مربی تیم ملی شنا مقایسه جالبی میان سالنهای شنا در ایران و ترکیه انجام داد.
به گزارش طرفداری، در رقابتهای شنا به میزبانی ترکیه، سامیار عبدلی برای نخستین بار موفق شد ورودی جهانی ۵۰ متر آزاد را کسب کند. هومر عباسی، شناگر تیم ملی ایران هم موفق شد در ماده ۵۰ متر کرال پشت علاوه بر جابهجایی رکورد این ماده ورودی مسابقات جهانی شنا ژاپن را کسب کند. عباسی با ثبت زمان ۲۵.۹۸ برای نخستین بار در تاریخ ایران زیر ۲۶ ثانیه ۵۰ متر پشت را شنا کرد.
در ادامه مهرشاد افقری پروانهرو شنای ایران خوش درخشید و موفق شد برای نخستین بار ورودی ماده ۱۰۰ متر پروانه را کسب کند. افقری ۱۰۰ متر را در مدت زمان ۵۳.۶۵ شنا کرد و سومین ورودی ایران در این رقابتها را به ثبت رساند. با این نتیجه پرونده شنای ملیپوشان ایران با کسب سه ورودی در ماده های ۵۰ متر ازاد، ۵۰ کرال پشت و ۱۰۰ متر پروانه بسته شد.
گامر دیلانچیان مربی تیم ملی شنا درباره نتایج شناگران ایران در مسابقات ترکیه و کسب سه سهمیه جهانی جدید، اظهار داشت:
خوشبختانه نتایج و رکوردهایمان در این رقابتها خوب و قابل قبول بود؛ حتی مسئولان فدراسیون شنای ترکیه و برگزارکنندگان این مسابقات به پیشرفت شنای ایران اذعان داشتند، خیلی از رکوردهای ثبت شده از سوی نمایندگان ایران را باورنکردنی میدانستند و به ما تبریک میگفتند. خوشبختانه جدا از بحث رکوردها از نظر نتایج و عناوین کسب شده در اکثر مادهها جزو بهترینها بودیم و روی سکو ایستادیم.
وی افزود:
در مورد رشتههای پروانه باید تاکید کنم که از بین تمام رشتههای دیگر فقط در ۵۰ و ۱۰۰ متر پروانه موفق به ثبت رکوردهایی پایینتر از ورودیهای جهانی شدیم که این نتایج نشان از سطح خوب شنای پروانه ایران دارد. امیدواریم این کیفیت تداوم داشته باشد تا شاهد رکوردهای بهتر از این هم باشیم.
مربی تیم ملی شنا با تفکیک عملکرد ملیپوشان، تصریح کرد:
سامیار عبدلی که با بهبود رکورد ۵۰ متر آزاد توانست عنوان سریعترین شناگر ایران را به خود اختصاص دهد، تمریناتش را در آلمان انجام میدهد و در ۲،۳ هفته گذشته در چند مسابقه شرکت کرده بود. خوشبختانه بهترین رکوردش را در مسابقات ترکیه ثبت کرد که همین مسئله نشان میدهد چقدر حضور در مسابقات متعدد در رسیدن یک شناگر به اوج آمادگی موثر است.
دیلانچیان تاکید کرد:
هومر عباسی هم پس از آنکه نتوانست در ۱۰۰ متر کرال پشت آنگونه که انتظار داشت، شنا کند، در ادامه در بخش ۵۰ متر کرال پشت توانست ضمن شکستن رکورد ملی و ثبت زمان زیر ۲۶ ثانیه سهمیه مسابقات جهانی ژاپن را هم بگیرد. در نهایت هم مهرشاد افقری که قبلا ورودی مسابقات جهانی در ۵۰ متر پروانه را کسب کرده بود، توانست در ۱۰۰ متر پروانه مجددا رکورد ۵۳ ثانیه را ثبت کند و دومین سهمیه جهانی خود را بگیرد.
وی در خصوص برنامهریزیها برای حضور در بازیهای آسیایی، به میزان گفت:
برنامه اصلی ما برای بازیهای آسیایی است و قطعا مسئولان کاروان اعزامی در کمیته ملی المپیک نتایج و رکوردهای شناگران در مسابقات ترکیه را رصد کردهاند. امیدواریم هر چه زودتر و در یک نشست با مسئولان کمیته تعداد نفرات نهایی شنا برای بازیهای آسیایی مشخص شود تا ما هم در کادرفنی بتوانیم با آرامش برنامهها را پیش ببریم. از همین رو اواخر خردادماه آخرین مرحله انتخابی برای بازیهای آسیایی را با حضور نفرات اعزامی به ترکیه و دیگر شناگران برگزار میشود.
دیلانچیان خاطرنشان کرد:
ترکیه پس از سالها سرمایهگذاری و فراهم کردن زیرساختهای لازم اکنون توانسته در سطح رقابتهای اروپایی و جهانی به مدال برسد و در همین مسابقاتی که ما هم بودیم ورودی A المپیک را کسب کردند. از نظر سختافزاری و زیرساختهای شنا خیلی عقب هستیم. برای نمونه سالن شنای شهر کوچک آدرنی ترکیه که ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد مجهز به آخرین تکنولوژیها بود و واقعا سالن شنای یکی از کوچکترین شهرهای ترکیه از سالن شنای آزادی که بهترین سالن شنای کشورمان به شمار میرود، به مراتب به روزتر و باکیفیتتر است. واقعا رکوردهای شناگران ایرانی با این امکانات ضعیف در مقایسه با کشورهای دیگر فوقالعاده است.
دیلانچیان در پایان در مورد تعداد شناگران اعزامی به قهرمانی جهان تاکید کرد:
در نهایت یک یا دو نفر ضمن در نظر گرفتن هزینهها و اهداف فدراسیون به ژاپن اعزام خواهند شد.