جشن تولد هشتاد و چهار سالگی حشمت مهاجرانی سرمربی اسبق تیم ملی فوتبال ایران چندی پیش در رستوران صدف دبی برگزار شد.
به گزارش طرفداری، در این مراسم چهره های شاخص ورزش و فوتبال امارات متحده عربی از جمله وزیر ورزش، رئیس کمیته ملی المپیک ، نایب رئیس فدراسیون فوتبال، رئیس باشگاه الاهلی، رئیس کمیته داوران کنفدراسیون فوتبال آسیا، احمد عیسی اولین کاپیتان تیم ملی و مدیر سابق تیم های ملی امارات، ابراهیم عبدالملک، عضو هیات رئیسه باشگاه شباب الاهلی، اسماعیل قرقاوی، رئیس سابق فدراسیون بسکتبال امارات، درویش احمد، نایب رئیس فدراسیون هندبال، محمد جوکر، یحیی عبدالکریم، فاروق عبدالرحمن و چندین ملی پوش سابق فوتبال امارات و تنی چند از دوستان فوتبالی مهاجرانی از جمله خشایار محسنی، مالک سابق باشگاه دی استرادا اسلواکی که ناصر حجازی، لورانت، کرانچار، علیرضا مرزبان و ... در آن سابقه فعالیت داشتند، عبدالعلی چنگیز، لطیف ناصری، حمید بهشتی و ...حاضر بودند.
برگزاری این جشن بازتاب وسیعی در رسانه های اماراتی داشته و یکی از مجلات این کشور نیز گزارشی تصویری از این جشن منتشر کرده است.
از حشمت مهاجرانی به عنوان پدر فوتبال ایران و معمار فوتبال امارات یاد می شود. او اولین و آخرین سرمربی ایرانی است که تیم ملی ما را به جام جهانی رسانده است. حضور ایران در جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین که با شرکت شانزده تیم برگزار شد و دو قاره آسیا و اقیانوسیه مشترکا تنها یک نماینده در جام داشتند مرهون درایت و توان فنی و مدیریتی حشمت مهاجرانی بوده است.
تیم ملی ایران تحت هدایت او در المپیک ۱۹۷۶ به جمع هشت تیم پایانی راه یافته و آخرین قهرمانی ایران در جام ملتهای آسیا با همین مربی رقم خورده است. اتفاقی که بعدها هرگز تکرار نشد!
قهرمانی چهار دوره متوالی آسیا با تیم ملی جوانان ایران نیز در کارنامه افتخارات این چهره درخشان فوتبال ایران دیده می شود. حشمت مهاجرانی بعد از انقلاب سال ۵۷ به امارات رفته و سرمربیگری درچند تیم باشگاهی همچون الشعب شارجه، الوحده و الاهلی و هدایت تیم ملی امارات را به مدت شش سال عهده دار بود.او در نقش استعداد یاب و موسس آکادمی تیم های پایه در فدراسیون و بعضی باشگاه های اماراتی پایه گذار تشکیل تیمی شد که برای اولین و آخرین بار امارات را به جام جهانی ۱۹۹۰ بردند. نسل طلایی فوتبال امارات را می توان پرورش یافته مکتب فوتبالی حشمت مهاجرانی دانسته و از همین رو او را به عنوان معمار فوتبال این کشور می نامند.
جشن شایسته و در خور تقدیری که اماراتی ها برای پیر دیر فوتبال ایران گرفته اند اگرچه لحظاتی فراموش نشدنی و به یاد ماندنی را برای او به همراه داشت اما این حسرت که بزرگان و مفاخر ورزش ابران کی و کجا باید مورد تمجید و تفقد نهادها و دستگاههای داخلی از جمله وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال قرار گیرند، چالش عجیبی است که ذهن هر ورزش دوست و علاقمند به فوتبالی را درگیر خود می کند! افتخارات حشمت مهاجرانی در فوتبال ایران به مراتب بیشتر و بزرگتر از خدمات او به فوتبال امارات بوده است. اما آنها چگونه تکریم می کنند و ما چطور بی تفاوت از کنار این اسطوره های در قید حیات می گذریم؟!
از قصور و ناکارآمدی مسئولین ورزش و فدراسیون فوتبال ما همین بس که از هیچ یک از پیشکسوتان و بزرگان قدیمی فوتبال برای حضور در قطر دعوت به عمل نیاوردند! از مهدی تاج و مهدی محمد نبی که ادعای فوتبالی بودن دارند انتظار می رفت بزرگانی همچون حشمت مهاجرانی، علی پروین، جلال طالبی، ناصر نوآموز، حسن روشن به عنوان تنها باریکن ایرانی که هم در جام جهانی و هم المپیک موفق به گلزنی شده است، حمید علیدوستی، فرشاد پیوس، عبدالعلی چنگیز، حمید استیلی، مجید نامجو مطلق و... و همچنین مربیان تیم های لیگ برتری همچون امیر قلعه نوعی، یحیی گل محمدی، جواد نکونام و... را به عنوان بزرگ و پیشکسوت فوتبال ایران به جام جهانی اعزام کنند اما انگار پیشکسوت خوب و مطلوب برای شان پیشکسوت مرده است که با دسته گل و پیراهن مشکی در مراسم تشیع پیکرش در امجدیه مقابل دوربین های تلویزیونی ساعت ها از بزرگی و افتخاراتش حرف بزنند!
اگر گمان بر اتفاقی بودن میزبانی جام جهانی برای قطر و یا برتری عربستان مقابل قهرمان جام جهانی را دارید در اشتباه محض به سر می برید. آنها شاید از نقطه نظر فوتبالی در زمین مسابقه به آن توان فنی و بدنی که در مراحل پایانی جام جهانی حاضر شوند نرسیده باشند اما از لحاظ ساختاری به گونه ای عمل کرده اند که ما دیگر به گرد پای شان هم نخواهیم رسید. برای درک بهتر این موضوع کافی است به جدایی فرارگونه یورگن لوکادیا بازیکن محترم اما معمولی دنیای مستطیل سبز از پرسپولیس و احتمال قریب به یقین پیوستن ابر ستاره ای همچون کریستیانو رونالدو به النصر و یا الهلال عربستان رجوع کنیم!