طرفداری | فصلی که با رویا آغاز میشود، اما انگار پشت آن نقابهای پرزرقوبرق، کابوسی پنهان است. این داستان پاری سن ژرمن است.
داستان پاری سن ژرمن در فصول اخیر، حکایت فروپاشی به یکباره پس از سراییدن نغمههای امیدواری بوده است؛ قهرمان بلامنازع سالهای اخیر فوتبال فرانسه که دغدغهای جز ایستادن بر بام فوتبال قاره سبز ندارد، فصل را با هدف شکستن طلسم فتح لیگ قهرمانان اروپا آغاز میکند، اما درست سر بزنگاه اصلی، دقیقاً در لحظهای که نیاز به درخشیدن است، یکدفعه آن طنابِ ضخیمِ امیدواری، با پاره شدن آخرین رشتهاش، به یأسی دوباره تبدیل میشود.
پس از برکناری توماس توخل از هدایت پیاسجی که بهترین عملکرد تاریخ آنها را در رقابتهای اروپایی (صعود به فینال لیگ قهرمانان اروپا، فصل 20-2019) رقم زد، مدیران باشگاه فرانسوی علاوهبر خریدهایی نامآشنا که باید برای هر کدام دعوتنامهای آغشته به طلا برای عزیمت به پاریس میفرستادند، دو سرمربی با دو خط فکری متفاوت برای هدایت باشگاه انتخاب کردند؛ ابتدا مائوریسیو پوچتینو و پس از آن کریستوف گالتیه هدایت پاریسیها را بر عهده گرفتند؛ مربیان موفقی که هر کدام در تیم قبلیشان، نام خود را بر سر زبانها آورده بودند و حضور در پاریس، بستری را برای تحقق جاهطلبیهایشان فراهم میکرد. اما خروجی این تغییرات، نتیجهای جز روند نزولی پاری سن ژرمن در پیکارهای اروپایی در بر نداشت؛ گویی در پاری سن ژرمن، باتلاقی نهان است و هر سرمربیای که از راه میرسد، در آنجا گیر میکند و کنترل اوضاع از دستاناش خارج میشود. سرمربی به تیمی میآید که در ظاهر باکلاس و باابهت بنظر میرسد، اما وقتی در بطن ماجرا قرار میگیرد، آوار مشکلات مختلف روی سرش میریزد.
- قسمتهای پیشین تحلیل فصل:
- منچسترسیتی در فصل 23-2022؛ تحقق رویای شیرین جاودانگی
- بایرن مونیخ در فصل 23-2022؛ به هالیوودیترین شکل ممکن
- بارسلونا در فصل 23-2022؛ اولین گام ها برای بازگرداندن شکوه سابق
- ناپولی در فصل ۲۳-۲۰۲۲؛ به یاد دیگو، برای یک شهر
پاری سن ژرمن 23-2022، دور باطلی که با کریستوف گالتیه هم تکرار شد
5 جولای 2023 امضای کریستوف گالتیه روی برگه پاری سن ژرمن نشست و سرمربی فرانسوی خود را برای چالشی جذاب در پارک دو پرنس آماده میکرد. انتصاب گالتیه، به عنوان معمار دژ مستحکم دفاعی در تیم، آنهم با کارنامه درخشانی که در لیل و سپس نیس از خود بهجای گذاشته بود، نوید فصلی رویایی برای پیاسجی به ارمغان میآورد. مدیران تیم متمول پاریسی، بهظاهر تصمیم درستی گرفته بودند که مردی آشنا با فوتبال فرانسه، صاحب سبک در دفاع، قدرتمند در ضد حملات، بیحاشیه و در عین حال کاریزماتیک را برای هدایت باشگاه انتخاب کردند. سرمربی 55 ساله باید نقصی که مائوریسیو پوچتینو در طول 2 فصل حضورش در پاری سن ژرمن از خود نشان داد را برطرف میکرد؛ کنترل رختکنی مملو از ستارگان نامآشنا، جایی که هر کس ساز خود را میزند.
