مصاحبه با حسن رنگرز به ایستگاه دوم و پایانی رسیده است.
به گزارش طرفداری، حسن رنگرز که مقابل دوربین طرفداری قرار گرفته بود، در بخش دوم گفتگو با حسین باقرشاهی درباره وضعیت و عملکرد شاگردانش صحبت های جالبی را به زبان آورد.
حسن رنگرز ضمن تمجید از برادران گرایی، اعتقاد داشت آن ها می توانند در رقابت های پیش رو به مدال طلا برسند. حسن رنگرز همچنین به تفکیک درباره مهدی محسن نزاد، علی اکبر یوسفی و امین میرزازاده صحبت کرد.
صحبت درباره نسل قبلی و بعدی تیم ملی کشتی فرنگی هم بحث های دیگری بود که به میان آمد. در بخش پایانی هم صحبت به مباحث غیر کشتی کشیده شد و البته این موضوع که حسن رنگرز علاقه زیادی به نساجی و فوتبال دارد.
پیشنهاد می کنیم بخش دوم گفتگوی جذاب حسین باقرشاهی با حسن رنگرز را حتما ببینید و بخوانید...
برسیم به محمدعلی گرایی، کاپیتان تیم ملی کشتی فرنگی که همیشه می درخشد اما سر بزنگاه کم می آورد و کشتی را واگذار می کند و همین باعث شده دستش به خوش رنگ ترین مدال نرسد. برنامه شما برای کاپیتان تیم ملی کشتی فرنگی چیست؟
محمدعلی گرایی کشتی گیر بسیار شایسته با توانایی های منحصر به فرد و قابلیت های ویژه ای است. در سنگین ترین وزن رقابت ها در وزن ۷۷ کیلوگرم که الان ۱۰ حریف فوق العاده کنار هم در حال رقابت هستند. کسب سه نشان برنز در رقابت های قهرمانی جهان شایستگی محمدعلی گرایی را به نوعی نشان می دهد ولی می پذیرم کسب یک مدال خوش رنگ تر در رقابت های قهرمانی جهان و از آن مهم تر کسب یک نشان در رقابت های المپیک در کارنامه محمدعلی گرایی خالی است. در رقابت های کرواسی با کسب مدال طلا خوب ظاهر شد. از حضور در رقابت های قهرمانی آسیا معاف شد و روز های بسیار خوبی را دارد سپری می کند. من شرایط را برای تکرار افتخارات بسیار روشن می بینم. تمام تلاش ما و همکارانمان به گونه ای است که بتوانیم شرایط آماده سازی محمدعلی گرایی را جوری طراحی کنیم که با حداقل آسیب گام به عرصه رقابت ها بگذارد.
حالا این اتفاقات که چندبار تکرار شده است از چه چیزی نشات می گیرد؟ به نظرتان از استرس، اعتماد بنفس یا همین شرایط بدنی که شما عنوان کردید؟
دلایل آسیب دیدگی محمدعلی گرایی، متفاوت است. وقتی سن بالا می رود، طبیعتا کشتی گیر در ریسک بالایی قرار می گیرد. درصد چربی بدنش، شرایطی که در کشتی به لحاظ طیف متنوعی از تکنیک ها اجرا می کند و مواردی از این دست در دلایل بروز آسیب در محمدعلی گرایی موثر بوده، تلاش ما این است با حداقل کردن ریسک آسیب با یکسری متغییر های تمرینی شرایط را برای محمدعلی گرایی فراهم کنیم.
می توانم از شما قول بگیرم مدال طلا را بر سینه محمدعلی گرایی ببینیم؟
به نظرم کار بسیار سختی است برای محمدعلی گرایی در این وزن اما غیرممکن نیست. به هر شکل کشتی گیرانی در این وزن حضور دارند که از نوابغ کشتی هستند. قطعا ممکن هر چیزی ممکن است.
محسن نژاد هم یکی دیگر از علامت سوال های کشتی فرنگی است. خیلی برتری دارد نسبت به حریفان اما به یک باره در یک کشتی غافل گیر می شود و مدال را از دست می دهد. پارسال در رقابت های جهانی و امسال در رقابت های آسیایی این اتفاق رخ داد.
