از میان سه رشته شمشیربازی، تنها سابر در جمع کاروان اعزامی به بازیهای آسیایی هانگژو قرار گرفت.
به گزارش طرفداری، کادر سرپرستی بازیهای آسیایی هانگژو جلسه دیگری با فدراسیون شمشیربازی برگزار کرد و حضور اسلحههای سابر، اپه و فلوره را دوباره مورد بررسی قرار داد. از آنجایی که فلوره شانسی برای کسب مدال نداشت، زمزمههای مبنی بر جایگزینی اپه شنیده شد اما در نهایت هیچکدام در فهرست نهایی جای نگرفتند.
امروز (شنبه 26 فروردین 1402) نخستین جلسه ستاد عالی بازیهای المپیک، پارالمپیک، آسیایی و پاراآسیایی در سال 1402 برگزار شد و فقط نام سابر در گروه دوم اعزامی رشتههای قطعی با ظرفیت نامشخص به بازیهای آسیایی هانگژو به چشم خورد.
محسن وحدانی دبیر فدراسیون شمشیربازی در این باره اظهار داشت:
ما از حضور هر سه اسلحه (سابر، اپه و فلوره) در دو بخش مردان و زنان در بازیهای آسیایی دفاع کردیم.
وحدانی در پاسخ به این پرسش که کاروان قرار است کیفی اعزام شود و تیم هایی که شانس مدال دارند، اعزام میشوند، به ایسنا گفت:
نکته ای که مطرح کردیم این است که در قهرمانی آسیا بحث رنکینگ مطرح است و چون تیمهای ما رنکینگ بالایی ندارند، به حریفان قوی برخورد میکنند. در بازی های آسیایی عملکرد بازیکنان در انفرادی، جایگاه تیمی را هم مشخص می کند و اگر بازیکنان در انفرادی عملکرد خوبی داشته باشند، شانس کسب مدال بیشتر می شود. ما در اپه شانس کسب مدال داریم و این شانس ابتدا در اپه زنان بیشتر است و سپس در اپه مردان. در واقع احتمال دارد چهار تیم در اپه و سابر مردان و زنان به بازی های آسیایی اعزام شوند.
دبیر فدراسیون شمشیربازی در مورد اعزام تیم سابر زنان به مسابقات بین المللی تصریح کرد:
تیم سابر زنان به جام جهانی گرجستان می رود و کیانا باقرزاده، نجمه سازنچیان، فائزه رفیعی و شیدا عالمی به این رقابت ها اعزام می شوند.
وی در مورد علت غیبت رییس فدراسیون در جلسه با کادر سرپرستی بازی های آسیایی بیان کرد:
این جلسه بدون رییس فدراسیون بود و از ابتدا قرار بود دبیر، نایب رییس و سرمربیان تیم های ملی حضور داشته باشند.
پورسلمان: نیاز به بودجه ۳۲ میلیاردی داریم
رییس فدراسیون شمشیربازی هم تاکید کرد اگر در سال ۱۴۰۲ حمایت انجام نشود نه تنها فرصت کسب سهمیه از دست میرود بلکه شمشیربازی به رشتهای عادی که در آن هیچ اتفاقی نمی افتد، تبدیل میشود.
علیرضا پورسلمان در خصوص فشردگی برنامههای شمشیربازی با توجه به توزیع سهمیه المپیک از طریق رنکینگ جهانی و لزوم اعزام شمشیربازان به این مسابقات و همچنین ضرورت حمایت از این رشته اظهار داشت:
اگر در سال 1402 حمایت انجام نشود نه تنها فرصت کسب سهمیه از دست می رود بلکه شمشیربازی به یک رشته عادی و رشتهای که در آن هیچ اتفاقی نمی افتد، تبدیل میشود. قطعا حمایت مالی هم کمک میکند که سهمیه بگیریم و هم وضعیت تیم را در اذهان عمومی تغییر دهیم.
وی افزود:
قول میدهیم اگر حمایت شویم و برنامه تدارکاتی ما انجام شود، هم کسب سهمیه داشته باشیم و هم مدال المپیک.
رییس فدراسیون شمشیربازی تاکید کرد:
در این مورد یک مثال بزنم. بازادزه شمشیرباز گرجستانی کسی بود که در رده جوانان با محمد فتوحی، محمد رهبری و مجتبی عابدینی در کلاس a در تهران مسابقه میداد. در این مسابقات ما همیشه مدال میگرفتیم و او در 16 نفر یا 8 نفر حذف میشد. امروز او بعد از یک سال در اروپا و برگزاری اردوی بلند مدت برنامههای تدارکاتی خوبی که داشته مدال جهانی میگیرد و این شمشیرباز اهل گرجستان از شانسهای کسب مدال در المپیک است.
وی خاطرنشان کرد:
نباید شمشیربازی ما از گرجستان عقب بیفتد و ما تلاش میکنیم جایگاه خود را حفظ و ارتقا دهیم تا در نهایت این تلاشها منجر به مدال شود.
پورسلمان در پاسخ به این سوال که شمشیربازی چه مقدار از بودجه خود را در سال 1401 دریافت کرده و چه میزان بودجه برای سال پیش رو نیاز دارد، به تسنیم گفت:
در سال 1401 از کمیته تمام و وزارت 70 درصد گرفتیم. ما با برنامه عملیاتی پیش میرویم و نباید چشم بسته پیش برویم. طبق برنامهریزیها برای هر سه اسلحه 32 میلیارد تومان نیاز داریم و برای سابر برنامه داریم تا هم از بودجه کمیته ملی المپیک و هم وزارت ورزش دریافت کنیم و خودمان هم آورده داشته باشیم تا موفق باشیم.