سرمربی تیم ملی تکواندو زنان در خصوص سالی که گذشت و خاطرات تلخ و شیرین خود صحبت کرد.
به گزارش طرفداری، سال 1401 برای تکواندو زنان با اتفاقات زیادی همراه بود. تیم ملی تکواندو زنان ایران موفق به کسب نخستین عنوان قهرمانی خود در قاره آسیا شد اما از طرف دیگر پس از سه دوره کسب مدال در مسابقات جهانی، این بار از مکزیک دست خالی به تهران بازگشت
مینو مداح در دومین حضور خود روی صندلی مربیگری تیم ملی، پس از پایان سال اول مسئولیت خود درباره عملکرد تیم ملی تکواندو زنان در سال گذشته، موفقیتها و شکستها و چشم انداز این تیم برای سال آینده صحبت کرد.
مداح در خصوص ایبنکه عملکرد تکواندو زنان را در سال گذشته چطور ارزیابی میکند، اظهار داشت:
اولین رویداد سال گذشته تیم ملی زنان حضور در مسابقات قهرمانی آسیا بود که در نهایت منجر به قهرمانی تیم کشورمان شد و اتفاق خوبی بود. بعد از این مسابقات نیز در تورنمنتهای لبنان و فجیره قهرمان شدیم و در مسابقات کشورهای اسلامی نیز به صورت مشترک با تیم مردان به عنوان قهرمانی رسیدیم. در مسابقات کشورهای اسلامی از 7 فرصت موفق به کسب 6 مدال شدیم. همه این مسابقات برای ما اتفاقات خوبی به همراه داشتند اما مسابقات جهانی برای ما سختترین روزها بود. خیلی تلاش میکنیم این اتفاق دیگر نه تنها تکرار نشود، بلکه جبران هم شود. به طور کلی سال 1401 برای تکواندو زنان از لحاظ قهرمانی روزهای خوبی را داشت اما مسابقات جهانی مکزیک یک خاطره بد نیز به جا گذاشت که امیدواریم آن را جبران کنیم.
وی با اشاره به اینکه با کسب عنوان قهرمانی آسیا بهترین خاطره و با ناکامی در مسابقات جهانی بدترین خاطره را تجربه کرده، گفت:
واقعا برای من مسابقات جهانی مکزیک تبدیل به یک خاطره بد شد.
سرمربی تیم ملی تکواندو زنان درباره اینکه با همه این نتایج در نهایت در میان گزینههای بهترین سرمربیان ورزش ایران در بخش زنان قرار گرفت، تصریح کرد:
واقعیت این است که چه به عنوان بهترین مربی ورزش زنان انتخاب شوم و چه این اتفاق نیفتد، اینکه از دیدگاه انتخاب کنندگان خارج نبودم و در میان گزینههای بهترین سرمربی قرار گرفتم برای من با ارزش است. به هر صورت هر کدام از همکاران من در رشتههای دیگر نیز انتخاب شوند، خوشحال خواهم شد و برای آنها آرزوی بهترینها را دارم. مهم این است که پرچم خانمها بالا است و مهم نیست به جای من خانم دیگری به عنوان بهترین مربی انتخاب شود. هر کس دیگری هم انتخاب شود، ایستاده او را تشویق خواهم کرد؛ چرا که از جنس خودمان هستند و زنان ایران زمین لایق تشویق و احترام هستند.
مداح درباره اینکه مهمترین اهداف تکواندوی زنان در سال 1402 چه خواهد بود، گفت:
تعدد رویدادها در سال جاری زیاد است و همه این رویدادها نیز حساس هستند. بچهها روزهای سختی را پشت سر خواهند گذاشت و در تعطیلات نوروز نیز دور از خانواده به دنبال تمرین و موفقیت هستند. انگیزه ما کسب عناوین دیگری برای اولین بار است تا دختران ما نمایندگان شایستهای برای زنان باشند و از طرف دیگری نیز به دنبال این هستیم تا دل مردم کشورمان را ذرهای شاد کنیم. تمام رویدادهای گرنداسلم، بازیهای آسیایی، مسابقات جهانی باکو و مسابقات دانشجویان جهان برای ما حساس است و روی تکتک این مسابقات حساب کردیم. تلاش میکنیم با توجه به حساسیت این رویدادها، گزینههای خود را درست انتخاب کنیم تا در نهایت با دست پر از رویدادها خارج شویم. از مردم کشورمان میخواهم برای بچهها از ته دل دعا کنند؛ چرا که دلخوشی آنها خوشی مردم است.
