انتقال آرتور ملو از یوونتوس به لیورپول یکی از معاملههای ناگهانی روز پایانی نقلوانتقالات بود؛ این انتقال باعث شده خوشبینیها و بدبینیهایی میان هواداران قرمزهای آنفیلد ایجاد شود.
طرفداری | بامداد پنجشنبه جولین وارد، مدیر ورزشی لیورپول با باشگاه یوونتوس تماس گرفت تا شرایط جذب آرتور ملو را جویا شود. چند ساعت پیش از این اقدام وارد، شاگردان یورگن کلوپ موفق شدند با گل لحظهآخری و دراماتیک فابیو کاروالیو، دو بر یک نیوکاسل را در آنفیلد شکست دهند. با این حال شادی این پیروزی دلچسب به تلخی گرایید چرا که خبر رسید جوردن هندرسون، کاپیتان لیورپول دچار آسیبدیدگی از ناحیه همسترینگ شده است.مصدومیت هندرسون باعث شد لیورپول بالاخره برای ترمیم خط هافبک خود در بازار دستبهکار شود. کلوپ، وارد و مایک گوردون، رییس شرکت FSG همه برای جذب یک هافبک جدید به توافق رسیدند، هافبکی که بتواند یک راهحل موقت باشد.
آرتور ملو با انتقالی قرضی به مدت یک سال از یوونتوس به لیورپول منتقل شد (جزئیات انتقال آرتور به لیورپول). این هافبک 26 ساله، مهره مازاد تیم ماسیمیلیانو الگری بود و یوونتوس مشتاق بود تا به دلیل دستمزد نسبتا بالای آرتور، او را به تیم دیگری واگذار کند و به همین علت توافق لیورپول با یوونتوس اصلا سخت نبود. یوونتوس بامداد جمعه اعلام کرد لیورپول بابت قرض گرفتن آرتور، 4.5 میلیون یورو پرداخت کرده و قرمزها بند خرید اختیاری این هافبک برزیلی به ارزش 37.5 میلیون یورو را در اختیار دارند. این درحالی است که پیشتر منابع ایتالیایی گفته بودند لیورپول بند خرید آرتور را در اختیار نخواهد داشت. آرتور در حالی به لیورپول منتقل شد که پیشتر صحبت از انتقال به والنسیا و اسپورتینگ مطرح شده بود و انتقال به آنفیلد، برای تمام هواداران یووه و لیورپول، ناگهانی بود.
هافبک جدید لیورپول مصدوم نیست
آرتور در لیورپول، دوستانی خواهد داشت چرا که آلیسون، فابینیو و فیرمینو را از تیم ملی برزیل میشناسد و باور دارد انتقال به لیورپول همان شروع تازهای است که او برای احیای فوتبالش نیاز دارد. آرتور مصمم است در جام جهانی 2022 حاضر باشد و در این مقطع از فصل میتواند برای تیم یورگن کلوپ بازی کند. با وجود این که او در هفتههای گذشته به کلی از لیست یوونتوس خط خورده بود، منابع نزدیک به بازیکن تاکید دارند آرتور آماده است و میتواند بازی کند. مطمئننا جذب آرتور آن خریدی نبود که بسیاری از هواداران لیورپول پیش از بسته شدن پنجره نقلوانتقالات منتظرش بودند اما تقریبا مشخص بود که مالکان لیورپول مایل نیستند هزینههای چشمگیری برای تقویت خط هافبک انجام دهند، به خصوص اینکه اولویتهای اصلی لیورپول برای خط هافبک در این پنجره نقلوانتقالات در دسترس نبودند.
کلوپ بالاخره از خر شیطان پیاده شد
در ابتدای تابستان، لیورپول در مسیر خرید اورلین شوامنی، بازیساز عقب زمین فرانسوی از رئال مادرید شکست خورد. در ابتدا یورگن کلوپ داشتن آلترناتیو دیگری برای شوامنی را رد کرد و گفت از گزینههایی که در خط هافبکش دارد، کاملا راضی است. جود بلینگام، هافبک انگلیسی دورتموند در صدر فهرست خواستههای لیورپول بود اما دورتموند اعلام کرد پس از فروش ارلینگ هالند به منچسترسیتی، بههیچوجه حاضر نیست ستاره خط هافبکش را در این تابستان بفروشد. با این شرایط، لیورپول امیدوار است سال آینده بتواند بلینگام را به خدمت بگیرد، کسی که دورتموند روی او برچسب 100 میلیون پوندی زده است.