فصل 23-2022 برای پاری سن ژرمن و گالتیه رویایی آغاز شد. آنها پس از در هم کوبیدن نانت در سوپرکاپ فرانسه، لیگ را با قلعوقمع کردن حریفان آغاز کردند. به طوری که پاریسیها در 3 بازی اول خود در لوشامپیونه، 17 گل به ثمر رساندند! علاوهبر آن، پیاسجی در مرحله گروهی رقابتهای لیگ قهرمانان اروپا نیز امیدوارکننده ظاهر شد و از سد یوونتوس به عنوان اولین چالش سخت خود، به راحتی عبور کرد. لیونل مسی، نیمار و کیلیان امباپه در نقش موتور پیشران هواپیمای پاریسیها، بهترین عملکرد را داشتند؛ هواپیمایی گرانقیمت از جنس طلا بر فراز آسمان اروپا و در حال حرکت به سمت قله افتخار که در لغتنامه پاریسیها چیزی جز فتح لیگ قهرمانان اروپا معنی ندارد. اما اگر از وادی منطق فیزیک هم وارد قضیه شویم، به یاد میآوریم که سنگینی طلا در آسمان، آن هواپیما را خیلی زود به سمت سقوط و نابودی میکشاند.
پس از آن روزهای امیدوارکننده، آتش مشکلات و حواشی پاری سن ژرمن بار دیگر فوران کرد. گالتیه ابتدا باید خود را برای مراسم آشتیکنان نیمار و امباپه آماده میکرد، سپس حواشی ایجاد شده برای لیونل مسی توسط هواداران باشگاه را با لبخندی ظاهری در کنفرانسهای خبریاش قابل حلوفصل جلوه میداد و «کیلیان سن ژرمن» را نیز تحمل میکرد.
پاری سن ژرمن رفتهرفته با گالتیه به همان دور باطلی وارد شد که با مائوریسیو پوچتینو نیز تجربه کرده بود؛ آن پیاسجی سرحالِ نیمه اول فصل، در سال 2023 متحمل 10 شکست شد! آنها علاوهبر افتضاح تیمی و تاکتیکی مقابل بایرن مونیخ در یکهشتم نهایی لیگ قهرمانان اروپا که منجر به حذفشان برای دومین سال متوالی در این مرحله شد، دیدار حیثیتی جام حذفی را نیز به مارسی واگذار کردند. چه بسا در لیگ اگر اندوختههای نیمفصل اول به دادشان نمیرسید، لوشامپیونه را هم دودستی تقدیم لانس میکردند که فصل را تنها با 1 امتیاز کمتر از باشگاه متمول پاریسی به اتمام رساند. تکرار نتایج دور از انتظار پاری سن ژرمن در فصل 23-2022، بار دیگر گواه این عقیده بود که معضل باشگاه فرانسوی، چیزی فراتر از ایرادات تاکتیکی سرمربیان مختلف این تیم بوده است؛ یک مشکل ساختاری که همچون درختی در بطن باشگاه ریشه زده و نمیگذارد به دستاوردی باارزشتر از جامهای داخلیاش برسد. تصمیمات غلط مدیریتی، تکرار حواشی برای فوق ستارهها و ناتوانی سرمربی در کنترل رختکن بار دیگر دژاووی غمگین سالهای اخیر را جلوی چشمان هواداران پاری سن آورد. پیاسجی، ورژن 23- 2022 با آن همه ستارگان درخشاناش بار دیگر نشان داد که یک هواپیما از جنس طلا در آسمان باقی نمیماند.
لحظه زیبای فصل: جادوی لیونل مسی در روزی که 90 دقیقه راه رفت!