وی درباره مهمترین اولویت تکواندو زنان با توجه به تعدد رویدادها تاکید کرد:
مسابقات جهانی باکو از لحاظ کسب مدال برای ما خیلی مهم است و بعد از مسابقات گرنداسلم نیز اولین رویداد مهم و بزرگ ما است. برای این مسابقات خیلی فرصت نداریم و این مسابقات اوایل خردادماه برگزار خواهد شد. اگر بخواهیم رویدادهای خود را اولویت بندی کنیم، مسابقات جهانی اولویت اول است و خیلی از رویدادهای دیگر بزرگتر است.
سرمربی تیم ملی تکواندو زنان در خصوص اینکه چقدر امیدوار است در مسابقات جهانی باکو نیز برای اولین بار روی سکوی مسابقات مسابقات جهانی بروند، خاطرنشان کرد:
به بازیکنان تیم ملی بارها عنوان کردم که شایستگی این اتفاق را دارند؛ به شرطی که خودشان هم بخواهند. در حال حاضر شرایط برای بچههای ما برخلاف مسابقات جهانی سال گذشته فراهم است. در دوره گذشته بازیکنان ما شرایط روحی و روانی بدی داشتند که خیلی روی نتایج اثرگذار بود. با این شرایط از عملکرد بچهها در دوره گذشته راضی نبودم؛ چون توان بچههای من خیلی بیشتر از چیزی بود که در زمین اجرا کردند و میتوانستند خیلی بهتر باشند. کسب سکوی جهانی دور از دسترس نیست اما شاید نیاز به زمان دارد تا بچههای ما نیز بتواند سکوی مسابقات جهانی را به صورت تیمی تجربه کنند.
مداح درباره اینکه مسابقات گرنداسلم نخستین رویداد در روزهای آغازین سال جدید خواهد بود و به این رویداد چگونه نگاه میکند، گفت:
همیشه گفتهام که هیچ چیزی قابل پیشبینی است. بارها قهرمانان بزرگ المپیک با کلی افتخار و تجربه به بازیکنان بینام و نشان باختند. نمیتوانم پیشبینی از اتفاقات این مسابقات داشت اما کمترین و حداقل مزیت حضور در این رویداد این خواهد بود که بچههای ما با مبارزه با بهترینهای جهان برای مسابقات جهانی و المپیک آماده خواهند شد، بنابراین اعتقاد دارم که بچهها باید بدون توجه به نتیجه به تکتک مسابقات مهم اعزام شوند. این را نمیگویم که خدایی نکرده اگر نتیجهای ضعیف گرفتیم از الان از گردن خود ساقط کنیم. ما تمام تلاش خود را برای نتیجه خوب انجام میدهیم، اما باید روی بحث نتیجهگرایی و عملگرایی در ورزش کشور کار کنیم. متاسفانه خیلی از ورزشکاران ما با وجود کسب مدالهای زیاد با عدم موفقیت در یک رویداد به اندازهای سرزنش میشوند که ورزش قهرمانی را کنار میگذارند. این فرهنگسازی باید در ورزش کشور ما اتفاق بیفتد. مطمئن هستم که دختران ما لیاقت دستاوردهای بیشتری را دارند.
وی افزود:
با توجه به تعدد رویدادها که کشورها مرتب در حال شرکت در آن هستند، شرایط بسیار تغییرپذیر است و به راحتی نمیتوان در این زمینه صحبت کرد. در حال کمک گرفتن از یکی از اساتید هستم تا تمامی رقبا را آنالیز کنیم تا ببینیم چه اتفاقی برای ما بهتر است. آقای قنبری در حال کمک فکری دادن به ما است تا با آنالیز رقبا متوجه شویم شرایط کسب سهمیه برای ما از طریق گرندپری بهتر است یا قاره ای. این مسائل در حال بررسی است، اما واقعاً در حال حاضر نمیتوانیم در این زمینه تصمیم قطعی گرفت. مطمئن هستم اگر هر حرفی بزنم و بعد اتفاقات دیگری بیفتد، شاید نتوانم عین جملهای که گفتم را اجرا کنم. باید اجازه داد در این زمینه خیلی زود تصمیم نگیریم و صحبت کنیم.
