عضو تیم ملی دو و میدانی زنان پاداشی دریافت کرده که کفاف پرداخت دستمزد مربیاش را هم نداده است.
به گزارش طرفداری، فرزانه فصیحی عضو تیم ملی دو و میدانی زنان ایران در سال 1401 با کسب مدال طلا در رشته ۶۰ متر مسابقات قهرمانی داخل سالن آسیا خوش درخشید. فصیحی در این رشته بین زنان دو و میدانیکار ایران رکورددار است و به همین دلیل به او لقب «دختر باد» دادهاند.
او این روزها سخت در حال پیگیری تمرینات است و انتظار دارد توجه بیشتری به دو و میدانی شود.
فرزانه فصیحی در خصوص قهرمانی در آسیا اظهار داشت:
سال گذشته فقط و فقط در زمینه ورزشی برای من خوشایند بود و متاسفانه در بقیه زمینهها فکر کنم برای کمتر کسی خوب بوده باشد. در هر صورت مدالهایی به دست آمد که بخشی از آن برای اولین بار در تاریخ ورزش ایران بود و با وجود همه سختیهایی که در مسیر بود، اما فکر کردن به آن خوشایند است.
وی در خصوص شادی خاص و تقدیم قهرمانی به مردم ایران گفت:
همیشه قبل از مسابقاتم هدف خاصی را برای خودم ترسیم میکنم. مثلا در برنامهام مینویسم یا در آن سیستمهایی که داریم همیشه یادداشت میکنم که این تمرینات و سفرها و فشارها باید به کجا ختم شود. بعضی وقتها هدف صرفا رکورد بود و بعضی وقتها مدال؛ بعضی وقتها مقام خاصی بود و بعضی وقتها هم جوایز نقدی اما این بار در نشستی که با مربی و تمام اعضای تیممان داشتم همه با اتفاق نظر هدف را گذاشتیم «شادی دل مردم». بهطوری که هر روز تمرینات و سفرها و فشارها را پشت سر میگذاشتیم و هر جا کم میآوردیم به هم گوشزد میکردیم برای شادی مردم. روزی که ته خط قهرمان شدم وقتی دوربین آمد رو به چهره من ناخودآگاه فریاد زدم و واقعا آنقدر از دل بود که خدا را شکر به دل همه نشست. طبیعتا واکنشهای فوقالعادهای گرفتم.
عضو تیم ملی دو و میدانی زنان درباره سال جدید تصریح کرد:
امسال بعد از پنج سال عید را در ایران و کنار خانواده سپری کردم و طبیعتا برای من فوقالعاده بود. البته من تمام عید را تهران بودم و تمرین میکردم اما همین که خانواده کنارم بود حسی عالی داشتم.
فصیحی در خصوص آغاز تمرینات خود خاطرنشان کرد:
فکر میکنم این کار برای من زیاد سخت نیست چون راهش را یک بار یاد گرفتم. برنامههایی که ریختم هم همگی برای کسب سهمیه است و از اول امسال شروع کردهام اما واقعا کسب سهمیه المپیک و موفقیت در این عرصه بیش از اینکه یک دغدغه فردی باشد باید یک دغدغه دستگاهی باشد. شاید من در این وضعیت هم بتوانم سهمیه بگیرم اما قطعا اگر عزم این موضوع در دستگاه تصمیمگیری باشد هم کسب سهمیه راحتتر میشود و هم تعدادش بیشتر خواهد بود.
وی دامه داد:
دو و میدانی مادر همه ورزشهاست و در دنیا هم جایگاه ویژهای دارد. خیلی آزرده میشوم وقتی این ورزش را در ایران اینطور میبینم و این بیتوجهیها من را اذیت میکند. به نظرم شما اگر میخواهید ببینید ورزش یک کشور در چه سطحی است باید ببینید دو و میدانی ورزش آن کشور کجای دنیا و قاره است.