جزو کشتی گیران شایسته کشتی فرنگی است. در سال های متوالی ملی پوش کشتی فرنگی ما در رقابت های مختلف نوجوانان، جوانان و امید ها بوده است. قطعا الان در بهترین شرایط بدنی خودش قرار دارد و از پسندیده نیست که به قول کشتی گیران بخواهد مفت باز باشد. باید شرایطی برای او ایجاد شود که بگوییم مهدی در رقابت های رسمی ثبات ندارد. به نظر می رسد این رقابت های آسیایی را یک اتفاق تلقی کنیم. ولیکن یک درس دردناک و گرانقیمت از این رقابت ها کسب کرده است. مهدی قطعا با تجربه ایکه از رقابت های آسیایی کسب کرده در رقابت های قهرمانی باکو حضور خواهد داشت. ولیکن ایراد هایی را از لحاظ تاکتیکی دارد که به نظر می رسد این ایرادات برطرف بشود.
حالا این غافلگیری هایی که برای محسن نژاد رقم می خورد خیلی شبیه شما است. شما حریف را بازنده تصور می کردید و غافل گیر می شدید.
اعتماد به نفس، پیشرفت و موفقیت در ورزش است. اما اگر اعتماد به نفس شکل کاذب را به خودش بگیرد این اعتماد به نفس کاذب ممکن است در جاهایی کار دست ورزشکار دهد. محسن نژاد کاملا برتر از حریف قهرمان جهان خودش بود و حریف های دیگر را خیلی جدی تصور نکرد. وقتی به حریف قزاق خودش باخت، حریف قزاق هم به رقیب چینی و ژاپنی خودش باخت که در رقابت های کرواسی با نتیجه ۸-۰ مغلوب محسن نژاد شدند. محسن نژاد بسیار به سکوی قهرمانی نزدیک است اما باید در کشتی هایش کم اشتباه باشد. در رقابت های قهرمانی جهان اولین اشتباه قطعا آخرین اشتباه خواهد بود.
برویم سراغ محمدرضا گرایی که یک حریف صرب دارد و کارش را بسیار سخت کرده است. برنامه شما برای اینکه محمدرضا گرایی بتواند باز مدال طلا را از این حریف صرب پس بگیرد چیست؟
محمدرضا گرایی به نظرم یک نابغه و به نوعی اعجوبه در کشتی فرنگی است. مشکل عمده او شرایط وزنی است. اگر محمدرضا کیلو های وزنی را کم کند به لحاظ فنی در شرایطی در کشتی دنیا است که فاصله فنی قابل ملاحظه ای با بقیه دارد. شکستش مقابل حریف صرب در دیدار فینال یک اتفاق بود. کشتی را ۴-۰ جلو بود، به نظرم محمدرضا به دنبال این بود این حریف هم مثل حریف های دیگر با اختلاف ۸-۰ ببرد. یک اتفاق بود و در کشتی ما بسیار از این اتفاقات رقم می خورد. او توانست تنها کشتی گیر ما باشد که دو طلا در رقابت های المپیک کسب کند، کاری که حمید سوریان نتوانست انجام دهد. به نظر می رسد محمدرضا گرایی می تواند به این عنوان برسد. شرایط آمادگی او روز به روز بهتر می شود.
ما در سنگین وزن دو پادشاه داریم و یک اقلیم؛ در سنگین وزن علی اکبر یوسفی و امین میرزازاده، که خیلی ها می گویند علی اکبر یوسفی کشتی گیر ایونت های خارجی است اما همیشه در رقابت های داخلی مقابل میرزازاده به مشکل می خورد. چه برنامه ای برای این دو کشتی گیر دارید؟
تراکم کشتی گیران خوب در یک وزن یک فرصت بی نظیر برای کادر فنی ایجاد می کند. در مورد یوسفی؛ او قهرمانی جوانان، امید و بزرگسالان را در کارنامه دارد. در رده سنی بسیار مناسبی است و می تواند امسال نیز در رده امید کشتی بگیرد ولی به نظرم خیلی قصد ندارد از این استعداد به درستی استفاده کند. متاسفانه در ۶ ماه اخیر در چند رقابت روند نزولی را در پیش گرفته و امیدوارم قدر این استعداد خدادادی را بداند. در حال حاضر میرزازاده با مدال طلایی که در آسیا کسب کرد جلوتر از همه مدعیان سنگین وزن قرار دارد. او نشان داده خیلی با برنامه و با یک هدف گذاری منطقی به سمت موفقیت حرکت می کند. علی اکبر یوسفی باید بیاید در جام تختی یک بار دیگر شایستگی خود را مقابل مدعیان به اثبات برساند.