بحران مصدومیتها در خط هافبک لیورپول باعث شد اعتقاد قلبی یورگن کلوپ درباره احساس نیاز به هافبک جدید تغییر کند چرا که الکس چمبرلین، کرتیس جونز، تیاگو و نبی کیتا همگی مصدوم شدند. این در حالی بود که کلوپ بارها گفته بود به مهرههای خط هافبکش اعتماد دارد و اصلا نمیخواهد هافبک جدیدی جذب کند. پیش از جذب آرتور، لیورپول در خصوص خرید کنراد لایمر، هافبک لایپزیش و تیم ملی اتریش پرسوجو کرد اما لایپزیش مایل نبود در روزهای پایانی تابستان، هافبکش را از دست دهد. با مصدومیت هندرسون که میتواند او را تا چند روز پس از وقفه بازیهای ملی دور از میادین نگه دارد، لیورپول مشخصا نمیتوانست دست روی دست بگذارد. فابینیو، هاروی الیوت، فابیو کاروالیو، جیمز میلنر و استفان بایچتیچ از آکادمی تنها گزینههای در دسترس کلوپ بودند.
آرتور شبیه اوزان کاباک و بن دیویس نیست
کمبود کیفی و تجربی نفرات خط هافبک لیورپول در حالی رقم خورد که لیورپول در 15 روز پیش رو باید 5 بازی انجام دهد و در ماه اکتبر، 9 بازی در 28 روز دارد. آخرین باری که لیورپول در روز پایانی نقلوانتقالات اقدامهایی باعجله انجام داد، جواب نگرفت. در ژانویه 2021 پس از مصدومیت رباط صلیبی ویرجیل فن دایک، سراغ گزینههایی ارزان چون بن دیویس و اوزان کاباک رفتند تا با بحران خط دفاعی کنار بیایند. یکی از دلایل این تصمیم، قطعی بودن پیوستن ابراهیما کوناته به جمع قرمزها در تابستان 2021 بود. در پایان آن فصل، لیورپول بند خرید کاباک را فعال نکرد و دیویس را به رنجرز قرض داد که او حتی یک بازی هم در این تیم انجام نداد.
فرق انتقال آرتور با انتقال کاباک و دیویس این است که او کارنامه فوتبالی بسیار پربارتری نسبت به آنها دارد. تیم نقلوانتقالات لیورپول، آرتور را بازیکنی شبیه به پروفایل تیاگو آلکانتارا میبیند. آرتور از نظر فنی و تکنیکی توانا است، مقابل پرس حریف عالی مقاومت میکند و حین مالکیت توپ، در کار با توپ راحت است. یکی از انتقاداتی که به آرتور طی دوران بازیاش در یوونتوس وارد شد، لمس توپهای بیش از حد و محافظهکار بودن حین پاس دادن بود. غیر از مشکلات حفظ بیش از حد توپ و ارسال پاسهای عرضی، او مشکلات مصدومیت هم داشته است.
دوران خوب در گرمیو و بارسلونا
با اینحال رزومه آرتور چشمگیر به نظر میرسد. او پیش از انتقال 40 میلیون یورویی به بارسلونا در سال 2018 توانسته بود همراه با گرمیو فاتح کوپا لیبرتادورس شود. لیونل مسی سبک بازی آرتور را با ژاوی مقایسه کرده بود و گفته بود او بازیکنی است که همیشه میخواهد مالک توپ باشد، پاس کوتاه بدهد و هرگز توپ را از دست نمیدهد. آرتور همراه با بارسلونا فاتح لالیگا شد و در سال 2019 عضوی از تیم برزیلی بود که توانست به قهرمانی کوپا آمریکا برسد. تیته، سرمربی تیم ملی برزیل درباره آرتور گفته بود او بازیکنی است که بهترین راه فرار را مییابد و بهترین پاس ممکن را میفرستد.
آرتور که در بارسلونا توانست 4 گل و 6 پاس گل در 72 بازی به ثبت برساند، در تابستان 2020 با انتقالی 72 میلیون یورویی در چهار قسط به یوونتوس پیوست. البته علت این رقم بالا، معاوضه او با میرالم پیانیچ بود تا حسابهای مالی دو تیم تراز شود. در آن سمت نیز پیانیچ با انتقالی 60 میلیون یورویی در چهار قسط به بارسلونا ملحق شد. یوونتوس از فروش پیانیچ توانست 41.8 میلیون یورو سود سرمایه کسب کند اما در زمین نتوانست نتیجه جالبی بگیرد. آرتور در 63 مسابقه برای یوونتوس فقط یک گل و یک پاس گل به ثبت رساند.
