دستگاههای دولتی در محکومسازی و مقابله با تحریف خلیجفارس الکن ماندهاند.
به گزارش طرفداری؛ مسئله تحریف نام و عنوان خلیج همیشگی فارس این روزها به بحرانی جدی برای تمامیت دستگاه ورزش کشورمان تبدیل شده چرا که فقدان دیپلماسی مؤثر ورزشی در بروز چنین فاجعهای بیش از همیشه نمود پیدا کرده اما بهنظر میرسد که مقابله با این تهاجم اصلاً اولویت اول نهاد حاکمیتی ورزش در کشور نیست.
وزارت ورزش و جوانان به عنوان نماینده دولت کشور در ورزش، نقش متولیگری و حاکمیتی را در تمام ارکان ورزشی ایران اعم از فدراسیونها، انجمنها، تیمهای ملی و ورزشکاران داراست و از این روست که تمام خوب و بدهای رخ داده در ورزش ایران، مستقیماً به وزارت ورزش و جوانان ارتباط خواهد داشت و بحرانهای آن هم دامن همین دستگاه را خواهد گرفت.
نخستین بار جام کشورهای عربی حوزه حاشیه خلیجفارس در بندر بصره کشور عراق با عنوان تحریف شده و جعلی «جام خلیج ع.ر.ب.ی» صورت گرفت که فدراسیون فوتبال ایران در اعتراض به این جعل تاریخی تنها به یک نامه بیمخاطب بسنده کرد و وزیر ورزش و جوانان نیز تصمیم گرفت تا دستور پیگیری محکم ماجرا را بدهد.
مسابقات جعلی فوق بدون کوچکترین خللی در آرامش کامل با قهرمانی تیم ملی فوتبال عراق در خانه به پایان رسید و طعنهآمیز آن که عده انگشتشماری از مقامات سیاسی کشورمان هم قهرمانی عراقیها در این مسابقات جعلی و غیرقانونی را نهتنها تحریم نکرده، بلکه تبریک گفته و به پروموت کردن ناخواسته این تورنمنت پرداختند.
فدراسیون فوتبال که به کلی خودش را کنار کشیده و از حق قانونی تمام ملت ایران که توسط فدراسیون بینالمللی فوتبال و جانی اینفانتینو نقض شده، صرفنظر کرده تا مبادا تبعات این تقابل بهحق و قانونی، مسیر برخی از مسئولان فدراسیون ایران را در انتخاباتهای آتی و یا بحث دریافت فاندهای مالی با مشکلاتی مواجه کند اما علت سکوت وزارتخانه چیست؟!
وزارت ورزش و جوانان و وزارت امور خارجه به عنوان دستگاههای دولتی دخیل در این مسئله، به چند خط بیانیه و محکوم کردن ساده اکتفا کردهاند؛ غافل از این که رئیس فیفا و سازمان بینالمللی فوتبال این خبط را مجدداً تکرار کرده و چون مخالفت و حتی واکنش درستی از سوی ایران ندیده، به این گستاخی و تحریف تاریخی ادامه داده است.
با توجه به این که کدهای اخلاقی اساسنامه خودِ فیفا با این تحریف نقض شده و فیفا به شکل مستقیم وارد چالش سیاسی-ژئوپلیتیکی با کشورمان شده، حتی کارآموزها و دانشجویان حقوق هم میدانند که دستگاه دیپلماسی ورزشی و حقوقی ایران این حق را به شکل قانونی دارد که از فیفا به کمیته انضباطی، کمیته بینالمللی المپیک و یا دادگاه عالی لاهه شکایت کرده و حق خود را بگیرد.
سهلانگاری در این قضیه و عدم برخورد جدی از سوی دستگاه ورزش و امور خارجه با فدراسیون داخلی و بینالمللی فوتبال به علت عدم اعتراض درست و قانونی، باعث شده تا حالا در قلب تهران و در پایتخت ایران، فدراسیون بسکتبال هم به ناخواسته این تحریف را در قالب مسابقات باشگاههای غرب آسیا تکرار کند.
وزیر ورزش و جوانان در این روزها بهجای این که به نشر پیامهای تسلیت به پیشکسوتان بپردازد که اتفاقاً کار حسنهای هم هست، بهتر است حق بالغ بر ۸۵ میلیون ایرانی را بگیرد که با اهمالکاری و تعارفبازی فدراسیون فوتبال یا فدراسیون بسکتبال به وقیحانهترین شکل ممکن از سوی نهادهای بینالمللی مدعی دوری از سیاست پایمال شده است.
در کنار سکوت مبهم و شائبهبرانگیز فدراسیونهای مذکور، وزارت ورزش و جوانان به همراه وزارت امور خارجه میبایست مقابل چنین تحریفی میایستاده و از حق خود دفاع میکردند؛ موضوعی که به نظر فعلاً در دستورکار مسئولان نیست و با این رویه، مطمئناً باید منتظر بدتر از اینها به لطف آقایان باشیم.