عضو تیم ملی دو و میدانی زنان تاکید کرد:
در کل اگر میخواهید ببینید امکانات ورزشی در ایران چطور است باید بروید و بودجه ورزش را چک و بررسی کنید سالانه چند پیست افتتاح میشود. من میگویم، این عدد صفر است! البته امسال برای اولین بار در تاریخ، بودجه ورزش ۲۰ درصد کاهش داشته است. در این صورت واژه امکانات ورزشی فقط یه شوخی است!
فصیحی درباره پاداش دریافتی از فدراسیون عنوان کرد:
تمام پاداشی که از فدراسیون دو و میدانی گرفتم، 50 میلیون تومان بود! ۳۰ میلیون هم کمیته ملی المپیک پاداش داد که مجموعا شد ۸۰ میلیون تومان که با این پول یورو خریدم، شد هزار ۳۰۰ یورو و هزار و ۷۰۰ یورو هم خودم گذاشتم روی این پول و با سه هزار یورو بخشی از طلب دستمزد مربی خودم را پرداخت کردم!
وی در خصوص رقبای چینی، قزاقستانی و دونده نیجریهای عضو تیم بحرین، به اعتماد گفت:
تقریبا همگی آنها در آمریکا هستند فقط یکی از رقبا به بلغارستان رفته است. واقعا کار برای همه جدی است به خصوص برای بازیهای آسیایی اما برای ما نه، به همین خاطر میگویم موفقیت باید دغدغه جمعی باشد تا فردی. قطعا هیچ کدام از آنها پول پاداش خود را نگذاشتند تا پول مربی خود را بدهند یا قطعا هیچ کدام با هزینه خودشان به آمریکا نرفتند. اینها مهم و تاثیرگذار است.
عضو تیم ملی دو و میدانی زنان درباره از کار با مربی قبلی و فعلی خود تصریح کردک
حالا بیشترین مسوولیت فنی کارهایم را همسرم به عهده دارد و آن شخصی که قبلا مربی دائمی من بود بیشتر نقش مشاور را برایم دارد. او انسانی بزرگ و کامل از نظر فنی و انسانی بود که همیشه میگویم معجزه زندگی ورزشی من بود. از جایی به بعد کار دائم با او از توان مالیام خارج شد و حالا با هزینه کمتری کار را به همسرم محول کردیم. همسرم یکی از اصلیترین ارکان ورزش حرفهای من است. موفقیتهای من بخشیاش به دلیل حضور امیر، کنارم است.
فصیحی درباره دریافت پیامهای حمایتی از سوی فوتبالیستها خاطرنشان کرد:
همه ورزشکاران بزرگ وقتی من موفقیتی به دست میآورم مثل این است که آن موفقیت برای خودشان یا خواهر کوچکترشان بوده باشد. البته فقط این مختص فوتبالیستها نیست و خیلی از ورزشکاران لطف دارند اما فوتبالیستها بیشتر به چشم میآیند. افرادی بعضی وقتها پیام میدهند و تبریک میگویند که باورم نمیشود و به معنی واقعی خستگی از تنم بیرون میرود. برای مثال بگویم که بعد از قهرمانی آسیا از ایگور کولاکوویچ، سرمربی سابق تیم ملی والیبال به من تبریک گفتند تا مربی قهرمان پرش طول المپیک در ریو.
وی در خصوص انتشار عکسی از او کنار نواک جوکوویچ مرد شماره یک تنیس جهان گفت:
او را در دهکده المپیک دیدم. پیادهروی میکرد و خیلیها با او به صورت گذری احوالپرسی میکردند، اما من چون کمی زبان صربی بلدم در حالی که نواک داشت راه میرفت چیزی به زبان صربی گفتم که برگشت و سوال کرد تو صرب نیستی اما این حرفهاا را از کجا میدانی؟ با او صحبت کردم و گفتم مربی من و کمپ تمرینی من آنجاست و در بلگراد زندگی میکنم و اتفاقا مربی من معلم ورزش دوره مدرسه نواک بود. به همین بهانه گپ ما کمی طولانیتر شد و واقعا صحبت با او یکی از بهترین اتفاقات المپیک بود.
