سرپرست دفتر امور بینالملل وزارت ورزش و جوانان اعلام کرد آمار دقیقی از تعداد ورزشکاران لژیونر ایرانی حاضر در ترکیه در دست نیست.
به گزارش طرفداری، به دنبال وقوع زلزله مهیب روز دوشنبه (۱۷ بهمن ۱۴۰۱) در ترکیه و انتشار گزارشهایی از نامشخص بودن وضعیت سه فوتبالیست لژیونر قطع عضو ایران در این حادثه، سید حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان علاوه بر فدراسیون ورزشهای جانبازان و معلولین، به دفتر بینالملل وزارت ورزش و جوانان نیز ماموریت داد با قید فوریت، وضعیت این ورزشکاران را پیگیری کنند.
نکته قابل توجه اینکه تاکنون آمار دقیقی از تعداد ورزشکاران لژیونر ایرانی حاضر در ترکیه در دست نیست. با این حال طبق اخبار منتشر شده، خوشبختانه ورزشکارانی چون سعید معروف، مرتضی شریفات و بردیا سعادت از رشته والیبال، فرزانه فصیحی از رشته دوومیدانی، علی کریمی و مجید حسینی از رشته فوتبال در سلامت کامل هستند ولی علی قلیزاده هافبک ایرانی تیم فوتبال کاسیم پاشا ترکیه در زلزله دچار شکستگی یکی از دندهها شده که به گفته خودش مشکل حادی نیست.
در این بین بیخبری از وضعیت مهدی سعیداوی، حامد مطرودی و محمدرضا میراحمدی سه لژیونر قطع عضو فوتبال ایران در تیم بلدیه اسپور ترکیه موجی از نگرانی ایجاد کرده است. این سه فوتبالیست در حالی در هتل کرچوال ساکن بودند که به نوشته سایت صباح ترکیه بیش از ۹۰ درصد این هتل تخریب شده است.
محمدحسن تقیزاده سرپرست دفتر امور بینالملل وزارت ورزش و جوانان در خصوص آخرین اخبار رسیده از وضعیت این سه ورزشکار ایرانی اظهار داشت:
در حال حاضر از دو کانال در حال پیگیری وضعیت این ورزشکاران هستیم؛ یکی کانال رسمی وزارت امور خارجه و مجاری دیپلماتیک و دیگری کانال غیررسمی و از طریق دوستانی که در ترکیه حضور دارند. در حال حاضر وزارت امور خارجه بهعنوان کانال رسمی به جد پیگیر وضعیت این ورزشکاران است. ضمن این که دعا میکنیم اتفاقی برای این عزیزان رخ نداده باشد.
وی افزود:
خبر جدیدی در خصوص وضعیت این سه ورزشکار نداریم؛ آن هم به این دلیل که وضعیت شهر محل اقامت این سه ورزشکار و البته شرایط کنونی کشور ترکیه، شرایطی ثابتی نیست و همانطور که قبلا هم گفته شده تاکنون پنج نفر از زیر آوار هتل کرچوال بیرون آمدهاند که سه نفر زنده بودند و بهجز این اخبار، آمار دیگری منتشر نشده است.
تقیزاده با اشاره به شایعات متعدد در خصوص وضعیت این سه بازیکن به ایرنا گفت:
اکتفا کردن به شایعات حاصلی جز برهم زدن آرامش روانی خانواده این عزیزان بهدنبال ندارد و از همه خواهش میکنم که منتظر اخبار رسمی بمانند.
سرپرست دفتر امور بینالملل وزارت ورزش و جوانان در واکنش به این سوال که چرا آمار دقیقی از ورزشکاران ایرانی حاضر در لیگها و باشگاههای ترکیهای در دست نیست، گفت:
علت این است که معمولا ورزشکاران به صورت موقتی و برای تمرین به کشورهای همسایه از جمله ترکیه میروند و بعد از یکی، دو ماه برمیگردند، به همین دلیل نمیشود آمار دقیقی از این رفت و آمدها داشت اما فدراسیونهای مربوطه کاملا در جریان هستند و با پیگیری از تکتک فدراسیونها میتوان به آمار مورد نظر رسید. ضمن این که برخی ورزشکاران هم بدون اطلاع به فدراسیون مربوطه، اقدام به رفتن میکنند.
وی در پاسخ به این که سوال که آیا خبری از گرفتاری دیگر ورزشکاران ایرانی در زلزله ترکیه به دست وزارت ورزش رسیده یا خیر، تاکید کرد:
تاکنون فقط در خصوص همین سه فوتبالیست قطع عضو صحبت شده و راجع به دیگر ورزشکاران خبر ناگواری نرسیده است.