مسعود خلیلی، رئیس پیشین فدراسیون سوارکاری و منتخب مجمع این فدراسیون در گفتوگو با طرفداری پیرامون بلااثر شدن مجمع انتخاباتی این فدراسیون با نظر وزارت ورزش و جوانان اظهار داشت:
به این علت که مجمع فدراسیون سوارکاری تأیید مراجع نظارتی و قضایی را نداشته، این اتفاق افتاد. وزارت ورزش و جوانان گفته که به عنوان عضو مجمع، نتوانسته وظیفه نظارتیاش را انجام بدهد؛ اما مگر این نظارت تحمیلی است؟! علیرغم این که ما از وزارتخانه دعوت رسمی و مکتوب بهعمل آوردیم، نمایندهای به مجمع نیامد و از این رو گفتهاند که اصل نظارت بر انتخابات حاکم نبوده و نتیجه مجمع قانونی نیست.
وی در ادامه بیان داشت:
مجمع ما قانونی بوده؛ چون که در این مدت حدود ۳ ماه بعد از مجمع که من در فدراسیون حضور داشتم، بالغ بر ۴۰۰، ۵۰۰ مکاتبه دریافتی و ارسالی با معاونتها و مدیریتهای وزارت ورزش و جوانان به عنوان رئیس فدراسیون داشتیم و عملاً این عنوان را پذیرفتهاند. همچنین در این مدت من به عنوان رئیس فدراسیون سوارکاری در ۲ مجمع مهم کمیتههای ملی المپیک و پارالمپیک با حق رأی و نظر حضور یافتم که اسنادش هم موجود است و دعوتنامهاش را هم با همین عنوان گرفتم.
خلیلی درباره علت تغییر مدیریت در فدراسیون گفت:
توسط وزارتخانه با سرپرست مواجه شدیم. طبق اساسنامه من تنها در شرایطی که استعفا میدادم، ۳ ماه ترک کار داشتم، مجمع عزلم میکرد و یا محکومیت کیفری مؤثر در پروندهام وجود داشت؛ وزارت ورزش و جوانان میتوانست سرپرستی تعیین کند اما تاکنون که هیچ کدام از این مادهها و بندها تحقق پیدا نکرده. از این رو میگویم پست سرپرستی این فدراسیون قانونی نیست و ۱۲ شب همان روزی که تغییرات رخ داد، از وزارت به من زنگ زدند و قرار دیدار گذاشتند.
او در رابطه با این دیدار در وزارت ورزش و جوانان عنوان داشت:
قرار بر این شد که در جلسه با یکی از مدیران کل و معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای، انتخابات تا تاریخ ۱۶ مهر برگزار شود و ما هم به آنها اطمینان کردیم و تعهداتی دادیم. اعضای مجمع هم به پیشنهاد وزارتخانه، درخواست برگزاری مجمع عمومی فوقالعاده را دادند و در نهایت قرار بر این شد تا ۲۳ مهر مجمع انتخاباتی صورت بگیرد. دستورجلسه هم آمد و آقای سجادی به سیدمحمد پولادگر دستور رسیدگی هم داد تا در نهایت تاریخ ۳ آبان به عنوان تاریخ رسمی برگزاری مجمع انتخاباتی تعیین شود.
رئیس پیشین فدراسیون سوارکاری ابراز داشت:
قرار شده تا انتخابات با همان شرایط و کاندیداها برگزار شود؛ این یعنی آن مجمع قابل قبول وزارت بوده و فقط به این دلیل بلااثر دانسته شده که نماینده وزارت علیرغم دعوت ما در نشست حضور نیافته. وزارتخانه اگر بگوید نتیجه مجمع و انتخابات باطل است؛ اتفاقات دیگری برای فدراسیون رخ میدهد و اصلاً کمیته ملی المپیک زیرسؤال خواهد رفت. جالب این است که فردی که خودش داوطلب انتخابات بوده و ۲ بار در کمیتههای بدوی و تجدیدنظر صلاحیتش احراز نشده را به عنوان سرپرست گذاشتهاند.
وی در ادامه این بحث گفت:
روال مجامع عمومی عادی فدراسیونها سالی یک بار است و سایر مجامع با درخواست اعضا باید به شکل فوقالعاده برگزار شوند. اکنون این سرپرست مدعی شده که برگزاری مجمع قانونی نیست و نمیشود انتخابات داشت؛ کجای این حرف قانونی و منطبق بر اساسنامه است؟! کسی که خودش در مجمع فوقالعاده به عضویت در هیأت مدیره شرکت فرودگاهی پیام در آمده، حالا چگونه مجمع فوقالعاده سوارکاری را قانونی نمیداند؟! با حضور این فرد در فدراسیون اصلاً انگار بمب گذاشتهاند؛ همه در حال استعفا هستند و نخبههایی که ما با خون دل به فدراسیون آوردیم، در حال دوری از فدراسیون هستند و فضای دشمنی رخ داده.
