چه میزان خواب زیاد محسوب می شود؟
میزان خواب مورد نیاز شما در دوره های مختلف زندگی تفاوت هایی با هم دارند. این میزان به سن، سطح فعالیت، شرایط جسمی و سبک زندگی شما بستگی دارد. به عنوان مثال در دوره های بیماری و اضطراب نیاز به خواب بیشتری خواهید داشت. گرچه خواب در زمان های مختلف و در افراد مختلف یکسان نیست، با این حال متخصصان پیشنهاد می کنند میزان خواب بین 7 ساعت تا 9 ساعت در شب کافی و مناسب است.
چرا برخی زیاد می خوابند؟
خواب زیاد نیز نوعی اختلال خواب محسوب می شود. این شرایط منجر می شود فرد در طول روز احساس خواب آلودگی داشته باشد که با چرت زدن هم برطرف نمی شود. همچنین این نوع اختلال باعث می شود فرد در طول شب هم مدت زیادی بخوابد. بسیاری از افراد مبتلا به پرخوابی دچار علائمی می شوند که عبارتند از: اضطراب، کمبود انرژی و مشکلات حافظه چرا که به طور مداوم نیاز به خواب دارند.
آپنه خواب انسدادی اختلالی است که باعث می شود فرد در زمان خواب به طور موقت دچار قطع تنفس شود. این مشکل به طور مداوم باعث بروز اختلال در خواب می شود و در نتیجه فرد بیشتر از حالت عادی نیاز به خواب دارد.
همه کسانی که زیاد می خوابند لزوما دچار اختلال خواب نیستند. دیگر علل پرخوابی عبارتند از مصرف الکل و برخی داروها. برخی مشکلات پزشکی مانند افسردگی نیز باعث زیاد شدن خواب می شود. برخی دیگر نیز کلا به خوابیدن زیاد تمایل دارند.
مشکلات و بیماری های ناشی از خواب زیاد
دیابت. بررسی ها نشان داده اند که خواب زیاد یا کم خوابیدن شبانه خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد.
چاقی. کم خوابی یا خواب زیاد باعث افزایش وزن می شود. اخیرا تحقیقات نشان داده اند افرادی که شب ها 9 تا 10 ساعت می خوابند، 21 درصد بیش از دیگران در معرض چاق شدن هستند. این ارتباط بین خواب و چاقی حتی با وجود تنظیم میزان غذا و ورزش هم اتفاق می افتد.
سردرد. افرادی که مستعد سردرد هستند، خوابیدن زیاد باعث بروز سردرد می شود. محققان معتقدند علت این عارضه این است که خواب زیاد بر روی برخی انتقال دهنده های عصبی مغز، از جمله سروتونین، تاثیر می گذارد. افرادی که در طول روز زیاد می خوابند و در طول شب خواب خوبی ندارند نیز دچار سردرد می شوند.
کمر درد. در گذشته با بروز سردرد پزشکان به افراد توصیه می کردند که در تخت استراحت کنند، اما امروزه اینطور نیست. در این شرایط ممکن است حتی نیاز به کم کردن ورزش هم نباشد. بهتر است به پزشک مراجعه کنید. فعالیت کردن باعث برطرف شدن کمر درد می شود و خوابیدن بیشتر از حد معمول یکی از عوامل بروز کمردرد است.
افسردگی. گرچه بیشتر بی خوابی باعث بروز افسردگی می شود، اما 15 درصد افراد مبتلا به افسردگی نیز دچار پرخوابی هستند. خواب زیاد باعث بدتر شدن افسردگی می شود. بنابراین خواب منظم و به اندازه برای سلامت جسمی و روحی بسیار ضروریست.
بیماری قلبی. طی انجام یک تحقیق محققان 270000 خانم را مورد بررسی قرار دادند. داده های مربوط به این بررسی نشان داد که خانم هایی که شب ها بین 9 تا 11 ساعت می خوابند، 38 درصد بیشتر از دیگر خانم ها در معرض ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی هستند. محققان هنوز ارتباط بین چرخوابی و بروز بیماری های قلبی را کشف نکرده اند.
مرگ. بسیاری از بررسی ها نشان داده اند میزان مرگ و میز در بین افرادی که بیشتر از 9 ساعت در روز می خوابند، بیشتر از افرادی است که 7 تا 8 ساعت در شب می خوابند. علت ارتباط بین این دو کشف نشده است. اما محققان دریافتند که افسردگی و وضعیت اجتماعی و اقتصادی ضعیف نیز با خواب زیاد در ارتباط می باشد. آنها بر این باورند که این عوامل می توانند با مشاهده مرگ و میر بالا در افرادی که زیاد می خوابند در ارتباط باشد.
اگر شب ها بیشتر از 7 یا 8 ساعت می خوابید حتما به پزشک مراجعه کنید. پزشک علت زیاد خوابیدن را مورد بررسی قرار خواهد داد.
اگر خوابیدن زیاد شما ناشی از مصرف الکل یا برخی داروها باشد، قطع مصرف آنها موثر خواهد بود. با این حال داروها را نباید بدون مشورت پزشک قطع کرد. اگر خواب بیش از حد ناشی از یک بیماری باشد، درمان این بیماری به بهبود مشکل کمک خواهد کرد.
بدون در نظر گرفتن علت خواب زیاد، تمرین کردن عادت های مناسب و سالم خواب و خوابیدن بین 7 تا 8 ساعت در شب می تواند به سلامت جسمی شما کمک کند. متخصصان توصیه می کنند که ساعت خوابیدن و بیدار شدن شما ثابت باشد. به علاوه از مصرف کافئین و الکل در ساعات نزدیک به خواب اجتناب کنید. ورزش کردن منظم و آرامی و راحتی محیط اتاق خواب کمک می کنند تا بتوانید به اندازه کافی بخوابید.
کاری از حزب منچستر کبیر
برای دیدن بقیه مطالب ما روی برچسب حزب منچستر کبیر کلیک کنید.