تیم ملی کشتی فرنگی کشورمان وارد دوره جدیدی شده است.
به گزارش طرفداری؛ تیم منتخب کشتی فرنگی کشورمان متشکل از کشتیگیران عموماً جوان و زیر ۲۳ سال، روز گذشته در رقابتهای جام جهانی کشتی فرنگی ۲۰۲۲ – باکو با نتیجه تیمی ۵ بر ۵ مقابل تیمی از کشور میزبان پیروز شده و به عنوان قهرمانی دنیا دست یافتند.
سوای نتیجهای که بهدست آمده اما مهمترین نکته در نخستین تجربه سرمربیگری حسن رنگرز در یک تورنمنت بینالمللی بزرگسالان، اتکا به استعدادهای کمسنوسالتر کشتی فرنگی و توجه جدی به سیاست جوانگرایی فدراسیون در تورنمنتهایی غیر از بازیهای المپیک و مسابقات جهانی بوده که لاجرم اهمیت به مراتب بسیار بالاتری خواهند داشت.
جام جهانی کشتی که در ابتدا قرار بود با حضور ۶ تیم ایران، آذربایجان، صربستان، ترکیه، قرقیزستان و تیمی از منتخب اتحادیه جهانی در باکو برگزار شود، به علت ابتلای برخی کشتیگیران صرب به ویروس کرونا، در نهایت با حضور ۵ تیم و در قابل یک گروه ۳ تیمی و یک گروه ۲ تیمی برگزار شد که تیم ملی ایران در گروه سختتر قرار داشت.
در نخستین گام تیم به تیم، شاگردان حسن رنگرز مقابل تیم ملی کشتی فرنگی ترکیه که برخلاف تیم کشورمان با بسیاری از سرمایههای خود و عملاً در قالب تیم اصلی به باکو آمده بود، توانستند با نتیجه ۶ بر ۴ قهرمان کشتی فرنگی جهان را شکست بدهند و تا حد بسیار زیادی خیال خود را از صعود به مرحله فینال راحت کنند.
اولین گام دوبندهپوشان فرنگی ایران در جام جهانی در واقع سختترین گام مقابل بدقلقترین حریفشان بود که با اتکا به بدنهای آماده و فرمهای تاکتیکی مناسب، پسران رنگرز به برتری مناسبی رسیده و قدرتشان را به رقیب دیکته کردند؛ آن هم در حالی که کشتی فرنگی ایران از همین نقطه قوت فعلی در مسابقات جهانی صربستان لطمه دیده بود.
تیم کشتی فرنگی کشورمان در این تورنمنت که بلافاصله پس از مسابقات قهرمانی زیر ۲۳ سال جهان در اسپانیا برگزار میشد، باز هم با ترکیبی شبیه به تیم امیدها و با تفاوتی حدود ۸۰ درصدی نسبت به مسابقات جهانی ۲۰۲۲ - صربستان پا به رقابتهای جام جهانی باکو گذاشت تا کشتیگیران ستاره اصطلاحاً با این ایونتها فرسوده نشوند.
استفاده از کشتیگیران آیندهدار و چهرههای جوان توسط کادرفنی جدید تیم ملی کشتی فرنگی علاوه بر بحثهای مذکور، باعث از بین رفتن استرس یا ترس دوبندهپوشان جوان از جو و فضای تورنمنتهای بینالمللی و رویارویی با عنوانداران جهان خواهد شد که در ادامه قطعاً از نظر بار فنی و روانی به داشتههای تیم رنگرز کمک بسیاری خواهد کرد.
سیاست درستی که از سوی فدراسیون و کادرفنی تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی در دستورکار قرار گرفته، قطعاً در درازمدت به افزایش تعداد کشتیگیران سطح بالا در اردوهای تیم ملی و عدم فرسایش ستارگان مهم و تراز اولی مثل محمدرضا گرایی یا کامران قاسمپور خواهد انجامید که حالا توسط تیم کشتی فرنگی هم لحاظ شده.
با وجود این که در ۵ وزن نخست شاگردان حسن رنگرز نمایشهای تقریباً مطمئنی از خود نشان دادهاند اما انگار هنوز در ۵ وزن دوم تیم ملی کشتی فرنگی مشکلاتی جدی و ابهاماتی وجود دارد. در مسابقات جهانی گزینشی المپیک قطعاً این اوزان میان و سنگینوزن اهمیت بسیار زیادی در تعیین جایگاه جهانی و تعداد سهمیههای ایران در پاریس خواهند داشت.
در همین مسابقات هم یکی، ۲ کشتیگیر بودند که با استفاده از تمام ظرفیتهایی که کادرفنی برایشان تاکنون درنظر گرفته، نتوانستند نمایشی در خور توجه و شأن تیم ملی از خود بر جای بگذارند که قطعاً تصمیمات حسن رنگرز را تغییر خواهد داد و در ادامه با توجه به چرخه انتخابی، مسیری متفاوت را پیشرویشان خواهد گذاشت.
حالا با توجه به نتایج بهدست آمده طی این ۲ تورنمنت بینالمللی اخیر و با وجود عدم بهرهگیری از عنوانداران المپیکی و جهانی نظیر برادران گرایی، محمدهادی ساروی و امین میرزازاده، بهنظر رنگرز از آزمونهای خود سربلند بیرون آمده و از این به بعد همهچیز به رعایت دقیق و قانونی مفاد چرخه انتخابی تیم ملی برای مسابقات جهانی ۲۰۲۳ بستگی خواهد داشت.