مشکلات و جرقههای امید آرتور ملو در یوونتوس
آرتور ملو نتوانست در تورین با فوتبال ایتالیا تطبیق یابد چرا که مائوریتسیو ساری، سرمربیای که میتوانست باعث جا افتادن او در ترکیب یوونتوس شود، شغلش را پس از حذف مقابل لیون در لیگ قهرمانان اروپا از دست داد. آندره آ پیرلو، سرمربی جدید یوونتوس تصمیم گرفت مثل زوج جورجینیو و مارکو وراتی در تیم ملی ایتالیا از محور دوگانه آرتور ملو و مانوئل لوکاتلی در خط هافبکش استفاده کند اما در آن تابستان یووه نتوانست لوکاتلی را به خدمت گیرد و آرتور هم نتوانست برای نود دقیقه بازی کردن در هر مسابقه آمادگی کسب کند. آرتور در فصل اولش در یوونتوس با مشکل کلسیفیکاسیون روبهرو شد؛ در واقع بین استخوانهای درشت نی و نازک نی این هافبک برزیلی کلسیم رسوب میکرد تا در پایش درد ایجاد شود.
با اینحال آرتور در فصل 21-2020 روزهای درخشانی هم داشت. در پیروزی 3-0 یوونتوس مقابل بارسلونا در نیوکمپ و قهرمانی بیانکونری در سوپرکاپ ایتالیا با شکست دادن ناپولی، آرتور ملو توانست عملکرد بسیار خوبی داشته باشد. اگرچه پاس عرضی خطرناک آرتور ملو به سوی محوطه خودی که منجر به لو رفتن توپ، گل خوردن و شکست خانگی مقابل بنونتو شد، در یاد هواداران یوونتوس مانده است. او چند روز بعد به دلیل نقض قوانین قرنطینه و مهمانی گرفتن با پائولو دیبالا و وستون مک کنی، به عنوان جریمه دو بازی از ترکیب تیمش کنار گذاشته شد.
ناکامی آرتور در تورین؛ دو فرضیه قابل بحث
فتح جام حذفی و سوپرکاپ ایتالیا برای پیرلو کافی نبود و به دلیل چهارم شدن در سری آ، آندره آ آنیلی تصمیم به اخراج پیرلو گرفت. وقتی مکس الگری در تابستان 2021 به یوونتوس برگشت، آرتور زیر تیغ جراحان رفت تا کلسیمهای رسوب کرده را از پایش خارج کند و به این ترتیب او سه ماه دور از میادین بود. آرتور ملو پس از بازگشتش فقط در 11 مسابقه سری آ از ابتدا به میدان رفت و به درخواست الگری، یوونتوس تصمیم به جذب دنیس زکریا در ژانویه گرفت تا خط هافبک تیمش تقویت شود. الگری احساس میکرد آرتور بیش از حد ریتم بازی تیمش را کند میکند چون نه خودش به محوطه جریمه حریف میرفت و نه پاسی را به این منطقه میرساند. اگر بخواهیم جانب انصاف را رعایت کنیم، باید بگوییم فدریکو پاستورلو، مدیربرنامههای آرتور در تلاش بود او را در ژانویه به تیم دیگری ببرد و آرسنال علاقهای جدی نسبت به جذب این هافبک 26 ساله داشت. در این تابستان والنسیا نسبت به جذب او ابراز علاقه کرد اما دستمزد بالا باعث عقبنشینی جنارو گتوزو شد.
انتقال آرتور به لیورپول باعث شده سوالاتی در ذهن هواداران یووه ایجاد شود. آنها به این فکر میکنند که آرتور آنقدرها هم بد نیست چون لیورپول و یورگن کلوپ او را خواستهاند، پس یعنی او به سبک الگری نمیخورد و فقط این سرمربی در بازی گرفتن از این هافبک بازیساز به مشکل خورده است؟ برخی دیگر هم باور دارند آرتور فرصت اثباتش در یووه را داشته و از آن استفاده نکرده است. یوونتوس جدید همین حالا هافبکهایی چون پل پوگبا، فابیو میرتی، لیاندرو پاردس و مانوئل لوکاتلی را در اختیار دارند که کیفیتشان بالا است.
به هرحال، آرتور بازیکنی است که با رونالدو و مسی همتیمی بوده و از بارسلونا و یوونتوس به آنفیلد میرود؛ پس این یعنی او یک «بنجل» نیست. سوال جذابی که مطرح شده این است که او چگونه میتواند خودش را با شدت لیگ برتر وفق دهد؟ آیا آرتور میتوند آماده بماند و نشان دهد ارزش حضور بیشتر از یک سال را در آنفیلد دارد یا نه؟ از نظر مالی جذب آرتور یک معامله با ریسک پایین برای لیورپول است، آنهم وقتی که آنها تا این حد در خط هافبک به مشکل خوردهاند.
به قلم جیمز پیرس برای اتلتیک