وقتی پاری سن ژرمنِ 23-2022 مانند یک فیلم کوتاه در داخل ذهنمان تجسم میکنیم، یافتن لحظهای زیبا در فصل اخیر کاری سخت و نیازمند تفکر بیشتری است. از آنجایی که پاریسیها تنها دستاورد فصل خود یعنی لوشامپیونه را با 1 امتیاز اختلاف نسبت به تیم دوم کسب کردند، کامبک رویایی آنها در 17 فوریه سال جاری مقابل لیل با هنرنمایی لیونل مسی را میتوان زیباترین لحظه فصل باشگاه فرانسوی نامید. در چهارچوب هفته بیستوچهارم لیگ 1، پاری سن ژرمن در حالی که تا دقیقه 87 با نتیجه 3-2 از لیل عقب بود، با گل تساویبخش امباپه و سپس کاشته رویایی مسی در دقیقه 95 مسابقه، از این دیدار مهم سربلند بیرون آمد تا تأثیر این کامبک فوقالعاده در پایان فصل نمود بیشتری پیدا کند. به قول خیلی از فوتبالدوستان، لئو مسی در آن بازی 90 دقیقه راه رفت و در یک لحظه نتیجه را عوض کرد.
لحظه ناامیدکننده فصل: افتضاح تیمی و تاکتیکی مقابل بایرن مونیخ در لیگ قهرمانان؛ تکرار سناریوی جنگ جهانی دوم، اینبار در مستطیل سبز
پاری سن ژرمن پس از صعود به دور حذفی لیگ قهرمانان اروپا، مقابل سدی به نام بایرن مونیخ پرآوازه قرار گرفت. در آن مقطع از فصل، کِیف تیم کریستوف گالتیه حسابی کوک بود و آنها موفق شده بودند 22 بازی از 36 دیدار ابتدایی فصل خود را پیروز شوند. بسیاری معتقد بودند پیاسجی با آن خط آتش در حال فوراناش، میتواند باواریاییها را به زانو در آورد. حتی هنگامیکه پس از انجام قرعهکشی این مرحله، توماس مولر با انتشار ویدیویی طنز از پاری سن ژرمن خواست تا با لیگ قهرمانان اروپا خداحافظی کند، خیلیها حرفهای ستاره آلمانی را مورد تمسخر قرار دارند و روی کاغذ شانس پاریسیها بسیار بیشتر از مونیخیها بود.
اما روند دیدارهای رفتوبرگشت دو تیم، تمام پیشگوییها و احتمالات را به سخره گرفت؛ پاری سن ژرمن عملاً مقابل بایرن مونیخ به بنبست تاکتیکی خورده بود. پیاسجی خیلی راحت و به ترتیب با نتایج 2-0 و 1-0 متحمل شکست شد و برای دومین سال پیاپی در مرحله یکهشتم نهایی لیگ قهرمانان اروپا، وداع زودهنگامی با جام داشت. آنها بازی رفت را با xG= 0.83 و بازی برگشت که احتیاج به برد برای صعود بود را با xG= 1.10 به پایان رساندند. ارتش قرمزپوش ژرمنها مچ پاریسیها را به راحتی خواباندند؛ گویی سناریوی جنگ جهانی دوم برای پاریس و مردماش، اینبار در مستطیل سبز تکرار شد.
حواشی و جنجالهای فصل: باتلاقی که مسی، نیمار و امباپه در آن فرو رفتند
باشگاهی که ویترین خود را از سوپراستارها پر میکند، باید ظرفیت کنترل آنها را نیز داشته باشد. در جایی که بازیکن خود را بزرگتر از تیم میبیند، نمیشود از سرمربی توقع رام کردن فوق ستارههایاش را داشت. یکی از برزگترین مشکلات پاری سن ژرمن در فصول اخیر، وجود شکافی گسترده میان جایگاه بازیکنان مختلف تیم در رختکن بوده است. دژاوویی که برای کریستوف گالیته و دیگر اعضای باشگاه در فصل 23-2022 نیز تکرار شد و باشگاه فرانسوی باز هم نتوانست جلوی فوران آتش حواشی مختلف را بگیرد. اتفاقاتی که همچون آفتی بلای جان پیاسجی شد و هر کدام حکایتی جداگانه را میطلبد.
