نمیدونم چند تا از شما این مشکل رو دارید اما من به عنوان یک فرد که از طریق این موضوع تا اینجا زندگی فرصت های گاه بزرگی رو از دست دادم ،همیشه علاقه مند به مطالعه راجع به این مسئله و راهکار هایی برای کاهش اون بوده ام .
به قول چند تا از همین نویسنده ها اهمال کاری چیزی نیست که مختص افراد خاصی باشه یا در بعضی افراد موفق اصلا وجود نداشته باشه ،فقط چیزی که اهمیت داره نحوه مقابله با اون هست وگرنه احتمالا همه افراد در مواقعی در این وضعیت قرار گرفته اند .
واقعیت اینه که من فکر می کنم مغز ما به طور طبیعی دوست داره کار هایی رو انجام بده که راحت ترند ،این خود ما هستیم که باید با راهکار هایی اون رو ترغیب به انجام کار های سخت تر کنیم وگرنه به طور عادی شاید هیچ وقت سمت کار هایی مثل درس خوندن ،سحر خیزی. ورزش کردن و ... نرویم.
در این قسمت میخوام یک راهکار برای رفع این مشکل ارائه کنم که خودم چند روزی هست که دارم انجامش میدم .شما هم میتونید نظرتون رو راجع به این راهکار و نقاط ضعف و قوت و میزان تاثیر پذیریش بیان کنید .
راهکاری که به نظر من میتونه کمک کنه تا میزان اهمال کاری ما کم بشه ،راهکار جریمه و پاداش در نظر گرفتن هست .
فرض کنید هدف شما این است که از این به بعد هر روز ساعت ۸ صبح از خواب بلند بشین ،حالا که هدفتون مشخص شده باید در ازای انجام دادن یا ندادنش برای خودتون پاداش یا جریمه تعیین کنید ،مثلا با خودتون بگید اگه امروز ساعت ۸ بیدار شدم ،جایزه من اینه که شب میتونم فلان فوتبال یا فیلم رو ببینم ،یا مثلا اگه نتونستم به قول خودم عمل کنم و ساعت ۸ بیدار یشم ،هر موقع که از خواب پا شدم باید ۵۰ تا شنا برم .
نکته خیلی مهم در این روش عمل کردن به پاداش ها و جریمه هاست تا مغز شما خودش رو جمع و جور کنه و متوجه بشه هر کاری که انجام میده یکسری عواقب داره .
هر چه جریمه هایی که انتخاب بکنید سنگین تر باشه احتمال موفقیت شما در رسیدن به اهدافتون و فرار از اون جریمه ها بیشتر میشه ،اگه در عین سنگین بودن و نفرت انگیز بودن یک جریمه ،مفید بودن اون هم در نظر گرفته بشه که دیگه عالی میشه .
اینطوری حداقل اگه به اهداف و برنامه هاتون پایبند نبودید ،جریمه ای رو انجام میدید که واستون مفید هست و در هر صورت سود میکنید .
کتابی هم که در بالا می بینید کتاب خیلی خوبی هست برای مقابله با این مشکل و پیشنهاد می کنم مطالعه بکنید ،البته با انجام مرحله به مرحله توصیه هاش.
.