بدون شک سری عناوین محبوب و پرطرفدار Assassin’s Creed یکی از برترین فرنچایزهای تاریخ بازیهای رایانهای محسوب میشود و با وجود فراز و نشیبهای زیادی که در مسیر خود از آغاز تاکنون داشته است، باز هم توانسته تا محبوبیت خود را بین بازیبازان حفظ کند. حتی نسخههایی که ما از آنها به عنوان ضعیف یاد میکنیم، تنها در برابر عناوین قدرتمند خود این سری ضعیفتر هستند و در مقایسه با سایر عناوین همسبک، شاید از بسیاری از آنها برتر و زیباتر باشند. بسیاری از شیرینترین و به یادماندنیترین لحظات و خاطرات بازی ما با نسخههای گوناگون این سری رقم خورده است.
این رتبه بندی نظر خیلی از منتقدان است و من با توجه به نظر آنها این رتبه بندی رو ایجاد کردم و ملاک بیشتر بلوغ کامل و کیفیت تجربه بازی است.اگر به اساسین ها علاقه دارید حتما تا اخر پست با من همراه باشید.
۱۲_Assassin’s Creed Revelations
این بازی در تاریخ ۱۵ نوامر ۲۰۱۱ منتشر شد و برای پلتفرم های پلیاستیشن ۳، ایکسباکس ۳۶۰، رایانههای شخصی، ایکسباکسوان، پلیاستیشن ۴ منتشر شد.و امتیاز متای این بازی ۸۰ شد.
این بازی تجربه آن چنان بدی هم نبود ولی بخاطر بی هدف بودن بازی و تکراری بودن ماموریت ها این نسخه برای خیلی از مخاطبان چندان دلچسب نبود.از لحاظ داستانسرایی و روایت قصه، این بازی معنای واقعی پر کردن داستان و بیهوده طولانی کردن آن است و تا حد امکان، حرکت از نقطهی پایانی شاهکاری به نام Assassin’s Creed II را به تاخیر میانداخت.
۱۱_Assassin's creed
این بازی در تاریخ ۱۳ نوامبر ۲۰۰۷ و برای پلتفرم های پلیاستیشن ۳، ایکسباکس ۳۶۰، رایانههای شخصی منتشر شد و امتیاز متاش ۸۱ شد.
این نسخه اولین نسخه از سری اساسینز کرید بود.
بازی اصلی Assassin’s Creed که قدیمیترین نسخه و در واقع نقطهی آغازین این فرنچایز محسوب میشود، دارای موارد تکراری و اعصابخردکن و همینطور گیمپلی محدودی بود، اما نکتهی مهم این است که وقتی به زمان انتشار آن مینگریم، میبینیم که در آن زمان هیچ عنوانی شبیهش وجود نداشت و اولین بازی با این حال و هوا و مکانیکها بود که منتشر میشد و همین آن را تبدیل به یک اسطوره کرد.و این نسخه در زمان خودش شاهکار بود.
۱۰_Assassin’s Creed: Rogue
این بازی در تاریخ ۱۱ نوامبر ۲۰۱۴ و برای پلتفرم های پلیاستیشن ۳، ایکسباکس ۳۶۰، رایانههای شخصی، ایکسباکسوان، پلیاستیشن ۴، نینتندو سوییچ منتشر شد و امتیاز متاش ۷۴ شد.
این عنوان واقعا بازی زیبایی بود، ولی بدشانسی آورد و زیاد مورد توجه قرار نگرفت. Assassin’s Creed: Rogue که آخرین بازی از سهگانهی Assassin’s Creed III محسوب میشود، به همراه هایپ وحشتناک بازی Assassin’s Creed: Unity منتشر شد و در واقع در این هایپ غرق شد و مورد توجه اکثریت قرار نگرفت، علیرغم این که واقعا بازی زیبایی بود. البته باید به این اشاره کرد که تمام المانهای گیمپلی که در بازی وجود داشت، احساسی کاملا مشابه و بدون تغییر نسبت به بازی Assassin’s Creed IV: Black Flag را به ما منتقل میکرد، بدون این که هیچ نکتهی جدیدی را به آن افزوده باشد و این نیز یکی از دلایل کمتر توجه شدن به این بازی بود.
اگر بخواهیم به صورت کلی به دلایل زیاد موفق نشدن بازی Assassin’s Creed: Rogue اشاره کنیم، باید از این موارد نام برد؛ ضعف فضاسازی و اتمسفر، ضعف مفرط در بازاریابی این عنوان و انتشار بر روی پلتفرمهای نسل هفتم در حالی که پلیاستیشن ۴ و ایکسباکسوان در کانون توجه بودند و یک نسخهی جدید از این فرنچایز هم برای نسل هشتم با هایپ زیاد وجود داشت.