کیلیان امباپه؛ یا به عبارتی «کیلیان سن ژرمن»
کیلیان امباپه اگرچه از لحاظ فنی بینظیر است و جایی برای شکوتردید باقی نمیگذارد، اما آن شخصیتی را که باید از جانب یک فوتبالیست حرفهای که از پوسته جوانیاش خارج شده و به سمت پختگی پیش میرود، از خود نشان نمیدهد. امباپه 24 ساله در فصل گذشته، بارها و بارها خود و پاری سن ژرمن را در دو خط موازی قرار داد و اعتبار باشگاه را بیش از قبل زیر سوال برد. از دعوا و جدل با نیمار بر سر یک ضربه پنالتی گرفته تا عصبانیت شدید ستاره فرانسوی بابت ویدیویی که پیاسجی بدون هماهنگی با او برای تمدید بلیتهای باشگاه برای فصل 24-2023 منتشر کرد. اما کیلیان امباپه این اواخر حتی پا را از حد خود فراتر گذاشت و عملاً سران پاریس را با صحبتهای ضدونقیضاش به سخره گرفت. مرد همهکاره پاری سن ژرمن با انتشار بیانیهای اعلام کرد که بند تمدید قرارداد 1 ساله خود با باشگاه پاریسی را فعال نخواهد کرد. با این وجود او در صحبتهای بعدی خود بهیکباره به جانب داری از پیاسجی پرداخت و از حضورش برای 1 فصل دیگر در تیم خبر داد. این حرکت از سوی امباپه دست مدیران پاری سن ژرمن را در پوست گردو گذاشت تا چارهای جز فروش او در همین تابستان نداشته باشند.
لیونل مسی؛ پاریس، شهری که دوستاش نمیداشتم!
لیونل مسی پس از آن روزهای فراموشنشدنی در قطر و کامل کردن ویترین افتخارات خود با فتح جام جهانی 2022، به پاریس بازگشت تا برای ادامه رقابتهای باشگاهی آماده شود. اما ناگهان هجمه حواشی مختلف گریبان فوق ستاره آرژانتینی را گرفت تا او برای خروج از درهای باشگاه لحظهشماری کند. پس از سفر لیونل مسی به عربستان که بدون اطلاع باشگاه پاری سن ژرمن انجام شد، سران پاریس تصمیم گرفتند او را به مدت دو هفته از حضور در تمرینات منع و به این شکل جریمه کنند.
از این جا به بعد بود که رابطه لیونل مسی با هواداران پاری سن ژرمن به سمت نابودی حرکت کرد. آتش خشم طرفداران فرانسوی فوران کرد و مسی را مقصر حذفشان از لیگ قهرمانان اروپا میدانستند. پارک دو پرنس هر هفته، شاهد شعارهای زنندهای علیه ستاره آرژانتینی بود و اسطوره بارسلونا پس از خوانده شدن ناماش توسط گوینده ورزشگاه هو میشد. آنها همچنین با تجمع روبروی ساختمان باشگاه، مسی را حرامزاده خطاب کردند. قطعاً فاتح جام جهانی 2022 اکنون با خروج از پاریس احساس رهایی دارد. لبخندی که او پس از اتمام آخرین بازی خود در پیاسجی بر لب داشت، گواه این مسئله است.
نیمار؛ صبر هوادار یک جایی لبریز میشود
نیمار با 222 میلیون یورو به عنوان گرانقیمتترین خرید تاریخ فوتبال به پاری سن ژرمن پیوست، اما هیچگاه نتوانست عملکردی مورد انتظار از خود به جای بگذارد. مصدومیتهای متوالی و از دست دادن بیش از 100 بازی طی تنها 6 فصل حضور در پاریس، این برداشت را در ذهن هواداران این باشگاه ایجاد میکند که ستاره برزیلی با بیانگیزگیهایاش پیاسجی را بازیچه خود کرده است. نیمار در فصل اخیر بار دیگر در دور باطل خود قرار گرفت و کاسه صبر هواداران باشگاه را لبریز کرد. هواداران فرانسوی به قدری عصبانی بودند که با عزیمت به سمت منزل وینگر برزیلی، خواستار خروج او از تیم شدند.
