مجارستان از جمله تیمهای صاحب نام اواسط قرن بیستم میلادی تلقی میشود. آنها 3 بار قهرمان المپیک شدند و با تیم رویایی که با رهبری فرانس پوشکاش و گلزنی ساندرو کوچیس ساخته بودند، تا فینال جام جهانی هم رسیدند.
اختصاصی طرفداری| با این حال، مجارها در یک قدمی رسیدن به بزرگترین افتخار تاریخشان که همانا بوسه زدن به کاپ قهرمانی جهان بود، برابر مانشافت کم آورده و به نایب قهرمانی جام جهانی 1954 بسنده کردند.
تاسیس و اوایل تیم
کشورهای مجارستان و اتریش که تشکیل دهنده سلطنت دوگانه ی امپراطوری اتریش و مجارستان بودند قبل قرن ۲۰ دو تیم مشترک بودند اما بعد آن یعنی از شروع قرن بیستم دو تیم جداگانه تشکیل دادند.
اولین بازی این تیم در سوئد بود و ۷ بر ۰ به انگلستان باختند و از المپیک تابستانی ۱۹۱۲ سوئد حذف شدند و پس از آن مجارستانیها دو بازی انجام دادند یکی ۱۲ بر صفر و دیگری ۹ بر صفر شد و نکته جالب اینست که این دو نتیجه برابر یک تیم بدست آمده و آنهم روسیه است و ایمره شلوسر بهترین بازیکن آن دو بازی بود آنهم با هفت گل!
مجارستان در دوران جنگ جهانی اول
بعد از آغاز جنگ جهانی اول مسابقات و تورنمنت ها تعطیل شدند و خیلی از تیمها ضربه دیدند چه از لحاظ مالی و چه از لحاظ روحی و روانی که یکی از آنها مجارستان بود. همچنین در آن سالها بود که انگلستان مدعی حذف قدرت های مرکزی از فیفا شد که یکی از آنها مجارستان بود اما فیفا آن را رد کرد و در پی آن کل کشورهای بریتانیا از فیفا استعفا کردند.
از محرومیت برای میزبانی تا ثبت رکورد
مجارستان که از میزبانی برای المپیک تابستانی ۱۹۲۰ محروم شد بلژیک جایگزین آن شد و میزبان آن المپیک شد. در آن دوره هم میتوان گفت که برادران فوگل بهترین بازیکنان بودند. در اواخر دهه ۱۹۲۰ هم مجارستان در جام اروپا شرکت کرد و تا به فینال هم رسید اما نتوانست در فینال روسیه را شکست دهد و بعد آن هم رکورد بهترین پیروزی را در تاریخ باشگاه را زدند آن هم برابر فرانسه با ۱۳ گل.
مجارستان از ۱۹۳۰ تا ۱۹۵۰
مجارستان که در اولین دوره جام جهانی به دلایل دور بودن و دعوت نشدن و... شرکت نکرد پس اولین بازی آنها در جام جهانی میشود بازی با مصر آن هم در جام جهانی ۱۹۳۴ ایتالیا که ۴ بر ۲ به پیروزی رسیدند و آنها تا یک چهارم در آن جام جهانی رفتند اما اتریش آنها را حذف کرد. این تیم مجارستان در المپیک ۱۹۳۶ هم در دور دوم حذف شدند. در جام جهانی ۱۹۳۸ که در فرانسه بود آنها شرکت کردند و تا قله آخر رسیدند اما از فتح آن بازماندند و جام را به ایتالیا واگذار کردند. نتیجه آن بازی ۴ بر ۲ شد که آن دو گل مجارستان را هم تیتکوس و ساروسی به ثمر رساندند.
