دبیر سابق فدراسیون تکواندو به انتقادات تند و تیز رییس کنونی فدراسیون از دوره مدیریتی پیشین واکنش نشان داد.
به گزارش طرفداری، هادی ساعی روز گذشته (سهشنبه 13 دی) اعلام کرد محمد پولادگر رییس پیشین فدراسیون تکواندو و معاون کنونی توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان، فدراسیون را بدون هیچ پولی به او تحویل داده و همچنین، ۲۰ میلیارد تومان بودجه مجلس را به نام وزارتخانه ثبت میکند.
رییس فعلی فدراسیون انتقادات تند و تیزی را علیه پولادگر مطرح کرد و حتی او را عامل مهاجرت رضا مهماندوست سرمربی سابق و موفق تیم ملی تکواندو دانست. حالا دبیر سابق فدراسیون و یکی از مدیران وقت فدراسیون تحت مدیریت پولادگر، پاسخ ساعی را داده است.
مجید نیری دبیر سابق فدراسیون تکواندو درباره تحویل فدراسیون به ساعی با خزانه خالی اظهار داشت:
این موضوع درست نیست. با توجه به اینکه در زمان پولادگر، دبیر فدراسیون و در دوران سرپرستی کیانیزاده نیز سرپرست دبیری و در انتخابات هم دبیر مجمع بودم، قاطعانه اعلام میکنم موارد مطرح شده واقعیت ندارد.
وی در پاسخ به این سوال که فدراسیون تکواندو با چه شرایط مالی تحویل ساعی شده، گفت:
صورتجلسه و رقمها موجود است اما ابتدا باید عنوان کنم بعد از اتمام دوره چهار ساله ریاست پولادگر، وزارت ورزش و جوانان برای برگزاری عادلانه انتخابات از تاریخ 6 دی ماه 1400 کیانیزاده را به عنوان سرپرست فدراسیون منصوب کرد. کیانیزاده 56 روز به عنوان سرپرست در فدراسیون مشغول به فعالیت بود و از 2 اسفندماه ساعی کار خود را آغاز کرد.
دبیر سابق فدراسیون تکواندو با غیر واقعی خواندن تحویل فدراسیون با حسابهای خالی از سوی پولادگر به ساعی تصریح کرد:
ساعی فدراسیون را از کیانیزاده تحویل گرفت و به نظر میرسد اطلاعاتی که به ساعی دادند صحیح نیست. متاسفانه دوستان اطلاعات کامل و جامع به ساعی ندادند که منجر به اظهارات خلاف واقع از سوی او و کتمان حقیقت شده و حتی میتواند مبنای دعوای حقوقی نیز قرار گیرد.
نیری در خصوص موجودی حساب فدراسیون در زمان رفتن پولادگر به تسنیم گفت:
موجودی دو حساب بانک ملت و مرکزی فدراسیون در آن مقطع یک میلیارد و 854 میلیون و 810 هزار تومان به اضافه یک ذخیره ارزی بود. در زمان 56 روز سرپرستی نیز، فدراسیون تکواندو نزدیک به چهار میلیارد و 500 میلیون تومان درآمدزایی داشت. این درآمدزایی جدا از مبلغ و کمکی است که در آن زمان توسط وزارت ورزش به فدراسیون شد.
وی خاطرنشان کرد:
سال گذشته در صورتجلسهای که به امضای لشگری از طرف ساعی، جمشیدی خزانهدار جدید و شیرمحمدپور خزانهدار سابق رسید، مبلغ 2 میلیارد و 972 میلیون و 149 هزار تومان موجودی دو حساب تحویل دوستان شد. در کنار آن مقادیر قابل توجهی ارز، سکه و کارت هدیه بین خزانهدار گذشته و فعلی رد و بدل شد. اسناد تمام این موارد موجود است و اگر آقایان ادعایی غیر از این دارند، اسناد خود را منتشر کنند، در غیر این صورت ما آمادگی داریم اسناد را برای تنویر افکار عمومی منتشر کنیم.
