با گذشت نزدیک به ده روز از قطع همکاری رسمی ریکاردو ساپینتو با باشگاه استقلال، همچنان تکلیف نیمکت رهبری این تیم مشخص نیست و مدیران باشگاه استقلال انگار درست مثل هواداران این تیم نمی دانند چه کسی قرار است آبی پوشان را در رقابت های داخلی و شاید هم رقابت های بین المللی فصل جدید رهبری کند.
به گزارش طرفداری، باشگاه استقلال که مدعی بود به دلیل مشکلات ارزی، چاره ای جز عقد قرارداد با مربی ایرانی ندارد، همین دیروز با دعوت از یک سرمربی خارجی و برگزاری نشست خبری برای او سردرگمی هواداران مجموعه آبی را افزایش داد تا انتخاب جانشین ساپینتو به یک معما تبدیل شود.
تشکیل کمیته فنی باشگاه استقلال که مثلا قرار بود روند انتخاب سرمربی جدید تیم را تسریع کند، کلاف سردرگم معرفی جانشین ساپینتو را پیچیده تر کرد. فلسفه تشکیل این کمیته، در ظاهر این بود که جمعی از پیشکسوتان استقلال عقل خود را روی هم بگذارند و به مدیران باشگاه برای انتخاب بهترین گزینه کمک کنند اما با تشکیل این کمیته، منافع فردی جای مصالح جمعی و منافع تیمی را گرفت و اعضای کمیته فنی روی هیچ یک از گزینه ها به اتفاق نظر نرسیدند و تنها تعداد فرضیه های موجود برای انتخاب سرمربی جدید استقلال را بیشتر کردند.
تا قبل از تشکیل کمیته فنی، جواد نکونام، محمد ربیعی و ساکت الهامی تنها گزینه های ایرانی هدایت استقلال بودند. هرچند با سفارش برخی افراد صاحب نفوذ، نام هایی چون رضا عنایتی و علیرضا منصوریان هم به این لیست اضافه شده بود اما در همان اولین نشست کمیته فنی، اعضا به این نتیجه رسیدند که نه منصوریان امتحان پس داده و نه رضا عنایتی کم تجربه نمی توانند در شرایط فعلی گزینه خوبی برای نشستن روی نیمکت استقلال باشند اما در عوض در همان جلسه کمیته فنی نام مهدی پاشازاده به لیست نامزدهای هدایت استقلال اضافه شد تا شرایط برای انتخاب سرمربی تغییر کند.
صرف نظر از برخی افراد حاضر در کمیته فنی که بیشتر به فکر حضور خودشان در کادرفنی استقلال فصل جدید هستند، بقیه اعضا این گونه تصور می کنند که باشگاه دنبال شریک جرم می گردد و به همین دلیل کمیته فنی در استقلال تشکیل شده است. به گفته یکی از اعضای کمیته فنی، آن ها می ترسند در نهایت باشگاه همان کسی که از قبل مدنظر داشته را به عنوان سرمربی انتخاب کند و فقط گناه انتخاب او را گردن کمیته فنی بیندازد. در این میان این شایعه هم به گوش برخی اعضای کمیته فنی رسیده که به موازات جلسات آن ها، جلسه های دیگری هم برای انتخاب سرمربی جدید در مکانی غیر از باشگاه استقلال برگزار می شود.
در جلسات کمیته فنی، سه فرضیه برای انتخاب سرمربی مطرح شده است. فرضیه اول انتخاب جواد نکونام به شرط دریافت مجوز برای نشستن روی نیمکت استقلال است. گفته می شود جواد نکونام به این دلیل که فولاد را در آستانه حساس ترین بازی آسیایی اش رها کرد، فعلا اجازه فعالیت در تیم های تراز اول باشگاهی ایران را ندارد. البته خود جواد و نزدیکانش مدعی هستند هیچ مانعی پیش پای نکونام نیست اما باشگاه از این گزینه سرمربیگری برای نشستن روی نیمکت استقلال تاییدیه رسمی خواسته است.
فرضیه دوم اما انتخاب یک نفر از میان ساکت الهامی، محمد ربیعی یا مهدی پاشازاده به عنوان سرمربی جدید استقلال و استخدام یک دستیار خارجی کنار این سرمربی جدید است. یعنی در صورتی که جواد نکونام موفق به دریافت مجوز نشود، یکی از این سه نفر هدایت استقلال را برعهده بگیرد. گویا در جلسه کمیته فنی استقلال دو مدل رای گیری هم برای انتخاب سرمربی انجام شده است. در مدل اول، نکونام سه رای، ربیعی دو رای و پاشازاده یک رای داشته و یک رای هم ممتنع بوده است. در مدل دوم که در صورت حذف جواد نکونام به دلیل نداشتن مجوز بود، آرای مهدی پاشازاده و محمد ربیعی برابر شده است.