بهترین بازیکن فصل: کیلیان امباپه
پسر سرکش و یاغی پاری سن ژرمن، اگرچه با جنجالها و حواشیاش حرص مدیران باشگاه را حسابی در آورد، اما باز هم آمار فردی فوقالعادهای را از خود به جای گذاشت. کیلیان امباپه در فصل 23-2022، طی 43 بازی برای پیاسجی در تمامی رقابتها، موفق به ثبت 41 گل و 10 پاس گل شد. ستاره فرانسوی علاوهبر تکرار عنوان آقای گلی لیگ 1، به عنوان بهترین بازیکن فصل لوشامپیونه نیز انتخاب گردید. امباپه طی 8 بازی در لیگ قهرمانان اروپا، روی 10 گل تیماش (7 گل و 3 پاس گل) تأثیر مستقیم گذاشت.
البته در این میان نباید آمار درخشان لیونل مسی در فصل اخیر را نادیده گرفت. فوق ستاره آرژانتینی عملکردی متفاوت نسبت به سال اول حضورش در پاریس از خود نشان داد و طی 41 بازی برای پاری سن ژرمن، 21 گل و 20 پاس گل به ثبت رساند.
ناامیدکنندهترین بازیکن فصل: نیمار
نیمار را میتوان پاری سن ژرمنیترین بازیکن پاری سن ژرمن نامید! ستارهای که همیشه در نقطه عطف نمودار تحلیل عملکرد ناامیدکننده این باشگاه عرض اندام میکند. بد نیست اگر افرادی که با ستاره برزیلی در ارتباطاند، از او بپرسند که آیا وقت پیشرفت و تحول فرا نرسیده؟ آیا نمیخواهد به این چرخه تکراریاش در پاریس پایان دهد؟
نیمار طبق معمول فصل را طوفانی آغاز کرد؛ او در 4 بازی ابتدایی پاری سن ژرمن در 23-2022، آمار خارقالعاده 7 گل و 6 پاس گل را از خود بهجای گذاشت. اما چه حیف که چرخه تکراری افت عملکرد، مصدومیت و بیانگیزگی باز هم عین خوره گریبان او را گرفت. ستاره برزیلی که فصل را رویایی آغاز کرده بود و نوید درخششی ادامهدار میداد، رفتهرفته به سیر نزولی خود بازگشت و جایی که تیماش به او نیاز داشت در دسترس نبود. نیمار در 17 فوریه 2023 پس از مصدومیت از ناحیه قوزک پا در بازی مقابل لیل، ادامه فصل را از دست داد.
تاریخچه مصدومیتهای نیمار در طول 6 سال حضور در پاری سن ژرمن:
- فصل 18-2017: از دست دادن 25 بازی از 55 بازی ممکن
- فصل 19-2018؛ از دست دادن 27 بازی از 55 بازی ممکن
- فصل 20-2019؛ از دست دادن 22 بازی از 49 بازی ممکن
- فصل 21-2020؛ از دست دادن 26 بازی از 57 بازی ممکن
- فصل 22-2021؛ از دست دادن 22 بازی از 50 بازی ممکن
- فصل 23-2022؛ از دست دادن 17 بازی از 50 بازی ممکن
پدیده غیرمنتظره فصل: سرخیو راموس
معمولا واژه پدیده برای بازیکن جوانی به کار گرفته میشود که یکدفعه از دل باشگاه بیرون میآید و با عملکردش ستایش دیگران را به خود میبیند. اما در فصل کمفروغ پاری سن ژرمن که ستارههای جواناش هم در آسمان پاریس چندان پرنور ظاهر نشدند، یک مدافع باتجربه بر فراز ایفل قد علم کرد. سرخیو راموس توانست عملکردی فراتر از حد انتظار از خود بهجای بگذارد و نشان دهد که دود کماکان از کنده بلند میشود. اسطوره و کاپیتان سابق رئال مادرید که فصل اول را در پیاسجی، کابوسوار و به همراه مصدومیتهای پیدرپی سپری کرد، در فصل 23-2022 باصلابت و مستحکم ظاهر شد. راموس در حالی 45 بازی برای باشگاه فرانسوی به میدان رفت که این آمار در فصل 22-2021 تنها 13 بازی بود! مدافع اسپانیایی در شبهای سیاه پاری سن ژرمن مقابل بایرن مونیخ در مرحله یکهشتم نهایی لیگ قهرمانان اروپا، جزو بهترین بازیکنان تیماش لقب گرفت. او همچنین توانست فصل را با آمار 4 گل و 1 پاس به پایان برساند.