سرمربی تیم ملی تکواندو زنان درباره اینکه آیا قبول دارد در حال حاضر تکواندو زنان پتانسیل کسب چهار سهمیه المپیک را ندارد، به تسنیم گفت:
واقعا این پتانسیل را در حال حاضر نداریم. ما در اوزان سنگین در حال حاضر گزینههایی نداریم که توانایی حضور در مسابقات جهانی یا حتی کسب مدال را داشته باشد. درست است که نگاه ما همیشه به بچهها امیدوارانه است اما در حال حاضر واقعاً امکان کسب چهار سهمیه از طریق گرندپری را نداریم. شاید اگر از حالا برنامه و چشم انداز المپیک 2028 را مشخص کنیم، بتوانیم در آن مسابقات 4 سهمیه را کسب کنیم. این اتفاق در یک یا دو سال منتهی به المپیک خیلی سخت است و باید حداقل یک دوره چهار ساله برای سرمایهگذاری داشت تا در سه یا چهار وزن موفق به کسب سهمیه شویم.
مداح در خصوص اینکه بیژن مقانلو سرمربی تیم ملی تکواندو مردان اعتقاد دارد، حتی در صورت برنامه برای کسب سهمیه قارهای نباید از حضور در مسابقات گرندپری و مبارزه با بهترینهای دنیا غافل شد، تاکید کرد:
مقانلو درست میگوید. حتی اگر بچهها از طریق گرندپری موفق به کسب سهمیه نشوند نیز حضور آنها در مسابقات متعدد منجر به ارتقای رنکینگشان خواهد شد تا به کسب سهمیه قارهای کمک کند. این نگاه اشتباه است که اگر قصد کسب سهمیه از طریق مسابقات قارهای داریم نباید در گرندپریها حضور داشته باشیم. در هیچ کجای دنیا اینگونه نگاه نمیکنند و با نظر مقانلو موافق هستم. بچهها نیاز به حضور در گرندپری و رویدادهای مهم دارند؛ چرا که حتی در صورت عدم کسب سهمیه از طریق گرندپری نیز به تجربه و امتیازات این مسابقات برای بهبود رنکینگشان احتیاج دارند. شاید همان بازیکنی که در گرندپری رقیب بازیکن ما میشود، در سهمیه قارهای نیز حریف ما باشد و نیاز است بچهها ما تجربه بازی مقابل این بازیکنان را داشته باشند.
وی در خصوص اینکه مهمترین آرزوی ورزشی او در سال جاری چیست، تصریح کرد:
بزرگترین آرزوی من کسب مدال طلا در مسابقات جهانی است که در گذشته نداشتیم. ما موفق به کسب مدالهای نقره و برنز جهان شدیم و خیلی دوست دارم مدال طلای جهان را کسب کنیم یا تعداد مدالهای ما بیشتر شود. در بازیهای آسیایی نیز دلم میخواهد به مدال طلا برسیم؛ چرا که این مدال را هم در بازیهای آسیایی کسب نکردیم. گام بعدی نیز مدال طلای المپیک است و امیدوارم در سال آینده گام اول را درست برداریم تا به گامهای بعدی فکر کنیم.
سرمربی تیم ملی تکواندو زنان در پاسخ به این سوال که موفقیت در بازیهای آسیایی سال آینده برای تکواندو زنان ممکن است یا خیر، گفت:
کار در بازیهای آسیایی راحت نیست؛ چون بازیکنان مرتب در حال آنالیز کردن همدیگر هستند. تکواندو در دنیا به خصوص در آسیا رشد و توسعه خوبی داشته است. کشورهایی مانند کرهجنوبی، چین، تایلند، قزاقستان، ازبکستان و اردن که در دنیا مدعی هستند در بازیهای آسیایی حضور دارند و این مسابقات برای آنها نیز مانند ما مهم است. رقابت در بازیهای آسیایی سنگین است، اما وقتی در یک رویداد شرکت میکنیم اول از همه آرزوی قلبی ما موفقیت است تا با دست پر و کارنامه خوب بازگردیم و سرمان را بالا بگیریم. امیدوارم این اتفاق بیفتد و ما سربلند باشیم.