۹_Assassin’s Creed III
این بازی در تاریخ ۳۰ اکتبر ۲۰۱۲ و برای پلتفرم های پلیاستیشن ۳، ایکسباکس ۳۶۰، رایانههای شخصی، وییو، ایکسباکسوان، پلیاستیشن ۴، نینتندو منتشر شد.و امتیاز متاش ۸۵ شد. این بازی قبل از انتشار و روی کاغذ بینظیر به نظر میرسید. یک تم و زمینهی داستانی عالی (انقلاب آمریکا)، یک شخصیت با پتانسیل بالا (یک بومی آمریکایی که درگیر جریانات استقلال آمریکا و جنگهای دریایی بین اساسین ها و تمپلارها میشود)، بهبودهای اساسی در مکانیکهای کلی سری که به نظر تاریخگذشته میرسیدند، بزرگترین نقشه در سری و همینطور کلی کار برای انجام دادن در بازی. اما بازی آن شاهکاری که انتظار داشتیم نشد (البته در مقایسه با دیگر نسخههای این سری)، وگرنه به طور کلی بازی فوقالعاده بود.
سیستم راه رفتن و دویدن جدید بازی مشکلساز بود، چون دویدن و بالا رفتن هر دو روی یک دکمه قرار داده شده بودند. مبارزات بازی با اضافه شدن سلاحهای گرم، شکل سنگین و خشکی به خود گرفته بودند. طراحی مراحل ایراداتی داشت و بازی از تکیهی بیش از حد بر گوش ایستادن و تعقیب کردن و ردیابی کردن رنج میبرد
برخی المانهای به کار رفته در بازی نیمهکاره بودند، ولی به طور کلی بازی به عنوان شروعکنندهی یک عصر جدید در این سری عالی بود.
۸_Assassin’s Creed Syndicate
این بازی در تاریخ ۲۳ اکتبر ۲۰۱۵ و برای پلتفرم های رایانههای شخصی، ایکسباکسوان، پلیاستیشن ۴، استادیا منتشر شد و امتیاز متاش ۷۸ شد.
این نسخه یکی از عناوین نسل هشتمی این فرنچایز محبوب محسوب میشود که در اواخر سال ۲۰۱۵ منتشر شد و مخاطبان را به لندن ویکتوریایی و عصر انقلاب صنعتی برد. جایی که شما در نقش یک برادر و خواهر از فرقهی اساسینها قرار میگرفتید و بایستی به مانند همیشه با انواع روشهای مختلف با تمپلارها مبارزه میکردید و آنها را در انجام نقشههای خود بر ضد اساسینها ناکام میگذاشتید. در این بازی، یوبیسافت که از مشکلات زمان انتشار نسخهی یونیتی درس گرفته بود، اشتباه خود را تکرار نکرد و بازی در زمان لانچ، کاملا روان و صیقل یافته بود و شاهد یک Assassin’s Creed نسل هشتمی با گرافیکی چشمنواز و گیمپلی بهینه بودیم که میتوانست طرفداران را راضی نگاه دارد، ولی خب متای کمی گرفت که هرگز نشاندهندهی کیفیتش نیست.
این عنوان تقریبا در تمامی بخشها موفق عمل کرد و ضعفهای اندکی داشت که در مقایسه با نکات مثبت بازی کاملا قابل چشمپوشی بودند.
۷_Assassin’s Creed: Unity
این بازی در تاریخ ۱۱ نوامبر ۲۰۱۱ برای پلتفرم های رایانههای شخصی، ایکسباکسوان، پلیاستیشن ۴، استادیا منتشر شد و امتیاز متاش ۷۲ شد.
این نسخه در زمان انتشار باگ های اعصاب خورد کن زیادی داشت ولی بعد ها با یک اپدیت این باگ ها از بین رفتند و تجربه بازی خیلی بهتر شد.