تیم طلایی مجارستان
این نسل مجارستان به معنای واقعی جادوگر بود و یکی از تاثیر گذار ترین ها بر فوتبال. مهاجمان این نسل از دو تیم سرشناس اسپانیایی رئال مادرید و بارسلونا بودند که نام آنها فرانس پوشکاش و شاندرو کوچیش است. این تیم یک رکورد قابل توجه دارد و آنهم اینست که آنها از ۱۹۵۰ تا ۱۸ فوریه ۱۹۵۶ فقط یک باخت دارند آن هم در فینال جام جهانی ۱۹۵۴ بود . اما این تیم توانست همراه با نسل طلایی اش المپیک ۱۹۵۲ را برای اولین بار فتح کند؛ اما میرسیم به مسابقه قرن ۲۰ که در ۱۹۵۳ برگزار شد، تا آن زمان رقیب مجارستان در آن بازی یعنی انگلیس ۹۰ سال در خانه شکست نخورده بود اما مجارستان با نتیجه ۶ بر ۳ انها را در خانه خودشان درهم کوبیدند و در سال ۱۹۵۴ هم آنها اینبار در مجارستان یعنی در کشورخودشان انگلیس را با نتیجه ۷ بر ۱ نابود کردند.
معجزه برن
در جام جهانی ۱۹۵۴ سوئیس که مجارستان در اولین بازی اش با نتیجه ۹ بر ۰ کره جنوبی را شکست داد و با همین روند تا آخر پیش رفت و به فینال رسید. اما اتفاق های مهم در فینال افتاد. بازی در چهارم ژوئیه بود، ساعت ۱۷ به وقت سوئیس با قضاوت ویلیام لینگ، داور انگلیسی. آن روز طبق گفته ها و شنیده ها هوا بارانی بود که هواداران آلمانی میگفتند هوا فریتز والتری است زیرا او در هوای بارانی بهتر بازی میکند.
اما بازی آغاز شد و تنها شش دقیقه از بازی گذشته بود که ضربه سر کوچیش توسط دروازهبان برگشت داده شد اما همان لحظه بود که پوشکاش بر اثر بازگشت توپ، آن را وارد دروازه کرد. اما خیلی زودتر از این ها دوباره مجارستانی ها پس از دو دقیقه به گل رسیدند اما این بار زیبور توپ را وارد دروازه آلمان کرد. تنها پس از ۱۰ دقیقه به ثمر رساندن گل دوم توسط مجارها، آلمانی ها به بازی برگشتند در حالی که مجار ها خود را پیروز میدانستند ماکس مارلوک گل اول ژرمن ها را به ثمر رساند. گل دوم ژرمن ها با سانت از کرنر والتر به ثمر رسید و نیمه اول با نتیجه ۲ بر ۲ تمام شد! و در دقیقه ۷۸ آلمانی ها گل سوم را به تور دروازه چسباندند اما بعد از گل سوم مجارستانی ها بازی را در دست گرفتند و حتی دو دقیقه به پایان بازی پوشکاش گل مساوی را به ثمر رساند اما آفساید اعلام شد تا امیدی برای مجارستانی ها باقی نماند و سرانجام در کمال ناباوری این ژرمن ها بودند که در آخر ژول ریمه را بالای سر بردند و آن تیم طلایی را شکست دادند!
مجارستان دهه ۱۹۶۰
تیم مجارستان در جام جهانی ۱۹۶۲ شیلی راه یافت و در مرحله گروهی اول شد و مرحله یک هشتم را پشت سرگذاشت و در یک چهارم برابر چکسلواکی حذف شد. در المپیک ۱۹۶۴ اما مجارستان از گروهی صعود کرد و به فینال رسید و توانست برابر چکسلواکی در فینال پیروز شود و همچنین در دوره بعدی هم همانطور توانستند المپیک را کسب کنند و یکی از رکورددار های کسب این جام باشند. بهترین بازیکن این دهه را می توان فلوریان البرت انتخاب کرد.
شروع افت تا اکنون
از دهه ۱۹۷۰ به بعد افت تیم مجارستان شروع شد و تا به الان ادامه دارد و آنها از آن موقع تا الان فقط یک بار به فینال المپیک (1972) رسیدند که در آن نایب قهرمان شدند و از دهه ۱۹68 که برای سومین و آخرین بار قهرمان المپیک شدند، تا الان هیچ افتخار بزرگی کسب نکردند.
آمار و رکورد ها
بهترین پیروزی: مجارستان 13-0 فرانسه
بدترین شکست: مجارستان 0-7 انگلستان
بهترین گلزن: فرانس پوشکاش
بهترین دوران: تیم طلایی (دهه ۱۹۵۰)