یکی از استادیومهایی که میزبان جام بیستودوم است، ورزشگاه متفاوت ۹۷۴ است که بهعلت معماری و طرح آن یکی از عجیبترین و متفاوتترین استادیومهای جهان است.
طرفداری| ورزشگاه ۹۷۴ در منطقه راسابو عبود شهر دوحه قرار دارد و میزبان ۷ مسابقه از ۶۴ نبرد جامجهانی خواهدبود؛ تا مرحله یکهشتم نهایی افتخار میزبانی از جامجهانی را خواهدداشت و پساز آن سرنوشتی متفاوت با سایر ورزشگاههای میزبان خواهدداشت. در این مطلب قصد داریم مثل سایر استادیومهای جامجهانی ۲۰۲۲، ورزشگاه ۹۷۴ را در ابعاد مختلف و گوناگون بررسی کنیم.
ورزشگاه ۹۷۴، کاملاً نمادین، خلاقانه و غیرقابل باور
استادیوم ۹۷۴ را شاید بتوان متفاوتترین ورزشگاه حالحاضر جهان دانست. این استادیوم از ۹۷۴ کانتیتر مخصوص حملونقل ساخته شدهاست و اجزای اصلی بدنه استادیوم، این کانتینرهای مخصوص است و دلیل اصلی نامگذاری این ورزشگاه، همین تعداد ۹۷۴ کانتینر است و ۹۷۴ کد بینالمللی کشور قطر نیز است و این دو دلیل، باعث شدهاست این ورزشگاه، ۹۷۴ نامگذاری بشود.
ورزشگاه راسابو عبود در سال ۲۰۱۸ ساخت آن آغاز شد و این پروسه سخت، سه سال طول کشید و سرانجام در مسابقه امارات و سوریه در مسابقات جامعرب که در تاریخ ۳۰ نوامبر ۲۰۲۱ (۹ آذر ۱۴۰۰) برگزار شد و با برد امارات همراه شد، افتتاح شد و حالا پس از این مسابقات، آماده میزبانی از مهمترین رقابتهای فوتبالی جهان خواهدبود و نخستین مسابقهای که در جامجهانی میزبانی میکند، تقابل مکزیک - لهستان از گروه سوم است.
ظرفیت استادیوم راسابو عبود، ۴۰.۰۰۰ نفر و است و این ورزشگاه در فاصله حدود ۱۰ کیلومتری مرکز شهر دوحه قرار دارد و بههمین علت، دسترسی به آن برای تماشاگران و توریستها بسیار راحت و آسان خواهدبود.
منطقهای که به لطف جامجهانی دوباره آباد میشود
استادیوم ۹۷۴ در منطقه راسابو عبود شهر دوحه قرار دارد و این منطقه باعث شدهاست استادیوم ۹۷۴ بهنام راسابو عبود نیز شناخته میشود. منطقه راسابو عبود یکی از مکانهایی است که در آن نفت و گاز فراوانی وجود دارد و استخراج این منابع باعث شدهاست زندگی روزمره چندانی در این منطقه وجود نداشتهباشد. پساز مسابقات جامجهانی، ورزشگاه ۹۷۴ بهطور کامل جمعآوری میشود و در این مکان دیگر هیچ اثری از استادیوم فوتبال نخواهدبود! ورزشگاه به پاساژ، مراکز تفریحی و رستورانهای متنوع و سایر امکانات گردشگری تبدیل میشود و ساختمانهای بسیاری در منطقه راسابو عبود ساخته میشود و این منطقه بار دیگر سراسر هیجان و شور زندگی میشود.
سازنده استادیوم ۹۷۴، شخصی بهنام حمدبن خلید است؛ مساحت ورزشگاه راسابو عبود، ۴۵۰.۰۰۰ مترمربع است و اجزای بهکار رفته در ساخت آن، متناسب با طبیعت و محیطزیست است و باعث کاهش گازهای مضر در اطراف استادیوم شدهاست. ساخت این ورزشگاه مجهز، خلاقانه و محرک باعث شدهاست استادیوم ۹۷۴ نماد احترام به صنعت دریانوردی قطر شدهباشد و این استادیوم تداعیکننده صنعت مهم قطر، یعنی دریانوردی است.
ورزشگاه ۹۷۴ آوردگاه سخت لهستان و سوئیس
از ۶۴ مسابقه جامجهانی، ورزشگاه ۹۷۴ میزبان ۶ مسابقه مرحله گروهی از چهار گروه و فقط یک تقابل مراحل حذفی خواهدبود. جامجهانی قطر برای این استادیوم با رویارویی مکزیک و لهستان در تاریخ سهشنبه ۱ آذر از گروه سوم که احتمالاً جنگی تمامعیار برای صعود بهعنوان تیم دوم از گروه خواهندداشت، آغاز میشود و این استادیوم در همان دور نخست گروهی، پذیرای مسابقه پرتغال - غنا از گروه آخر نیز خواهدبود.
ورزشگاه راسابو عبود دو نبرد تکراری جامجهانی ۲۰۱۸ را هم میزبانی خواهدکرد؛ تقابل فرانسه - دانمارک از گروه D و نبرد شاگردان تیته با سوئیسیها از هفتمین گروه، مجموعاً دو مسابقه راند دوم مرحله گروهی هستند که در استادیوم ۹۷۴ شهر دوحه برگزار میشود و دو مسابقه احتمالاً سرنوشتساز و حساس لهستان - آرژانتین و صربستان - سوئیس آخرین تقابلهای مرحله گروهی جام بیستودوم هستند که در این ورزشگاه برگزار میشود.
استادیوم ۹۷۴، از شانزده نبرد مراحل حذفی فقط میزبانی یک مسابقه مرحله یکهشتم نهایی را برعهده دارد و تقابل تیمهای نخست گروه G [یعنی احتمالاً برزیل] با تیم دوم گروه آخر [بهاحتمال زیاد یک تیم از بین پرتغال و اروگوئه] تنها مسابقه مراحل حذفی است که در این ورزشگاه برگزار میشود.
اینفوگرافیک اختصاصی استادیوم 974
حسین خسروی برای همه ورزشگاههای جام جهانی 2022، دست به کار شده و اطلاعات کلی مربوط به آنها را در قالب اینفوگرافیکهای مجزا آماده کرده است که با معرفی هر ورزشگاه میزبان حاضر در مسابقات، منتشر خواهد شد که این قسمت مربوط به 974 است.