دارنده مدال طلای المپیک در رشته تیراندازی از بیتوجهی وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک گلایه کرد.
به گزارش طرفداری، جام جهانی تیراندازی از ۲۹ اسفند 1401 تا ۷ فروردین 1402 در بوپال هندوستان برگزار شود. قرار بود ملیپوشان ایران نیز به این رقابتها اعزام شوند. بنا بر اعلام فدراسیون تیراندازی، مشکلی از جهت ویزا و بلیت برای اعزام تیم وجود نداشت و تنها مشکل انتقال سلاح و مهمات به بوپال بود که ظاهرا برطرف شد اما در نهایت اعزام تیم ملی به این مسابقات به دلیل مشکلات مالی صورت نگرفت.
جواد فروغی دارنده مدال طلای المپیک در رشته تیراندازی درباره لغو اعزام تیم ملی تپانچه به مسابقات جام جهانی هند در اواخر سال 1402 اظهار داشت:
فدراسیون برای اعزام نشدن تیم به این مسابقات چندین دلیل آورد که یکی از آنها صادر نشدن مجوز انتقال سلاحها از دهلی به محل مسابقات بود. دلیل دوم به عدم صدور ویزا برمیگشت که زمان کافی برای آن وجود نداشت و سومین مورد هم که از سوی سخنگوی فدراسیون مطرح شد بحث مالی با توجه به افزایش قیمت ارز برای اعزام به این مسابقات بود. همه این عوامل دست به دست هم داد تا اواخر سال گذشته به این مسابقات اعزام نشویم.
قهرمان طلایی المپیک توکیو در مورد آسیبی که لغو اردوها به تیم میزند، گفت:
قطعا حریفان خیلی جلوتر از ما هستند. آنها به مسابقات مختلف اعزام خواهند شد. تیراندازان کشورهای مختلف از بهترین ابزار و مهمات استفاده میکنند و ناگفته پیداست لغو اعزام تیم ملی به مسابقات مختلف میتواند بسیار آسیبزا باشد ولی ما ورزشکار هستیم و باید تابع باشیم و بیش از این هم نمیتوانیم صحبتی کنیم.
فروغی به افت خود بعد از المپیک توکیو اشاره و تصریح کرد:
بعد از کسب مدال المپیک یک مقدار بار توقعات و انتظارها بیشتر شده و این موضوع در مسابقات انفرادی بیشتر نمایان شد چون فرد تنها در میدان است و قطعا انتظارات هم بیشتر است. در مسابقات میکس شرایط بهتر است و میزان استرس و فشار روانی کمتر میشود. این موضوع به نوبه خود آسیب زننده بود اما تجربه خوبی شد که من در شرایط سخت خودم را محک بزنم. هرچند هنوز بینیاز از مشاوره روانی نیستم تا بتوانم بیشتر کنترل و مدیریت داشته باشم. از طرف دیگر انتظاراتی هم از ما دارند و ورزشکار موظف است بهترین نتیجه را کسب کند اما شرایطی که حالا با آن روبهرو هستم اصلا مطلوب نیست و امیدوارم با درایت سرمربی تیم به لحاظ فنی شرایط بهتری پیدا کنیم.
قهرمان تیراندازی تاکید کرد:
تیم نیاز دارد که کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و جوانان بیشتر از قبل حمایت لازم را انجام دهند. متاسفانه مدتهاست خبری از حمایتها و پشتیبانیهای این دو نهاد نیست، حتی در مواقعی این تصور را داریم که کاملا رها شدیم و مسئولان توجهی نمیکنند. این در حالی است که در سال ۱۴۰۲ ما مسابقات مهمی پیش رو داریم و از نظر فنی وقت زیادی هم نداریم که به اوج آمادگی برسیم. اولین مسابقه مهم ما در مرداد برگزار میشود که رقابتهای کسب سهمیه المپیک هم هست. دومین مسابقه مهم بازیهای آسیایی هانگژو است که اواخر شهریور و مهر برگزار میشود. این مسابقات هم رقابتهای کسب سهمیه المپیک محسوب میشود و حتی اگر گزینشی المپیک هم به حساب نمیآمد به خودی خود اهمیت زیادی داشت. با توجه به این مسابقات قطعا باید تلاش بیشتری داشته باشیم تا نتیجه بگیریم.
فروغی در مورد بیتوجهی مسئولان بعد از المپیک اظهار داشت:
هدف من این است که سهمیه المپیک پاریس را هم کسب کرده و در آن رقابتها شرکت کنم اما فکر میکنم برای کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش ورزشکار زمانی اهمیت دارد که در اوج قدرت و افتخارآفرینی باشد و مادامی که حس شود ورزشکار ثمربخش است مورد حمایت قرار میگیرد. بعد از آن و به خصوص بعد از المپیک مرحلهای که خودم آن را تجربه کردم، این بود که دیگر کسی سراغی هم از ما نمیگیرد و حتی نمیپرسند آیا حمایتهای مالی و معنوی یا قولهایی که داده شده اجرا شد یا خیر. متاسفانه ما را در کویری که تنها نام قهرمان را بر دوش یدک میکشیم رها میکنند. باید منتظر باشیم و ببینیم آیا مسئولان در مسابقات پیش رو به ما اهمیتی میدهند یا خیر و این اصلا خوب نیست. البته همه توقعات از مسئولان هم بحث مالی نیست.
دارنده مدال طلای المپیک توکیو در خصوص گلایههایی که از صندوق حمایت از قهرمانان داشت و پیگیریهای این صندوق به آنا گفت:
برای من مهم نیست و بهتر است به آن نپردازیم. من در مصاحبههای قبلیام هم گفتهام چون از صندوق حمایت از قهرمانان هیچ وقت خبری نیست نگران سلامتی آنها هستم! بهتر است به این موضوع هم نپردازیم چون برای من اهمیتی ندارد و حتی ممکن است این سوءبرداشت پیش بیاید که ورزشکار نیازمند مبلغ ناچیز این صندوق است.
وی در مورد مهمترین مسابقات پیش رو در سال ۱۴۰۲ عنوان کرد:
ما اواخر فروردین مسابقات باکو را پیش رو داریم و امیدواریم با صلاحدید مسئولان به این مسابقات اعزام شویم. در مرداد هم مسابقات کسب سهمیه داریم که شرکت در آن اهمیت زیادی دارد و امیدوارم مشکل مالی نداشته باشیم؛ بعد از آن هم مسابقات آسیایی و هانگژو را پیش رو داریم.
فروغی درباره پیشبینیاش از کسب سهمیه و حضور در المپیک 2024 پاریس گفت:
اصلا قابل پیشبینی نیست چون شرایط جوانان که در داخل و خارج از کشور میبینم، کار را سخت میکند. این جوانان انگیزه زیادی دارند که به سهمیه و پس از آن سکوی المپیک برسند. قطعا بهجز تلاش و جنگیدن کاری دیگری از دست ما برنمیآید و امیدوارم با کمک خداوند به سهمیه و مدال برسم. امسال از عملکرد خودم راضی نبودم، اما مشکلات بعد از المپیک و شرایط نامناسب بیتاثیر نبود. به هر حال در تلاش هستم با کمک مربیان مشکلات را برطرف کنم.