فرضیه سوم ولی استخدام سرمربی خارجی و انتخاب مهدی پاشازاده به عنوان دستیار اول کنار او بوده است. اعضای کمیته فنی به این فرضیه هم رای مثبت دادند اما مدیران باشگاه نگران هستند وزارت ورزش به دلیل دریافت دستور العملی که باشگاه ها را از عقد قرارداد ارزی با مربیان خارجی منع کرده، مانع استخدام سرمربی خارجی در استقلال شود. گفته می شود در اولین نشست کمیته فنی، وقتی یکی از اعضا به حجت کریمی گفت یک سرمربی خارجی ارزان قیمت می تواند بهترین انتخاب باشد، مدیرعامل موقت باشگاه تاکید کرد با توجه به دستور عقد قرارداد ریالی، امکان جذب سرمربی خارجی وجود ندارد.
فقط معلوم نیست مدیران باشگاه چرا با وجود این اعتقاد، خوان رامون لوپز کارو اسپانیایی را به ایران دعوت کردند و حتی برای او کنفرانس خبری گذاشتند تا با خبرنگاران ایرانی حرف بزند؟ به نظر می رسد مدیران استقلال با ایجنتی که این اسپانیایی را به آن ها معرفی کرده، تعارف دارند که دست به چنین اقدام عجیبی زدند. شاید هم واقعا دل شان می خواهد با انتخاب یک خارجی، خودشان را از چرخه سر درد آور انتخاب سرمربی ایرانی خلاص کنند.
روز گذشته همزمان با حضور خوان رامون لوپز کارو اسپانیایی در ایران، وزیر ورزش و جوانان در مواجه شدن با سوال خبرنگارانی که پرسیده بودند آیا این اسپانیایی سرمربی جدید استقلال است، گفته تا جایی که من می دانم استقلال دنبال سرمربی ایرانی بود. وزیر حتی اعلام کرده تا سه شنبه مدیران استقلال سرگرم بررسی گزینه های ایرانی بودند و قرار بود از میان همین گزینه ها، سرمربی جدید را انتخاب کنند. تحت تاثیر همین گفته ها و البته به دلیل رفاقت جواد نکونام با یکی از نزدیکان وزیر ورزش، منابع خبری مدعی هستند باید کار جواد نکونام را تمام شده دانست مگر اینکه نتواند مجوز بگیرد.
اما ماجرای جلسه هایی که به صورت موازی با نشست های کمیته فنی، خارج از باشگاه استقلال برگزار می شود چیست؟ شایعه شده حجت کریمی در مکانی که متعلق به علیرضا دبیر، رییس فدراسیون کشتی است، با برخی گزینه های هدایت استقلال جلسه می گذارد. البته سابقه رفاقت حجت کریمی با علیرضا دبیر به دوران همکاری آن ها در فدراسیون کشتی برمی گردد و اینکه مدیرعامل استقلال با رییس فدراسیون کشتی مشورت کند، به خودی خود چیز عجیبی نیست اما همین جلسه ها باعث شده برخی اعضای کمیته فنی تصور کنند جلسه های آن ها فرمایشی است و تصمیم نهایی جای دیگری گرفته می شود.
در این خصوص یکی از اعضای کمیته فنی در محفلی خصوصی گفته اگر جواد نکونام، محمد ربیعی و ساکت الهامی گزینه هدایت استقلال هستند، باید برای ارائه برنامه هایشان به جلسه کمیته فنی بیایند. اینکه آن ها در غیاب اعضای کمیته فنی، به مدیران باشگاه برنامه بدهند، فقط جایگاه کمیته فنی را تضعیف می کند اما در نقطه مقابل مدیران باشگاه مدعی هستند برای جلوگیری از تنش و حواشی، با گزینه های سرمربیگری استقلال جلسه خصوصی می گذارند و نتیجه این نشست را به اعضای کمیته فنی اعلام می کنند.
پیش از این قرار بود حداکثر تا همین چهارشنبه سرمربی استقلال معرفی شود اما حالا این کار به یکشنبه آینده موکول شده است. انگار مدیران استقلال هم نمی دانند باید در نهایت چه تصمیمی برای این تیم بگیرند. انتخاب جواد نکونام برای سرمربیگری؟ معرفی محمد ربیعی به عنوان سرمربی جدید یا سپردن استقلال به زوج خوان رامون لوپز کارو و مهدی پاشازاده. تا چشم بهم بزنیم، یکشنبه هم از راه می رسد و این نگرانی وجود دارد که استقلالی ها باز هم اندر خم یک کوچه باشند. زمان به شدت به ضرر استقلال در حال سپری شدن است.