هوندا تاداکاتسو یکی از سامورایی های بزرگ ژاپن است او نگهدارنده و حافظ خانواده توکوگاوا بود. او هم دوست و هم دست راست ایه یاسو توکوگاوا بود. در مقایسه با ایه یاسو نسبتا وحشی و خونگرم بود و اغلب برای تشویق و حمایت از ایه یاسو توکوگاوا از اظهارات و اقدامات قهر آمیز استفاده می کرد. او یکی از ۴ ژنرال برتر ایه یاسو توکوگاوا بود در نبردهای متعددی از قبیل اوکه هازاما، آنگاوا، میکاتاگاهارا،ناگاشینو، کوماکی ناگوته و از همه مهم تر سکیگاهارا در کنار ایه یاسو بود یکی از بهترین لحظات هوندا تاداکاتسو در جریان کمپین کوماکی رخ داد. در حالی که ایه یاسو برای مبارزه با نیروهای توتومی در ناگوته حرکت می کرد تاداکاتسو متوجه شد هیده یوشی گروه بزرگی را در تعقیب ایه یاسو رهبری می کند تاداکاتسو با ۳۰ سوار هیده یوشی را از آن سوی رودخانه شونای به چالش کشید نسبت نیروها ۵۰ یا ۶۰ به ۱ بود!!! تویوتومی هیده یوشی که از جسارت و شجاعت تاداکاتسو شگفت زده شده بود دستور داد هیچ آسیبی به او و افرادش وارد نشود.
هوندا تاداکاتسو توسط اودا نوبوناگا 《سامورایی ای در میان سامورایی ها》 نامیده می شد همچنین تویوتومی هیده یوشی زمانی اظهار داشت که در میان سامورایی ها 《هوندا تاداکاتسو در شرق و تاچیبانا مونشیگه در غرب》 وجود دارد تاکدا شینگن هم هوندا تاداکاتسو را تحسین می نمود و گفت تنها چیزهای بالاتر از ایه یاسو توکوگاوا کلاه ایمنی (کلاهخود) و هوندا تاداکاتسو هستند!
زره مشکی هوندا تاداکاتسو با کلاه ایمنی متمایزش از شاخ گوزنی منظره ای آشنا در میدان جنگ بود یکی از دلایلی که شاخ گوزن روی کلاه ایمنی او بود نه تنها برای قوی تر جلوه دادن و ترساندن دشمن بلکه به خاطر تجربه ای که پس از یک نبرد سرنوشت ساز داشت.
داستان از این قرار است که پس از نبرد اوکه هازاما، تاداکاتسو، ایه یاسو ۱۹ ساله را به قلعه اوکازاکی بازگرداند روزهای قبل بارندگی بسیار زیادی رخ داده بود و رودخانه ها پرآب شده بودند همانطور که او به دنبال راهی برای عبور از رودخانه بود یک گوزن از میان قسمت کم عمق رودخانه عبور کرد و راه را به تاداکاتسو نشان داد تاداکاتسو که این امر را فرخنده می دید در تلاش برای راهنمایی بیشتر اربابش و خدمت به اربابش یعنی ایه یاسو از شاخ گوزن استفاده کرد او دلسوز رهبرش بود و تا پایان عمرش شجاعانه و با افتخار به رهبرش خدمت کرد.
تاداکاتسو ۵۰ ساله بود که در نبرد نفس گیر سکیگاهارا ۵۰۰ نفر را در آن روز فرماندهی کرد در حمله ای در اردوگاه جنگی قبیله شیمازو، اسب تاداکاتسو با رگباری از تیرهای دشمن از پا درآمد و تاداکاتسو از اسب افتاد تاداکاتسو بدون صدمه به زمین سقوط کرد تنها لحظه ای مکث کرد تا برای اسب افتاده ی خود دعای مختصری بخواند و بعد به مبارزه ادامه داد.
تاداکاتسو اغلب به عنوان 《جنگجویی که از مرگ خود پیشی گرفت》 نامیده می شود. زیرا با وجود اینکه در بیش از ۵۵ نبرد جنگیده بود هرگز یک بار زخم مهمی برنداشت او با مشاهده ی جریان خون خود از تیغه برای اولین بار، به این نتیجه رسید که زندگی اش به پایان رسیده است و چند ماه بعد در سن ۶۳ سالگی وصیت کرد تا بمیرد.