درود
به تازگی مسابقات اعراب با نامی نادرست شروع شده . ان ها نام این مسابقات را خلیج العربی نامیدند.حال بیاییم ببینیم این خلیج به راستی العربی است یا زاده اندیشه یک عرب
خلیج فارس و مترادفهای آن در سایر زبانها، اصیلترین نام و نامی است بر جای مانده از کهنترین منابع، که از سدههای پیش از میلاد بهطور مستمر در همه زبانها و ادبیات جهانی استفاده شدهاست و با پارس، فارس، ایران و عجم ـ نامهای ایران ـ و معادلهای آن در سایر زبانها گره خوردهاست.
گرچه این آبراهه در همه متون تاریخی و جغرافیایی عربی خلیج فارس و بحر فارس نامیده شدهاست با این حال، این نامگذاری از دهه ۱۳۳۰ خورشیدی از سوی ملیگرایان عرب مورد چالش واقع شدهاست. کشورهای عربی، از دهه ۱۹۶۰ میلادی و با گسترش اندیشههای پان عربی توسط جمال عبدالناصر از نام جعلی خلیج عربی استفاده میکنند. این مطلب طی یک بخشنامه از طرف اتحادیه عرب به همه کشورهای عربی رسماً ابلاغ شدهاست. اما سایر کشورهای جهان و سازمانهای بینالمللی همچنان از نام اصلی و کهن خلیج فارس به صورت رسمی استفاده میکنند و گاهی اوقات ممکن است در مکاتبات غیررسمی برای سادگی یا تحت نفوذ مالی عربی عبارت خلیج را بکار برند.
دلایلی تاریخی که این خلیج، خلیج پارس نام دارد .
۱-نام خلیج فارس از دو هزار و چهارصد سال در همه زبانها بخصوص در زبان عربی بهطور مستمر وجود داشتهاست و تا دوره جمال عبدالناصر با آن مخالفتی نشدهاست.
۲-حتی یک نوشته و مکتوب در زبان عربی تا قبل از سال ۱۹۵۸ وجود ندارد که خلیج عربی بکار برده باشد. در عین حال که استدلالهای قوم گرایان کاملاً خطا ست اما با همین استدلالهای آنها ایرانیان و یک میلیارد جمعیت غیر عرب پیرامون دریای عرب نیز میتوانند به خود حق بدهند که نام آن را به نامهای تاریخی دیگرش از جمله بحر مکران و بحرپارس یا دریای هندوس - دریای بزرگ شرق -دریای آریترا- تغییر دهند؛ زیرا نام بحر عرب را استعمار رایج کردهاست و در متون عربی اصالتی ندارد و اگر قرار باشد طبق دلیلها و برهانهای موافقان تغییر نام خلیج فارس عمل شوداولین جایی که باید نام آن تغییر کند دریای عرب است که جمعیت یک میلیاردی غیر عرب آن را احاطه کردهاست و قبلاً هم با نامهای دیگری از جمله مکران و پارس نامیده میشدهاست.
۳-سازمان ملل متحد در چندین نوبت در بیانیهها، اصلاحیهها و مصوبههای گوناگون و با انتشار نقشههای رسمی، نه تنها بر رسمی بودن نام «خلیج فارس» تأکید کرده، بلکه از هیئتهای بینالمللی خواسته که در مکاتبات رسمی به ویژه در اسناد سازمان ملل از نام کامل «خلیج فارس» استفاده نمایند.
۴-در قدیمی ترین نقشه های بجا مانده از دوران گذشته این خلیج به نام پارس یا فارس نام برده شده.حتی نقشه هایی که اعراب به وجود اوردند
۵-تمامی سازمانهای بینالمللی و منطقهای فهرست سازمانهای بینالمللی و سازمانهای بینالمللی نظامی یا اقتصادی یا علمی فهرست سازمانهای چنددولتی (به غیر از اتحادیه عرب) و سازمانهای غیردولتی نام خلیج فارس را تنها نام رسمی میدانند.
۶-در تمامی قراردادها و معاهدات میان ایران و کشورهای خارجی در متن فارسی خلیج فارس و بحر عجم و در سایر زبانها مترادف آن بکار رفته در میان کشورهای عربی تمامی قراردادهای آنها تا سال ۱۹۷۱ نام خلیج فارس را همراه دارد و بیشتر از بیست مورد از این قراردادها در کتاب راشد علی محمد چاپ امارات منتشر شدهاست. در قراردادهای بریتانیا با هند و پاکستان و در یادداشتهای سازمان ملل در مورد عراق و کویت نیز همواره خلیج فارس بکار رفتهاست
۷-در تمامی مکاتبات رهبران عربی تا قبل از سال ۱۹۵۸ همواره از همان نام خلیج فارس استفاده شدهاست