پس در حال حاضر انتخاب شما میرزازاده است؟
با عملکرد میرزازاده در رقابت های قهرمانی آسیا و جهان و همچنین عملکرد غیرقابل دفاع مابقی مدعیان در رقابت ها، قطعا امین میرزازاده شایسته پوشیدن پیراهن تیم ملی است.
بعد از نسل طلایی کشتی فرنگی مان یک سری کشتی گیران جدید متولد شدند، مثل برادران گرایی و هادی ساروی که آمدند و مدال های مختلفی را به دست آوردند. به نظر شما بعد از این نفرات این رویه ادامه پیدا خواهد کرد یا نه؟
قطعا کشتی فرنگی ما در دو دهه گذشته، دارای زایش و رویش بوده و این چشمه جوشان استعدادها محسوب می شود که با دستان توانمند مربیان سازنده در باشگاه ها که با حداقل امکانات کار می کنند و این مربیان ما سرمایه های واقعی کشتی فرنگی ما هستند و باعث می شوند این چرخه متوقف نشود. از همین تریبون بازهم سر تعظیم فرود می آورم و دست این عزیزان را می بوسم. با وجود اینها قطعا ما در سال آینده هم مدال آوران و قهرمانان بزرگی خواهیم داشت. به نظر میرسد در فاصله رقابت های ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۸ المپیک پاریس حتما ما از این چهره ها خواهیم دید.
چون درباره نسل بعدی کشتی گیران صحبت کردیم. آقای با وفا در تیم ملی کشتی فرنگی جوانان در رقابت های آسیایی و جهانی با کشتی گیرانمان طلا درو کردند. این حلقه اتصال بین تیم ملی جوانان و بزرگسالان وجود دارد؟
حمید با وفا دوست خوب من است و از مربیان شایسته ماست. در همه این سال ها در تیم ملی جوانان عملکرد شایسته ای داشته است. باید تیم ملی امید، جوانان و بزرگسالان دوش به دوش همدیگر در یک راستا حرکت کنند. قطعا ما باید مسیر ورود جوانانی که می آیند و در رقابت های جهانی کسب مدل طلا می کنند به تیم بزرگسالان را هموار کنیم. ما چهره های خوبی را از تیم ملی جوانان داریم، امثال فردین هدایتی، علی عبدی، سعید اسماعیلی و… مطمعنا تیم ملی بزرگسالان از آنها بهروند خواهند شد.
برنامه شما برای المپیک پاریس چیست؟
۴۷۰ روز تا رقابت های المپیک زمان داریم. برای هروز برنامه داریم و گام به گام حرکت می کنیم و کار بسیار سخت است. رقابت های جهانی امسال بسیار دشوار تر از رقابت های ۲۰۲۲ برگزار خواهد شد. رقابت هایی که کسب سهمیه المپیک است. تلاش ما این است بتوانیم اتفاق خاصی را رقم بزنیم. می پذیریم زمان بسیار کوتاه و کار بسیار سخت و دشوار است.
رقابت های پیش روی ما رقابت های آسیایی هانگژو است. برنامه ما چیست؟ مثل رقابت های آسیایی با تیم جوان وارد این رقابت ها می شویم یا از ستاره ها استفاده می کنیم؟
اولویت فدراسیون کشتی حضور در رقابت های جهانی صربستان است. فاصله بسیار کوتاهی تا رقابت های آسیایی داریم و تجربه تلخی هم در گذشته داشتیم. شما به یاد دارید رقابت های ۲۰۰۲ تهران که تیم قهرمان جهان پا به عرصه رقابت های آسیایی گذاشت و با ناکامی های بزرگ و آسیب دیدگی های جدی مواجه شد. هدف گذاری رقابت های قهرمانی جهان است. اما اگر شرایط در آن زمان بر وفق مراد بود سعی می کنیم از بعضی ستارگان در بازی های آسیایی استفاده کنیم.
بهترین مربی تاریخ کشتی ایران چه کسی است؟
با فاصله محمد بنا است. با تمام احترامی که برای اساتید کشتی آزاد قائل هستم، اگر بخواهیم مجموع کشتی کشور را از نظر همه صاحب نظران را در نظر بگیریم، آقای بنا به عنوان مربی قرن شناخته شده است.
اگر بگویند نام یک ستاره را در کشتی نام ببرید، آن ستاره چه کسی خواهد بود؟
قطعا حمید سوریان با کسب ۷ نشان در کشتی ما یک ستاره تابناک در آسمان کشتی فرنگی ماست.