دبیر سابق فدراسیون در خصوص این مورد که گفته میشود فدراسیون تکواندو در سال 1400 برنامه اجرایی آنچنانی نداشته، گفت:
تاریخ را که دیگر نمیشود تغییر داد و اینکه گفته میشود رویدادی نبوده خلاف واقع است. شنیدم ساعی در جایی گفته فدراسیون در سال 1400، مبلغ 12 میلیارد بودجه از وزارت ورزش دریافت کرده که این موضوع نیز کذب است.
وی افزود:
فدراسیون تکواندو در سال 1400 مبلغ 9 میلیارد و 250 میلیون تومان از وزارت ورزش دریافتی داشته است. جدا از این مبلغ؛ فدراسیون 17 میلیارد درآمدزایی داشته که این مبلغ از بودجه وزارت ورزش و کمیته ملی که به فدراسیون دادند خیلی بیشتر است. تعجب میکنم وقتی آقایان گزارش حسابرسی سال 1400 را در تاریخ 30 تیرماه امسال با امضای ساعی و جمشیدی در مجمع ارائه دادند، چطور این اطلاعات را ندارند.
دبیر سابق فدراسیون در خصوص برنامهها گفت:
بودجهای که به فدراسیون داده میشود بر اساس برنامه استراتژیک ارائه شده از طرف فدراسیون است و باید در چندین محل هزینه شود. یکی از این موارد، اردوهای تیم ملی و اعزامها است. در خصوص مسابقات نیز درست است که هزینه اعزام به المپیک و پارالمپیک را کمیته ملی المپیک پرداخت کرد اما اردوهای آمادهسازی تیمها از روز اول سال با تدابیر سختگیرانه قرنطینه کرونایی و تست با بهترین امکانات و پذیرایی برگزار شد.
نیری خاطرنشان کرد:
علاوه بر المپیک و پارالمپیک، اعزام به مسابقات زنان جهان به ریاض و اعزام کاروان 60 نفره به لبنان برای مسابقات قهرمانی آسیا را داشتیم؛ آن هم در شرایطی که باید چندین بار تست غربالگری از بچهها میگرفتیم و قرنطینه انجام و اتاقهای بیشتری نیز گرفته میشد. اینکه گفته میشود رویداد خاصی نداشتیم اشتباه است. مضاف بر اینکه در مهرماه سال گذشته سه رویداد جام فجر، جام ریاست فدراسیون جهانی و جام باشگاههای آسیا را برای اولین بار به خاطر کرونا در تهران در هتل برگزار کردیم که هزینههای مضاعفی تحمیل کرد.
وی در خصوص برگزاری این سه رویداد در اسفندماه سال گذشته در تهران از طرف فدراسیون برای جلوگیری از هزینههای بیشتر خاطرنشان کرد:
کل اقدامات پشتیبانی اولیه مسابقات در کیش را انجام داده بودیم و حسابها نیز پُر از پول بود. اینکه تصمیم گرفته شد مسابقات در تهران برگزار شود تصمیم مدیریتی بود اما با برآوردی که کردیم مشکلی برای برگزاری مسابقات در کیش نداشتیم.
دبیر سابق فدراسیون تکواندو درباره برآورد هزینههای مسابقات گفت:
دقیقا یادم نیست و فکر میکنم چیزی بین 3 تا 4 میلیارد هزینه داشت که فقط نزدیک سه میلیارد در حساب فدراسیون پول بود. علاوه بر آن از برگزاری مسابقات درآمد کسب میشد. حساب کنید اگر 700 تا 800 نفر مبلغ 100 دلار ورودی پرداخت میکردند، مبلغ قابل توجهی میشد. این تصمیم مدیریتی بود که مسابقات در تهران برگزار شود و خوشحال هستم که رقابتها به خوبی برگزار شد.