واکنش فدراسیون دو و میدانی به صحبتهای فصیحی
البته مسئولان فدراسیون دو و میدانی نیز به صحبتهای فرزانه فصیحی واکنش نشان دادند. هاشم خزایی در این باره اظهار داشت:
در هیات رییسه فدراسیون دو و میدانی مصوب شده بود هر ورزشکاری در هر رده سنی موفقیت و افتخاری کسب میکند به منظور تشویق آن ورزشکار پاداشی در نظر گرفته شود. حتی در مسابقات بازیهای کشورهای اسلامی که فصیحی موفق به کسب مدال شد از سوی فدراسیون برای او پاداش در نظر گرفتند؛. البته من بعد از بازیهای کشورهای اسلامی به فدراسیون آمدم اما تا آنجا که میدانم حدودا ۶۰ میلیون برای مدالآوری در آن مسابقات پاداش دریافت کرده بود.
وی تاکید کرد:
به هر حال دو و میدانی دارای ۲۴ ماده است و به بودجه قابل توجه نیاز دارد. همین مسابقات قهرمانی آسیا در رده نوجوانان که اردیبهشتماه به میزبانی ازبکستان برگزار میشود تنها هزینه بلیط این مسابقات ۸۰۰ تا ۹۰۰ میلیون تومان شده است. طبیعی است با توجه به شرایط اقتصادی و مشکلات مالی که همه فدراسیونها با آن مواجه هستند ما هم مشکلات خاص خودمان را داریم اما با این حال در فدراسیون همه دو و میدانیکاران به مسابقات اعزامها انجام میشوند، حتی اگر دو و میدانیکاری شانس مدال نداشته باشد اما اگر بدانیم مستعد است و در آینده مدالآور خواهد بود روی او سرمایهگذاری میکنیم.
دبیر فدراسیون دو و میدانی عنوان کرد:
علاوه بر دو و میدانیکاران که در مادههای مختلف در اردو به سر میبرند، برخی دیگر از دو و میدانیکاران مثل فرزانه فصیحی، حسن تفتیان و احسان حدادی شرایط خاص خودشان را دارند و فدراسیون تلاش میکند آنها از برنامه خودشان عقب نمانند. البته ممکن است گاهی به خاطر شرایط از برنامه عقب بیفتیم اما همه تلاشمان را به کار میگیریم. خوشبختانه ملی پوشان هم شرایط را درک میکنند و قانع هستند.
خزایی در مورد پاداش مصوبه فدراسیون به ورزشکاران تصریح کرد:
فصیحی طبق مصوبه پاداش دریافت کرده و فدراسیون هم به تعهدات خودش عمل کرده است. او تا چند روز دیگر هم به کمپ ازمیر ترکیه میرود. ورزشکاران سایر کشورها در کمپهای مختلف تمرین میکنند اما ورزشکاران ما در کیش و تهران و سایر شهرهای ایران اردو برگزار میکنند.
دبیر فدراسیون دو و میدانی درباره جذب مربی خارجی برای دو و میدانیکاران، به آنا گفت:
همه ورزشکاران ما در مادههای مختلف زیر نظر مربی ایرانی تمرین میکنند. در مورد بحث مربی خارجی یا اردوهای خارجی به ورزشکاران اعلام کردیم در ایران تمامی هزینهها را از نظر ریالی تامین میکنیم. اگر ورزشکاری قصد داشته باشد با مربی خارجی تمرین کند یا اردوی خارج از کشور داشته باشد مابقی هزینهها برعهده خود ورزشکار است؛ یعنی آنچه در ایران است برعهده ما و مابقی برعهده ورزشکار است.