در این میان نباید از وارن زائر امری 17 ساله غافل شد. پدیده خط هافبک پاری سن ژرمن که عنوان جوانترین بازیکن تاریخ مراحل حذفی لیگ قهرمانان اروپا را یدک میکشد، فصل گذشته با نظر کریستوف گالتیه به تیم بزرگسالان باشگاه دعوت شد و 31 بازی را نیز در رقابتهای مختلف انجام داد. امری قطعاً فرصت شکوفایی بیشتری در فصل آینده دارد و نوید یک ستاره نوظهور دیگر در خط هافبک فوتبال فرانسه را میدهد.
عملکرد خریدهای فصل
پاشنه آشیل ترکیب پاری سن ژرمن در فصول گذشته، ضعف خط هافبک باشگاه نسبت به مابقی خطوط بوده است. اگر مارکو وراتی را از این قاعده مستثنی کنیم، هافبکهای درجه 1 چندانی به عنوان مغز متفکر تیم در ترکیب پاریسیها حضور نداشتهاند. پیاسجی تصمیم گرفت برای فصل 23-2022 این نقطه ضعف را از بین ببرد و برای 4 هافبک از 4 لیگ مختلف فرش قرمز پهن کرد؛ اما باز هم نتوانست بازده چندانی از خریدهای جدید خود دریافت کند.
بلیت پاریس برای ویتینیای 22 ساله از پورتو، فابین رویز 26 ساله از ناپولی، کارلوس سولر 25 ساله از والنسیا و رناتو سانچز 24 ساله از لیل رزرو شد. این هافبکها که هر کدام در باشگاه سابقشان خوش درخشیده بودند، در مجموع 135/5 میلیون یورو برای پاری سن ژرمن هزینه در بر داشتند؛ اما هیچکدام به اندازه کافی در پاریس پرفروغ نبودند، تا جایی که کریستوف گالتیه مجوز ورود وارن زائر امری به ترکیب اصلی را صادر کرد. این 4 هافبک روی هم رفته تنها 10 گل و 8 پاس گل را به ثبت رساندند که آمار مطلوبی به حساب نمیآید.
علاوهبر نفرات بالا، پیاسجی در تابستان گذشته قرارداد نونو مندس را با 38 میلیون یورو دائمی کرد، نوردی موکیله را با 12 میلیون یورو از آربی لایپزیش به خدمت گرفت و هوگو اکیتیکه را نیز به صورت قرضی از رنس به پاریس آورد. در مجموع عملکرد مدیران پاری سن ژرمن در نقلوانتقالات گذشته نمره قبولی کسب نمیکند؛ آنها میتوانستند خریدهای کمتر، اما منطقیتری داشته باشند. در هر صورت این بازیکنان، هر کدام در تیم خود اسمورسمی داشتند و پتانسیل پیشرفت برای آنها در فصول آینده با پاری سن ژرمن مهیا است.
