قهرمان سابق کشتی آزاد جهان معتقد است کادر فنی تیم ملی باید روش تمرین را تغییر بدهد.
به گزارش طرفداری، آنچه در آستانه قزاقستان رخ داد به زعم کارشناسان، سقوط آزاد تیم ملی کشتی آزاد ایران بود. تیمی که کمتر از یکسال قبل بر سکوی دوم جهان ایستاده بود، در مسابقات قهرمانی آسیا به ایستادن روی سکوی سوم بسنده کرد؛ آن هم در شرایطی که نه تنها تیمهای قدرتمندی چون آمریکا و روسیه حضور نداشتند بلکه سطح مسابقات نیز چندان بالا نبود، به طوری که تیمهایی مانند ژاپن، قزاقستان، هند و بحرین با نفرات اصلی خود در این رقابتها شرکت نکردند.
با این وجود، تیم ملی کشتی آزاد ایران که از ۳۶ دوره رقابتهای قهرمانی آسیا در ۲۹ دوره بر سکوی قهرمانی ایستاده بود، با فاصله امتیازی فاحش ۵۵ نسبت به قزاقستان قهرمان بر سکوی سوم ایستاد. ایران تنها یک طلا به دست رحمان عموزاد در این رقابتها کسب کرد.
مراد محمدی قهرمان سابق جهان و دارنده مدال برنز المپیک در این باره اظهار داشت:
این اتفاق، زنگ خطری بود برای کشتی آزاد ایران که باید از آن درس بگیریم. گاهی در یک مسابقه شما شاهد عدم نتیجهگیری یکی دو کشتیگیر هستید و این اتفاق خاصی نیست. طبیعی است که یکی دو کشتیگیر گاهی در شرایط ایدهآل قرار نداشته باشند اما کنار آنها دیگر دوبنده پوشان عملکرد خوب و قابل قبولی را به نمایش میگذارند اما وقتی کل تیم از لحاظ شرایط بدنی، جسمانی و روحی اوضاع خوبی ندارند یعنی یک جای کار میلنگد و باید بازنگری اساسی در روش کار خود داشته باشیم.
وی افزود:
تیم ملی در آستانه نه فقط نتیجه قابل قبولی کسب نکرد بلکه ملیپوشان نیز عملکرد ضعیفی را به نمایش گذاشتند و این یعنی ما باید یک بازنگری کلی روی کارمان داشته باشیم. باید در روش تمرین و بدنسازی تیم تغییراتی ایجاد کنیم تا مشکلاتی که در قزاقستان داشتیم حل و فصل شود که در آینده بار دیگر گریبانمان را نگیرد.
قهرمان سابق کشتی آزاد جهان در خصوص انتقادها از ضعف بدنساز تیم ملی تصریح کرد:
نمیتوانیم یک طرفه قضاوت کنیم، اول باید دید آیا مربی بدنسازی که در تیم ملی حضور دارد اختیار تام داشته و همه کارها در اختیار خودش بوده یا زیر نظر و با هماهنگی سرمربی برنامه داده است. مطمئنا نمیتوانیم بگوییم مربی بدنساز تامالاختیار است که در این صورت بدون شک مقصر مربی بدنساز است و باید حتما روش و شیوه تمرینی خود را تغییر دهد. در غیر این صورت اگر مربی بدنساز با مشاوره و زیرنظر سرمربی کاری انجام داده که طبیعتا باید این گونه باشد، مسئله متفاوت است و باید به طور کلی شیوه تمرینی و بدنسازی تیم تغییر کند. هرچند هر مربی بدنسازی برنامه و روش خاص خودش را دارد اما از تجربهای که در کشتی دارم، میدانم که هیچ مربی بدنسازی بدون مشاوره با سرمربی کاری انجام نمیدهد و کارهایش با هماهنگی سرمربی تیم است.
محمدی خاطرنشان کرد:
به نظر من سیستم بدنسازی تیم به هر دلیلی ایراد داشته است. کنار تیم نبودم و نمیدانم چه اتفاقی رخ داده و چه روشی انجام شده؛ مطمئنا خود کادرفنی باید بنشیند روی مسائل و نقاط ضعف تیم بحث و بررسی کند و راهکاری جهت حل مشکلات بیابد؛ وگرنه اینکه بگوییم همه تقصیرات گردن مربی بدنساز است به نظر من منطقی نیست. اینکهبنشینیم تحلیل کنیم که با کسب تنها یک طلا و ایستادن بر سکوی سوم آسیا آیا خوب بودیم یا بد، به نظرم منطقی نیست چون ما بد بودیم. این چیزی نیست که نیازی به تحلیل داشته باشد. ما باید الان فقط به این بپردازیم که چطور مشکلات را حل کنیم تا بار دیگر شاهد تکرار این اتفاق نباشیم.
وی ادامه داد:
ما باید روش آمادهسازی کشتی گیران خود را تغییر دهیم. این نظر من به لحاظ فنی است. در این رده سنی که دیگر فنی به کشتیگیر اضافه نمیشود، پس میماند بحث آمادگی بدنی و حفظ شرایط روحی روانی. در اصل میزان آمادگی جسمی و روحی روانی کشتیگیر است که باعث میشود روی تشک موفق شود یا ناکام. به همین دلیل مهمترین مسئلهای که در این میان باید تغییر کند روش تمرینی و روش آمادهسازی کشتیگیران برای مسابقات است. چه به لحاظ بدنی چه روانی. مطمئناً بهترین راهکار این است.
قهرمان سابق کشتی آزاد جهان درباره اینکه برخی کارشناسان اعتقاد دارند کادر فنی تیم ملی باید تقویت شود، به روزنامه جوان گفت:
مشاوره گرفتن که خیلی خوب است. ما بهترین مربیان بدنساز را داریم که آشنایی کاملی با علم روز بدنسازی دنیا دارند. برای نمونه دکتر میرزایی مدرس جهانی است و بابت علم تمرینی و بدنسازی حرفهای زیادی برای گفتن دارد و میتواند به عنوان مشاور کمک شایانی هم به درستکار و هم تیم او کند. علاوه بر میرزایی نیز ما مربیان بسیار خوبی داریم که بدون شک مشاوره گرفتن از آنها میتواند کمک شایانی برای حل مشکلاتی باشد که باعث شد در آستانه برخلاف آنچه انتظار میرفت به ایستادن روی سکوی سوم قناعت کنیم!