نیری خاطرنشان کرد:
متاسفانه در دو سال آخر فدراسیون گذشته به کرونا برخورد کردیم. اگر فدراسیون فعالیتی نکرده بود، چطور میشد نوجوانان و نونهالانی که تمام کار آنها تحصیل است در فاصله نزدیک به 2 تا 3 ماه به اوج آمادگی برسند؟ در اوج کرونا با همه تدابیری که وجود داشت، شعار «تکواندو تعطیل نیست» را عملیاتی کردیم و نتیجهگیری نونهالان و نوجوانان در مسابقات امسال ناشی از دو سال زحمتی بود که پیگیری شد تا بچهها از تکواندو فاصله نگیرند. خوشحال هستیم که این تلاش باعث شد چند نفر از نوجوانان به تیم بزرگسالان اضافه شوند. مگر مسابقات لیگ و دورههای آموزشی تعطیل بود؟
وی افزود:
صحبت از این مسائل کار اخلاقی و جوانمردانهای نبود و فرار رو به جلو بود. اصلا هر اتفاقی افتاده؛ زمانی که مسئولیت جایی را برعهده میگیریم مسئول همه نتایج هستیم. بعید میدانم زیر سوال بردن فعالیتهای گذشته کار درستی باشد و قطعا جامعه تکواندو این را نمیپذیرد. یادم است از ابتدای حضور ساعی شاهد این بودیم که عنوان کردند صندوق را خالی تحویل گرفتند و این را چندین بار تکرار کردند تا در نهایت مجبور به پاسخگویی شدم.
دبیر سابق فدراسیون تکواندو عنوان کرد:
وقتی یک بار گفته شود شاید عنوان شود آمار دقیق نداشتند اما وقتی چندین بار تکرار میشود نشان میدهد نمیخواهند واقعیتها را عنوان کنند یا اطلاعات غلط به او میدهند. چون این مسائل در رسانهها مطرح شده، وظیفه دانستم مطرح کنم. حسابهای فدراسیون شفاف است و اگر فدراسیون صورتجلسهای غیر از آنچه اعلام کردم را دارد، منتشر کند. حساب فدراسیون مشخص است و قابل دستکاری نیست. جالب این است که دوستان اسناد حسابداری را خودشان ارائه کرده و تایید مجمع را گرفتند.
نیری تاکید کرد:
در این مدت بارها شاهد بودیم زحمات فدراسیون و کادر مدیریتی گذشته دیده نشده است. بسیاری از کارهای زیربنایی که در زمان پولادگر انجام شد، امسال نتیجه داد. مرکز «کوکی وان» از جمله این کارها است که بیش از 10 سال کار پشتوانهای روی آن انجام شده بود. تفاهنامهای که ساعی تشریف برد و در کره جنوبی امضا کرد، دو سال پیش آماده شده و دلیل اینکه امضا نشد به خاطر کرونا بود. اعتقاد داشتیم شأن کشور و مملکت ما نبود که برای امضا به کره برویم و اعلام کردیم آنها به ایران بیایند و این تفاهنامه را امضا کنیم.
وی در پایان گفت:
در این مدت یک بار رییس «کوکی وان» عوض شد و در ادامه عنوان کردند به خاطر کرونا امکان حضور در ایران را ندارند. از طرفی ناراحت هستم که این توافق باعث بالا رفتن هزینههای تکواندو شده است. در گذشته احکام ملی ما دارای اعتبار بود و در حال حاضر از دان یک هزینه اضافه میگیرند تا حکم یک کوکی وان بدهند؛ در حالی که دان یک تا 7 با استناد به احکام داخلی صادر میشد و فقط پول دلاری میدادند اما در حال حاضر علاوه بر هزینه دلاری باید 500 هزار تومان نیز بدهند که باعث گران شدن تکواندو شده است. از این قبیل موارد زیاد است اما هر سیستم مدیریتی نقاط ضعف و قوت دارد و اینکه همه تقصیرات را گردن افراد گذشته بیندازیم و کسی نپرسد واقعا این شائبه با چه مستنداتی است، درست و اخلاقی نیست.