستودوم نداشت. ایران به امتیاز هفدهم رسید. فرانسه هم با دستان هنرمند «تونیوتی» امتیاز بیستوسوم را دشت کرد. سرویس فرانسه به بیرون رفت و ایران 18 امتیازی شد. «کارل» توپ را به دست مدافعان ایران کوبید و به امتیاز بیستوچهارم رسید. «جنیا گربنیکوف» لیبروی فرانسه روز فوقالعادهای را پشت سر گذاشت. موسوی امتیاز نوزدهم را هم گرفت ولی «کارل» تیر خلاص را زد و فرانسه را برنده ست و بازی کرد.
بیشتر بخوانید: