شاید خوشبینترین طرفداران فوتبال آرژانتین هرگز فکر نمیکردند بعد از گلی که کلودیو کانیگیا در روز یکشنبه 3 تیر 1369 برابر با 24 ژوئن 1990 در بازی مرحله یک هشتم نهایی مقابل برزیل به ثمر رساند، این تیم گرفتار طلسمی 33 ساله شود بطوریکه حتی با قهرمانی و نایب قهرمانی در جامهای جهانی 2022 و 2014 نتوانسته از افسون آن رهایی یابد. در این دیدار تاریخی که در ورزشگاه دل آلپی شهر تورین برگزار شد، توپ و میدان کاملاً در اختیار برزیل بود و تمام ضربات مهاجمان این تیم به در بسته خورده بود. در حالیکه آرژانتین از ضعف مفرط هافبکهایش رنج میبرد و به وضوح یارای مقابله با مهاجمان جنگنده برزیل را نداشت، ناگهان ورق بازی برگشت. بر خلاف روند بازی در دقیقه 81 مارادونا پاسی عمقی را برای کلودیو کانیگیا ارسال کرد که منجر به گل پیروزیبخش آرژانتین شد و با همین تک گل کانیگیا، آرژانتین از سد حریف دیرینه خود گذشت. ریکاردو گومز دو دقیقه بعد از زمین بازی اخراج شد تا برزیل ده نفره بازی را به اتمام برساند. بعد از بازی، برانکو؛ مدافع برزیل کادر فنی تیم آرژانتین را متهم کرد که در هنگام معالجه یکی از بازیکنان مصدوم خود، بطری آبی حاوی مواد نیروزا به او داده اند ولی بعدها حتی با اقرار مارادونا در یک برنامه تلویزیونی؛ کارلوس بیلاردو سرمربی وقت تیم ملی فوتبال آرژانتین همراه با مسئولان ارشد فدراسیون فوتبال آن کشور قویاً آن را منکر شدند. ماجرایی که در روزنامههای آن زمان به ماجرای " آب مقدس" معروف شد (Holy Water).
بعد از این بازی بیشتر فوتبالدوستان جهان، آرژانتین را متهم به ارائه فوتبالی کثیف و نتیجه محور کردند که با بی اعتنایی رسانههای فوتبال آرژانتین مواجه شدند. بعد از این بازی به طرز شگفت انگیزی آرژانتین هرگز نتوانسته است تیم های ابرقدرت فوتبال جهان را در طول جریان بازی در جام های جهانی شکست بدهد و به نوعی میتوان گفت که خدای فوتبال بیش از سه دهه است که تقاص برد ناعادلانه آرژانتین مقابل برزیل را از این تیم میگیرد و این تیم نتوانسته حتی با قهرمانی و نایب قهرمانی از آن رهایی یابد. در اینجا مروری خواهیم کرد بر تاریخچه حضور آرژانتین از جام جهانی 1990 تا به اکنون و روندی که این تیم مقابل ابرقدرتها داشته است.
جام جهانی 1990: آرژانتین بعد از گل کلودیو کانیگیا در بازی مرحله یک هشتم نهایی جامجهانی برزیل را شکست داد. در مرحله یک چهارم یوگوسلاوی و ایتالیا را در ضربات پنالتی شکست داد و در فینال مغلوب آلمان شد.
جام جهانی 1994: آرژانتین در دور گروهی یونان و نیجریه را شکست داد و در بازی آخر مغلوب بلغارستان شد و در نهایت از تیم رومانی شکست خورد و حذف شد. آرژانتین در این جام با هیچ ابرقدرتی بازی نکرد.
جام جهانی 1998: بعد از سه پیروزی مقابل ژاپن، جامائیکا و کرواسی؛ این تیم در مرحله یک هشتم نهایی در وقت معمول و تلف شده در مقابل انگلیس به تساوی 2 بر 2 دست یافت و در نهایت بعد از اخراج بکهام، در ضربات پنالتی انگلستان رو شکست داد و به مرحله بعد صعود کرد. در مرحله یک چهارم با گل زیبای برگکمپ 2 بر 1 مغلوب هلند شد و حذف شد.
جام جهانی 2002: آرژانتین در گروه مرگ با تیمهای نیجریه، سوئد و انگلستان همگروه بود که با شکست مقابل انگلیس و تساوی در روز آخر مقابل سوئد بزرگترین حذف شده دور گروهی در ژاپن و کرهجنوبی قلمداد شد.
جام جهانی 2006: در این جام آرژانتین با دو ابرقدرت بازی کرد. در مقابل هلند در دور گروهی صفر صفر مساوی کرد و در بازی مرحله یک چهارم در ضربات پنالتی مغلوب آلمان میزبان شد. قبل از آن ساحل عاج، صربستان و مکزیک را شکست داده بود.
جام جهانی 2010: در دور گروهی با کره جنوبی، یونان و نیجریه همگروه بود که بعد از پیروزی مقابل مکزیک در مرحله یک هشتم، در نهایت با بمباران چهار گله ژرمنها در یک چهارم حذف شد.
جام جهانی 2014: آرژانتین به ترتیب مقابل بوسنی، ایران، نیجریه، سوئیس و بلژیک به مصاف هلند در نیمه نهایی رفت که پس از تساوی بدون گل در 120 دقیقه، در نهایت در ضربات پنالتی موفق شد هلند را شکست بدهد ولی در فینال باز هم مغلوب آلمان شد.
جام جهانی 2018: تساوی مقابل ایسلند، برد برابر نیجریه و شکست مقابل کرواسی و فرانسه فرجام کار آرژانتین در روسیه بود.
جام جهانی 2022: شکست در بازی اول مقابل عربستان با برد مقابل مکزیک، لهستان و استرالیا جبران شد. در مرحله یک چهارم در یک بازی جنجالی پس از تساوی دو بر دو در وقت معمول و اضافی، موفق شد هلند را در ضربات پنالتی شکست بدهد و پس از پیروی مقابل کرواسی به مصاف فرانسه در فینال رفت. در بازی فینال هم آرژانتین نتوانست یک ابرقدرت را در وقت معمول و اضافی شکست بدهد و در نهایت در ضربات پنالتی فرانسه را مغلوب خود کرد.
جمع بندی نهایی :
آرژانتین پس از بازی معروف و تاریخی خود مقابل برزیل در مرحله یک هشتم نهایی جام جهانی 1990، در مقابل تیمهای ابرقدرت در پنج بازی برابر ایتالیا( نیمه نهایی1990) انگلستان (یک هشتم نهایی 1998) هلند (نیمه نهایی 2014) هلند(یک چهارم نهایی 2022) و فرانسه ( فینال جام جهانی 2022) موفق شده است که پیروز از زمین بازی خارج شود ولی این موفقیت در ضربات پنالتی بوده است.
در این مدت در 7 بازی مقابل آلمان(1990) هلند(1998) انگلستان(2002) آلمان(2006) آلمان(2010) آلمان(2014) فرانسه(2018) شکست خورده است.
در بازی مقابل هلند در دور گروهی جام جهانی 2006 نیز با نتیجه صفر برصفر مساوی کرد و موفق نشد هلند را شکست بدهد.
بدین ترتیب این طلسم از جام جهانی 1990 تا 2023 ادامه داشته و باید دید که آیا در جام جهانی بعدی؛ این تیم میتواند یک تیم ابرقدرت و مدعی را در طول جریان بازی شکست دهد یا خیر؟ باید 3 سال منتظر ماند تا به پاسخ این سوال برسیم.