تغییرات و نیازهای نقلوانتقالات تابستانی
همانطور که گفته شد، بیش از آنکه مشکلات پاری سن ژرمن ناشی از کیفیت بازیکناناش باشد، برگرفته از شکافی است که میان جایگاه فوق ستارهها با دیگر بازیکنان، در تیم اختلاف ایجاد کرده است. پیاسجی در وهله اول باید ساختار باشگاه را اصلاح کند و به جای خریدهای غیرمعقول، تیمی یکدست تحویل سرمربی تیم بدهد تا او بتواند افسار بازیکناناش را در دست داشته باشد. باشگاه فرانسوی هنوز به طور رسمی خرید بازیکنی را اعلام نکرده است؛ اما طبق اخبار معتبرنقلوانتقالاتی، مارکو آسنسیو و چر اندور اولین ورودیهای این تیم خواهند بود. میتوان به صورت خلاصه و به تفکیک پست نیازهای تابستانی باشگاه متمول فرانسوی را بررسی کرد:
دروازهبان: پاری سن ژرمن قطعاً برای فصل 24-2023، روی جانلوییجی دوناروما، برترین بازیکن یورو 2020 به عنوان سنگربان بدون جانشین خود حساب باز میکند. اما در بحث دروازهبان ذخیره تیم، باشگاه باید منتظر وضعیت سرخیو ریکو که پس از 20 روز از کما خارج شده است بماند. از طرفی قرارداد قرضی کیلور ناواس با ناتینگهام فارست به اتمام رسیده و باید دید سران پاریس در آخر چه تصمیمی برای گلر دوم تیم خود میگیرند.
خط دفاع: با خروج رسمی سرخیو راموس از پاری سن ژرمن، باشگاه فرانسوی برای جذب جایگزین او اقدام میکند. طبق شایعات اخیر، احتمال پیوستن لوکاس هرناندز که در بایرن مونیخ ساز جدایی میزند، به پیاسجی قوت گرفته است. اشتیاق دوطرفه برای نهایی شدن این انتقال، میتواند مدافع فرانسوی را به زادگاه خود باز گرداند و خرید ایدهآلی برای پاریسیها لقب بگیرد. از طرفی مارکینیوش قرارداد خود را به تازگی تمدید کرده و مدیران این تیم دغدغه چندانی برای این پست ندارند.
خط هافبک: کلاف سردرگم پاری سن ژرمن در این پست نمود پیدا میکند. باشگاه در فصل گذشته برای پوشاندن ضعفهای خود در خط هافبک، 4 بازیکن که بالاتر به آنها اشاره شد را به خدمت گرفت؛ اما نتوانست خروجی مناسب را از هافبکهای جدیدش دریافت کند. پاری سن ژرمن همچنین نیاز به جذب یک هافبک خلاق دارد که در مواقع ضروری قفل بازی را بشکند. برناردو سیلوا میتواند گزینه جذابی برای این پست باشد اما قطعاً کار پیاسجی در جذب ستاره پرتغالی منچسترسیتی آسان نخواهد بود. در هر صورت، سرمربی آینده پاری سن ژرمن باید اوج هنر خود را در ساختن یک خط هافبک مستحکم در تیم نشان دهد.
خط حمله: تکلیف جایگزین لیونل مسی مشخص شده است. پاری سن ژرمن طی روزهای آینده انتقال مارکو آسنسیو را به صورت رسمی اعلام خواهد کرد. اما افزون بر آن، باشگاه فرانسوی باید منتظر وضعیت کیلیان امباپه و نیمار بماند و بنظر میرسد تکلیف این پست در پیاسجی به زودی مشخص نخواهد شد. پاری سن ژرمن اگر در نهایت امباپه در را این تابستان به فروش برساند، میتواند با یک چمدان پر از پول به سراغ ستاره جدید خود برود. هری کین اکنون هدف اصلی پاری سن ژرمن در خط حمله محسوب میشود و بنظر نمیرسد باشگاه مشکل چندانی با پرداخت رقم درخواستی تاننهام داشته باشد.