این بازی واقعا زیبا و فوقالعاده بود و تازه بعد از آپدیتهایی که برای آن آمد، باگها و مشکلات فنیاش هم کاملا رفع شدند. بازی جاهطلبی خیرهکنندهای داشت. این بازی تکامل طراحی پایهای سری را که از سال ۲۰۰۹ و بازی دوم Assassin’s Creed تقریبا دستنخورده باقی مانده بود، با خود به همراه آورد. سیستم گیمپلی جدید این عنوان در بازی Co-op که به صورت وارد شدن/خارج شدن از بازی بود بسیار عالی بود. زمینه و تم کلی بازی که در دورهی انقلاب فرانسه رخ میداد نیز بینظیر بود. یک محیط سندباکس فوقالعاده و وسیع در پاریس انقلابی، داستانگویی متفاوت از سایر نسخههای سری Assassin’s Creed، نبردها و درگیریهایی بزرگتر و تاکید بر اثرات متقابل شخصیت اصلی بازی بر روی داستان، کلیت این نسخه را شکل دادند
البته این نسخه از مشکلاتی نیز رنج میبرد و حتی اگر باگها را اصلا در نظر نگیریم، باز هم نقشه و سیستم چک کردن ماموریتها در بازی گیجکننده و بیش از حد شلوغ بود.
۶_Assassin’s Creed: Origins
این نسخه در تاریخ ۲۷ اکتبر ۲۰۱۷ و برای پلتفرم های رایانههای شخصی، ایکسباکسوان، پلیاستیشن ۴، استادیا منتشر شد و امتیاز متاش ۸۵ شد.
همه منتظر ساخت نسخه ای از اساسین ها بودند که در مصر واقع شده باشد و سرانجام در دهمین بازی اصلی سری یعنی Assassin’s Creed: Origins این موضوع به واقعیت پیوست و شاهد عنوان جذابی بودیم که ما را به سرزمین فراعنه برد و اتفاقا پیشدرآمدی کلی برای این سری نیز محسوب میشد و روند آغاز به کار و تشکیل شدن فرقهی اساسینها را به نوعی برای ما بازگو میکرد و در همهی زمینهها نیز موفق عمل کرد تا امروز از آن به عنوان یکی از برترین بازیهای این سری یاد کنیم. حتی منتقدین سختگیر نیز همین عقیده را داشتند و این بازی موفق شد تا امتیاز متای عالی ۸۵ را به خود اختصاص دهد و پایهگذار یک تغییر اساسی در این سری باشد که بعدا در آدیسی و والهالا تکمیل شد.
بازی از داستان عالی، شخصیتهای جذاب، صداگذاری معرکه، سیستم گیمپلی عمیق، طراحی بینظیر مصر و جلوههای بصری فوقالعادهای برخوردار است و تقریبا میتوان گفت در تمامی زمینهها عالی عمل کرده است. بدون شک Assassin’s Creed: Origins یکی از بهترین انتخابها برای تجربه کردن است.
۵_Assassin’s Creed: Odyssey
این بازی در تاریخ ۱۷ نوامبر ۲۰۱۹ و برای پلتفرم های رایانههای شخصی، ایکسباکسوان، پلیاستیشن ۴، استادیا، سوییچ منتشر شد و امتیاز متاش ۸۷ شد.
وقتی که یک فرنچایز طی سالها مدام به یک شکل و یک سبک و سیاق بوده است و پشت سر هم آثاری مشابه هم از آن منتشر شدهاند، در نهایت برای حفظ ارزش و احترام آن یکی باید پیدا شود و از یک جایی تغییر را بیاورد.
همان عنوانی است که با تغییر و تحولاتی لازم روبهرو شد و همین تغییرات منجر به کاندیدا شدن برای بازی سال شد. در این دوره با این هزینههای مخوف ساخت بازیها، این تصمیم یوبیسافت برای بزرگترین فرنچایزش بسیار شجاعانه و قابل تحسین است، زیرا بالاخره باید یک نفر پیدا شود و تغییر را آغاز کند و نمیشود که تا ۲۰ سال دیگر و ۲۰ شمارهی اصلی و فرعی دیگر، مدام یک روند ثابت را شاهد باشیم که چون جواب داده است، مدام تکرار میشود. یوبیسافت این ریسک را با عرضهی Assassin’s Creed: Odyssey پذیرفت. به واسطهی ایجاد تحول موفق در این فرنچایز و گیمپلی فوقالعاده عمیق و پرمحتوای نقشآفرینی، موفق شد امتیاز متای عالی ۸۷/۱۰۰ را به خود اختصاص دهد تا تبدیل به یکی از کاندیداهای بازی سال ۲۰۱۸ شود.
۴_Assassin’s Creed IV: Black Flag
این نسخه در تاریخ ۲۹ اکتبر ۲۰۱۳ و برای پلتفرم های پلیاستیشن ۳، ایکسباکس ۳۶۰، رایانههای شخصی، ایکسباکسوان، پلیاستیشن ۴ منتشر شد و امتیاز متای ۸۷ رو به خودش اختصاص داد.
