لینک فیفا 2023 :
https://www.fifa.com/fifaplus/en/art...
فیفا افتخارات و معرفی استقلال رو اینطور بیان میکنه :
Esteghlal FC: A symbol of national identity and pride for Iranians
باشگاه استقلال: نماد هویت ملی و افتخار ایرانیان
باشگاه استقلال که در سال 1945 تأسیس شد، یکی از موفق ترین باشگاه های ایران بوده است
استقلال 2 بار قهرمان لیگ قهرمانان آسیا⭐️⭐️ و 9 بار قهرمان لیگ ایران شده است
ایرج دانایی فرد بازیکن ستاره استقلال اولین گل ایران در جام جهانی فوتبال را در سال 1978 به ثمر رساند.
بیوک جدینار بازیکن استقلال با حضور در تیم بی اف سی ویکتوریا 1889 برلین در سال 1957 اولین ایرانی شد که در اروپا بازی کرد.
فوتبال همیشه برای ایرانیان پرشور بوده است و هیچ تیمی به اندازه استقلال تهران تجسم این علاقه نیست. استقلال با سابقه ای غنی و رقابتی سخت با رقیب همشهری خود پرسپولیس، بیش از 75 سال است که پای ثابت فوتبال ایران بوده است.
باشگاه استقلال در سال 1945 با نام "دوچرخه سواران" به معنای دوچرخه سواران (با اشاره به بنیانگذاران باشگاه که به دوچرخه سواری علاقه مند بودند) تاسیس شد قبل از اینکه این باشگاه به نام تاج تهران (تاج تهران) در سال 1949 شناخته شود. تاج 7 بار قهرمان شده بود. قهرمانی های لیگ دسته اول در دهه های 50 و 60 و 4 قهرمانی جام حذفی تهران به عنوان یکی از قدرت های فوتبال مطرح شد. تاج با مدیریت علی دانایی فرد ابتدا به عنوان هافبک و مربی و سپس به عنوان مربی از سال 1950 تا 1967، نه تنها عناوین قهرمانی، بلکه قلب ها را با فوتبال خود به دست آورد.
تا سال 1979 بود که "تاج" نام خود را به "استقلال" تغییر داد که در فارسی به معنای استقلال است. خطوط آبی و سفید این تیم در فوتبال ایران نیز نمادین شده بود و برای هر هواداری در کشور فوراً قابل تشخیص است.
جالب اینجاست که دربی قدیمی تهران قبل از منحل شدن شاهین در سال 1967، دیدار حساسی بین (تاج و شاهین) بود. سایر تیم ها بازیکنان شاهین را به ترکیب خود اضافه کردند، از جمله پرسپولیس تازه متولد شده که استقلال یکی از شدیدترین رقابت های فوتبال جهان را با آنها تقسیم می کند. . .
این رقابت در طول سالها لحظات جادویی نیز به همراه داشته است، یکی از به یاد ماندنیترین پیروزیهای استقلال در سال 1990 میلادی بود که با برتری 2-1 مقابل پرسپولیس قهرمان لیگ ایران شد. پنجاه و هشتمین دوره دربی 2005 نیز در خاطره هواداران استقلال ماندگار خواهد شد. هر دو تیم آرزوی قهرمانی داشتند که پرسپولیس در رده سوم قرار گرفت و استقلال در 10 بازی را بدون باخت با شکوه فوق العاده ی رضا عنایتی پشت سر گذاشت. این مهاجم قدرتمند در پنج بازی قبلی هفت گل به ثمر رسانده بود.
همانطور که انتظار می رفت عنایتی در نیمه دوم استقلال را پیش انداخت تا پرسپولیس دو گل متوالی را به ثمر برساند. در حالی که تنها چند دقیقه به پایان بازی باقی مانده بود، محمود فکری گل تساوی را به ثمر رساند تا پیروز قربانی با ضربه سر در لحظات آخر وقت اضافه، گل فراموش نشدنی بازی را به ثمر برساند.
موفقیت استقلال فقط به رقابت با پرسپولیس محدود نمی شود. در واقع ایرج پسر علی دانایی فرد که هواداران عاشقانه او را پدر استقلال می نامند، ستاره باشگاه و تیم ملی ایران نیز شد و افتخار به ثمر رساندن اولین گل ایران در جام جهانی فوتبال در سال 1978 را داشت.
در حالی که پارک جی سونگ، هیدتوشی ناکاتا و علی دایی اسطوره های مشهوری هستند که در اروپا سروصدا کردند و برای فوتبال آسیا افتخارآفرینی کردند، پیشگامی وجود دارد که قبل از تولد هر یک از آنها در این قاره بازی کرده است. ""بیوک جدیکار"" مهاجم چپ پا از استقلال در سال 1957 به باشگاه برلین ویکتوریا 1889 رفت و اولین ایرانی شد که در اروپا بازی کرد. جدیکار علیرغم انجام تنها 9 بازی بدون گل به نام خود، یک پیشگام واقعی بود، نه فقط برای ایران و استقلال، بلکه برای کل آسیا.
استقلال در سطح اول قارهای نیز موفقیتهایی داشته است و دو بار در سالهای 1970 و 1991 قهرمان لیگ قهرمانان آسیا شده و 9 بار قهرمان لیگ ایران و 7 بار قهرمان جام حذفی شده است.
یکی از بهترین لحظات استقلال در فینال لیگ قهرمانان آسیا در سال 1970 رخ داد که در آن زمان مسابقات باشگاهی قهرمان آسیا نامیده می شد، مقابل هاپوئل تل آویو. استقلال با گل های غلام وفاخواه و مسعود معینی با نتیجه 2 بر یک پیروز شد. برای تل آویو، Yehezkel Chazom گلزن این بازی بود. این یک پیروزی تاریخی برای استقلال، اولین تیم ایرانی بود که عنوان قهرمانی قاره را به دست آورد.
در تورنمنت 1990، باشگاه استقلال👈بدون شکست👉باقی ماند که در نهایت با برتری مقابل لیائونینگ چین به پایان رسید. پس از 20 دقیقه رضا حسن زاده یک ضربه ایستگاهی را با ضربه سر وارد بسود استقلال به ثمر رساند اما "شو هوی بازیکن چینی لیائونینگ" در اوایل نیمه دوم بازی را به تساوی کشاند. با تمام شدن زمان، صمد مرفاوی در دقیقه 75 گل برتری را به ثمر رساند. این پیروزی نه تنها دومین قهرمانی آبی ها در آسیا را تضمین کرد، بلکه به هواداران آنها اجازه داد تا از موفقیت قاره ای آنها فخر بفروشند . این تیم همچنین به فینال لیگ قهرمانان آسیا در سال 1999 رسید و در آنجا با نتیجه 2-1 مغلوب جوبیلو ایواتا از ژاپن شد.
موفقیت استقلال در این سالها بر دوش بازیکنان واقعاً بزرگی مانند بویوک جدیکار، عارف قلی زاده، پرویز کوزه کنانی، محمود بیاتی، جورج مارکاریان، کامبیز جمالی، حسن حبیبی، پرویز ابوطالب، محمدرضا عادلخانی و علی جباری و غیره بنا شده است.
👇👇👇👇
این باشگاه مایه مباهات ایرانیان بوده که این باشگاه نماد هویت ملی است. هواداران استقلال از پرشورترین هواداران فوتبال جهان هستند و حمایت آنها از این تیم فراتر از شکاف های سیاسی و اجتماعی است. با ادامه رشد و توسعه فوتبال ایران، بدون شک استقلال نقشی حیاتی ایفا خواهد کرد.
به نقل از داریوش به اقتباس از فیفا.