این روز ها حسن رنگرز را مثل گذشته ها کنار تشک می بینیم اما به این فکر می کنید که با وجود اینکه سابقه مدیریتی هم دارید یک روز رییس فدراسیون کشتی شوید؟
اصلا به این موضوع فکر نمی کنم، به این دلیل که در گذشته این امکان وجود داشت. اما در حال حاضر تمام تمرکزم در حوزه فنی است. موضوعات فنی به اندازه کافی سنگین است. ریاست فدراسیون کشتی مسئولیت بسیار بزرگی است. رییس فدراسیون باید دارای ظرفیت های ارتباطی بالایی باشد.
حالا من شنیدم در تمرین شما بیشتر با سبک وزن ها سرو کله می زنید تا سنگین وزن ها؛ این به علاقه شما برمی گردد یا سبک وزن ها بیشتر نیاز به تمرین دارند؟
در وهله اول ما یک مجموعه ای به اسم کادر فنی داریم، مربیان سبک، میان و سنگین وزن ها وجود دارند. سبک کشتی در سبک وزن متفاوت است، در سنگین وزن بحث تاکتیکی کمرنگ است و آمادگی جسمانی مهم است اما در سبک وزن اجرای فنون متفاوت خواهد بود.
شما یک دوره هم مسئول ورزش مازندران بودید از وضعیت ورزش این استان بگویید. آیا می توانیم بگوییم این استان پر استعداد و بی پول است؟
دو سالی افتخار خدمت به استان را داشتم. ورزش مازندران در کشور، استان اول از لحاظ کسب مقام است. ۶۵ مدال در یک سال فنی کسب کردیم. در ۳۵ رشته ورزشی مدال آور در رقابت های داخلی و خارجی بودیم. رکورد های کسب نشان در ورزش مازندران منحصر به فرد است و با فاصله قابل مقایسه با هیچ استانی نیست. ولی متاسفانه متناسب این مدال آوری به لحاظ توسعه زیر ساخت ها فاصله زیادی وجود دارد.
نمی شود که از ورزش مازندران حرف زد و اسم تیم نساجی را نیاورد. شما طرفدار نساجی هستید؟
قطعا، نساجی نماد و هویت فوتبال ما است. خوشحالم در دو سالی که مسئولیت ورزش استان را داشتم، قشنگ ترین اتاق برای این باشگاه در دو بعد رقم خورد. یک بعد نتیجه بود که تیم ما توانست قهرمان جام حذفی شود و مجوز حضور در آسیا را کسب کند و دوم دغدغه ساخت ورزشگاه که این مجموعه عملیاتی با یک رقم چند ده میلیارد تومانی برای استاندارد سازی چمن و سکوها انجام شد.
فوتبالتان هم خوب است و به گفته دوستانتان گاهی هم بازی می کنید. چرا به جای کشتی سمت فوتبال نرفتید؟
شرایطی که در استان مازندران حاکم بود، نسبت به کشتی متفاوت بود. شرایط خانوادگی و محیط زندگی ما را به سمت کشتی برد و خدارا شاکرم.
شما خودتان فوتبال را بیشتر دوست دارید یا کشتی؟
قطعا کشتی را بیشتر دوست دارم.
پس از انتخاب تان هم پشیمان نیستید؟
اگر برگردم به آن روزگار، حتما دوباره کشتی را انتخاب می کنم.
خیلی ممنون از شما که امروز به استودیو طرفداری آمدید، سوالات من تمام شد، اگر صحبت پایانی هستید، این شما و این دوربین رسانه طرفداری.
از مجموعه عزیزان مان در طرفداری ممنونم، به خصوص برادر خوبم جناب آقای مهدی هژبری و شما جناب جناب آقای حسین باقرشاهی عزیز. سوالات شما بسیار خوب، جامع و با مطالعه بود. امیدوارم پاسخگوی ابهامات بوده باشم. تلاش می کنم پاسخگوی یک اصل اساسی در کارم باشم و ممنونم از فرصتی که در اختیار من گذاشته شد تا بتوانم عرض ارادتی به مخاطبان عزیز رسانه طرفداری بکنم.
من هم تشکر ویژه می کنم از مخاطبان عزیز رسانه طرفداری که یکی دیگر از برنامه های ملاقات با چهره ها را تماشا کردند.