خلیلی در مورد تهعداتی که به وزارت ورزش و جوانان داده، تصریح داشت:
به ما گفتند که تا تاریخ برگزاری مجمع انتخاباتی مصاحبه یا اظهارنظری نکنید اما سرپرست فدراسیون چندین بار مصاحبه داشته. به او گفتند حق هیچ عزل و نصب یا هر کاری به جز برگزاری انتخابات را نداری اما او هم عزل و نصب کرده، هم مشاورینی برای خود آورده و هم مجمع به تعویق افتاده. وقتی او به تعهدات مشترک عمل نکرده، من چرا باید عمل کنم؟! هر کسی که بدنام بوده و تخلف محرز و پرونده داشته را او به فدراسیون آورده و پُست داده. برخیها هم هستند که برخلاف اساسنامه بدون حکم در فدراسیون راه میروند و در روند بررسی پروندهها دخالت میکنند که این یعنی تخطی از قوانین.
او همچنین تأکید داشت:
اصلاً در چارت اداری فدراسیون ما چیزی به اسم مشاور نداریم اما سرپرست فدراسیون چندین نفر را مشاور خودش گذاشته. ما این فدراسیون را با بدبختی بالا کشیدیم و حالا ظرف چند هفته به همان خاک سیاهی نشست که سال ۱۳۹۳ بوده. اصلاً نمیدانم در وزارتخانه مدیر، مسئول و یا پاسخگو کیست. انگار از پشت صحنه تصمیمات را میگیرند و هدایت میکنند، چون مدیرانی که ما میبینیم همه قول مساعد میدهند و حرفهای دیگری دارند. این معضل مختص به ما هم نیست و در فدراسیونهای ژیمناستیک، شمشیربازی و اسکواش هم همین داستانهاست.
منتخب مجمع اخیر فدراسیون سوارکاری پیرامون شرایط فدراسیون در وضعیت کنونی گفت:
ورزش سرمایه مردم است و من نمیدانم چرا کسی که تحصیلات جغرافیا داشته، باید به فدراسیون سوارکاری بیاید! مطمئنم این سرپرست فرق بین اسب عربی و درهشوری را نمیداند! او با این رشته اصلاً آشنایی ندارد؛ وزارت ورزش و جوانان اگر از منِ خلیلی خوشش نیامد، مرا برکنار کند اما یکی کاردانتر بیاورد. نه کسی که کارمند دولتی و ۲شغله هم هست و اصلاً شناختی از این رشته ندارد. پس حواس نهادهای نظارتی کجاست که به این موضوع رسیدگی نکردهاند؟!
وی درباره اثرات عملکرد این سرپرست بر فدراسیون تاکنون اذعان داشت:
رئیس هیأتها یکی پس از دیگری در حال استعفا هستند و بسیاری از نخبگان سوارکاری هم از فدراسیون قهر کردهاند؛ آن وقت سرپرست فدراسیون روزی ۲۰ پرس چلوکباب به اطرافیان خاص خودش میدهد و آنها را هرروز ناهار دعوت میکند به فدراسیون! افراد خوشنامی اطراف او نیستند و متأسفانه باید بگویم شرایط سوارکاری در این وضعیت با این افراد روزبهروز دارد بدتر میشود و به خاک سیاه نشسته. او در هفته نخست حضورش در فدراسیون درخواست سفر به افریقای جنوبی را داشت که با تصمیم شورای برونمرزی لغو شد، این چه تصمیمی بوده که برای سرپرستی فدراسیون گرفتهاند؟!
خلیلی در رابطه با این که آیا صحبتی از تعویق چندباره مجمع انتخاباتی شده یا نه، خاطرنشان ساخت:
معاون وزیر نامه برگزاری مجمع از ساعت ۱۰ صبح ۳ آبان در آکادمی ملی المپیک را زده و اگر کسی بخواهد انتخابات را باز هم لغو کند، خود اوست. برای من که دعوتنامه آمده و تاکنون قصد به برگزاری است؛ حتی سالن و هتل هم رزرو شده.
وی در پایان گفت:
درد اینجاست که شأن معاون وزیر و وزارتخانه در این حد پائین آمده که حرف و نامهها ارزشی ندارند. چرا مدیریت ورزش در وزارتخانه تا این حد متزلزل شده؟! به جایی رسیدهایم که بگوئیم کاش یکی از کارکنان وزارت ورزش و جوانان را بهجای این فرد روی صندلی سرپرستی فدراسیون میگذاشتند! با تداوم این روند به اقتصاد سوارکاری هم آسیبهای جدیتری وارد میشود و دیگر بحث فقط ورزشی نیست؛ امیدوارم مجمع برگزار شده و بهترین اتفاقات رخ بدهد.