بدون هیچ تردیدی Assassin’s Creed IV: Black Flag یکی از ۲-۳ بازی سرگرمکننده در تاریخ این فرنچایز است و بزرگترین دلیل پیروزی آن نیز المانهای جذاب و نقشآفرینیگونهی هدایت کشتی و نبردهای دریایی بینظیر بود. این عنوان که داستان یک دزد دریایی Assassin به نام Edward Kenway را روایت میکند، المانهای سنتی این سری را با روش خود به فرمان درآورد تا عنوانی را به ما هدیه دهد که به راحتی توانست لقب یکی از بهترینهای این سری را به خود اختصاص دهد. بخش نبردهای دریایی بازی Assassin’s Creed III که در آن بازی حکم فعالیتی جانبی را داشتند، در این نسخه بسط داده شده و ستون فقرات و پایهی اصلی Black Flag را شکل دادند. مسیریابی و سفر در دریا و همینطور مبارزات دریایی در بازی با کنترلی خلاقانه و استادانه، به بهترین شکل در دسترس شما هستند و البته در قسمت خارج از کشتی و روی زمین نیز حرکات مختلف مثل راه رفتن و دویدن و بالا رفتن و مبارزات، بینقص کار شدهاند. همچنین Assassin’s Creed IV: Black Flag نقشهای عظیم برای گشت و گذار و اکتشاف را در اختیار ما قرار داد و تمام المانهایی که شما از یک بازی Assassin’s Creed میخواهید را نیز با خود به همراه داشت.
هیچ کمبودی در کارها و فعالیتهای انجامدادنی در بازی وجود ندارد و انجام فعالیتهای جانبی به بدنهی اصلی بازی نیز متصل و انجام دادن آنها بسیار جذاب است. این فعالیتهای جانبی در حقیقت یکی از برترین بخشهای بازی نیز هستند و شکار وال، جستجوی گنج در جزیرهای دورافتاده، جستجوی معابد باستانی Mayan، حمله به کشتیهای دیگر و شکست دادن آنها و سپس تصرف مواد اولیهی مورد نیاز خود و به خدمت درآوردن خدمه برای کشتی خود، همه و همه از جذابترین بخشهای این بازی شگفتانگیز هستند.
۳_Assassin’s Creed: Brotherhood
این نسخه در تاریخ ۱۶ نوامبر ۲۰۱۰ و برای پلتفرم های پلیاستیشن ۳، ایکسباکس ۳۶۰، رایانههای شخصی، ایکسباکسوان، پلیاستیشن ۴ منتشر شد و امتیاز متای ۹۰ رو به خودش اختصاص داد.
ضعیفترین بازیهای سری A.C جزو بهترین بازیهای سبک خود هستند و بنابراین وقتی که میگوییم یک بازی از فرنچایز Assassin’s Creed جزو بهترینهای این سری است، یعنی با یک عنوان بینظیر و شاهکار طرف هستیم و خوب بودن یک نسخه از این سری، یعنی یک بازی عالی و فوقالعاده، دقیقا مثل Assassin’s Creed: Brotherhood. عنوانی که بیشک یکی از برترین بازیهای جهانآزاد تاریخ نیز هست. این بازی که یک سال پس از شاهکاری به نام Assassin’s Creed II منتشر شد تقریبا در همهی زمینهها جد خود را گسترش داده و این کار را به شیوهای معقول نیز انجام داده بود، یعنی بهبودهایی که در این نسخه اعمال شده بودند به هیچ وجه بیهوده نبودند و اتفاقا همگی مهم و معنیدار و لازم بودند و باعث شدند تجربهی این بازی بسیار جذاب شه.
تم داستانی جذاب و پرکشش در شهر رم، مکانیک جذاب انجمن برادری، ادامه دادن داستان جذاب شخصیت محبوب Ezio، دشمنان و شخصیتهای منفی عالی در قالب خانوادهی Borgia، برخی از بینظیرترین ماموریتهای این فرنچایز، موسیقی باورنکردنی و بالانس فوقالعادهی فعالیتهای جانبی بازی که اصلا جنبهی اجبار نداشتند و گویا همگی به داستان اصلی بازی متصل بودند و باعث میشدند تا کوچکترین نقاط نقشه را با شوق و ذوق جستجو و اکتشاف کنیم، همه و همه باعث شدند تا یک عنوان بینقص خلق گردد.
۲_Assassin’s Creed II
این بازی در تاریخ ۱۷ نوامبر ۲۰۰۹ و برای پلتفرم های پلیاستیشن ۳، ایکسباکس ۳۶۰، رایانههای شخصی، ایکسباکسوان، پلیاستیشن ۴ منتشر شد و امتیاز متاش ۹۱ شد.اساسینز کرید ۲ یک درخشش پیوسته و دائمی در این فرنچایز است، عنوانی که هنوز هم پس از انتشار بیش از ۱۰ نسخهی اصلی دیگر از این سری، ارزش بارها و بارها تکرار را دارد و فرمول موفق آن قابل استفاده است. میدانید به چه دلیل؟ زیرا که Assassin’s Creed II یک شاهکار بینظیر است. این عنوان به راحتی یکی از برترین بازیهای جهانآزاد تاریخ است که تاکنون ساخته شده و به جای یک نقشه، ۳ نقشه به ما برای بازی کردن میدهد که فضا و حال و هوای عصر رنسانس در ایتالیا کاملا در آنها مشهود است. همچنین Ezio، برترین و محبوبترین پروتاگونیست سری است و دنبال کردن ماجراهای او از بدو تولد تا پایان سفرش برای انتقام، به بهترین و درگیرکنندهترین شکل ممکن نوشته شده است. موسیقی بازی با قطعات شاهکار جسپر کید، بینظیر بود و بینهایت شنیدنی.
حرکت کردن و راه رفتن و دویدن و بالا رفتن از ساختمانها فوقالعاده عالی و در دسترس طراحی شده بود، مبارزات بازی بسیار جذاب بود، تکرار بسیار زیاد در نسخهی اول بازی توسط طراحی بسیار متنوع ماموریتها در این نسخه رفع شده بود، بهترین شکل و روند قتل یا Assassination در کل این سری را در این نسخه شاهد بودیم و همچنین تعداد بسیار زیادی ماموریت جانبی که در بدنهی بازی حل شده بودند و انجام دادنشان بسیار جذاب و سرگرمکننده بود، باعث شده بودند تا یک شاهکار شکل بگیرد که از هیچ نظر، ایراد خاص و عمدهای بر آن وارد نبود.
۱_Assassin’s Creed: Valhalla
این بازی در تاریخ ۱۷ نوامبر ۲۰۲۰ و برای پلتفرم های پلیاستیشن ۵، ایکسباکس سری ایکس و اس، رایانههای شخصی، استادیا، ایکسباکس وان، پلیاستیشن ۴ منتشر شد و امتیاز متاش ۸۴ شد.
والهالا کاملترین و پختهترین بازی این سری است.همهی کارهایی که عناوین قبلی سری انجام دادند را وقتی با هم ترکیب کنیم و بهترین حالت آنها را پیادهسازی کنیم، میشود Assassin’s Creed: Valhalla. این بازی ترکیب تمام المانهای محبوب قدیمی و جدید این سری است.
در تاریخ بازیها یک عنوان AAA شاهکار با تم وایکینگها تا امروز نداشتیم، ولی خوشبختانه حالا چنین عنوانی داریم. Assassin’s Creed: Valhalla یک شاهکار محض در سبک خود.
والهالا یکی از زیباترین نسخههای این سری از نظر داستان و ترکیب تاریخ اساسینها با وایکینگها به واقعیترین شکل ممکن است. داستان در این عنوان به زیبایی هرچه تمامتر و به بهترین شکل ممکن نشان میدهد چطور تعالیم اساسینها به دنیای وایکینگها وارد میشود. یک نقشهی عظیم با تعداد زیادی مناطق مختلف که از اطراف به دریا متصل هستند، رمز و راز و آیتمهای جمعکردنی و پازلهای ساده در گوشه و کنار نقشه که به شما انگیزه میدهند همهجا را بگردید، اسبسواری بسیار لذتبخش و کارآمد با قابلیت سواری خودکار، قایقسواری و کشتیسواری عالی، سیستم سفر سریع به بخشهای اصلی نقشه، انواع ماموریتهای مختلف جانبی در شاخههای مختلف با پاداشهای عالی، ماموریتها و مناطق وابسته به عدد قدرت شما، دنیایی بینهایت زیبا از لحاظ گرافیکی، طراحیهای خیرهکنندهی محیط، انواع سلاحها، زرهها و قابلیت شخصیسازی بالا و ارتقای آیتمها نزد آهنگر و سیستم خرید و فروش، سیستم ذخیرهی سریع در هر لحظهی بازی و خیلی از المانهای دیگر، همه و همه شبیه به ویچر ۳ هستند و خیلی حس و حال آن را تداعی میکنند.
ممنون که تا اخر این رتبه بندی با من همراه بودید.اگر شماهم نظری راجب این سری بازی و این رتبه بندی دارید حتما در کامنت ها بنویسید.و اگر ایده ای راجب مقایسه و پست های گیم دارید حتما به من بگید🙏