هنوز صلاحیت کاندیداهای حضور در انتخابات فدراسیون دوچرخهسواری اعلام نشده، اما خبرهایی مبنی بر شیطنت برخی نامزدها به گوش میرسد.
به گزارش طرفداری، مجمع فوق العاده فدراسیون دوچرخهسواری دهم مردادماه سال جاری برگزار و تاریخ آغاز زمان ثبت نام کاندیداها مشخص شد. نامزدها از روز ۲۲ مرداد به مدت ۱۰ روز کاری فرصت داشتند برای نامنویسی اقدام کنند.
مهلت قانونی ثبت نام از نامزدهای انتخابات فدراسیون دوچرخهسواری دوم شهریورماه به پایان رسید. در نهایت ۱۷ نفر برای حضور در انتخابات اعلام آمادگی کردند. رسول هاشم کندی اسدی، سید رضا میرابوطالبی، محمد بابایی، معصومه صمدیان، بهمن محمدرضایی، عبدالرحمن قاسمی نافچی، سید جواد موسوی، حمیدرضا پارسی منش، کیوان لیمویی، فرهنگ شادنیا، حیدر سلیمانی کتابی، علی دادگر، علی نعمتی، محمد صانعی، عبدالرضا فولادی، محمود ترابی گودرزی و افشین داوری؛ کاندیداهایی هستند که قرار است صلاحیتشان توسط وزارت ورزش و جوانان بررسی شود.
تاریخ برگزاری مجمع انتخاباتی فدراسیون دوچرخهسواری نیز پس از اعلام نتایج تأیید صلاحیت کاندیداهای تصدی پست ریاست این فدراسیون تعیین و اعلام میشود.
آرامش قبل از طوفان
به نظر میرسید حاشیههای فراوان پیرامون رشته دوچرخهسواری در ایران بعد از گذشت سه سال سرشار از التهاب به پایان رسیده و قرار است رکابزنان روزهای آرامی را تجربه کنند، اما سرپرست کنونی فدراسیون از کارشکنیها و شیطنتهای داخلی خبر میدهد. کسب یک مدال طلا، دو نقره و یک برنز در بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی نیز امیدواری فعالان این رشته به آینده را افزایش داد، اما تحرکاتی از داخل کشور، اتحادیه جهانی را روی انتخابات حساس کرد.
ظاهراً اتحادیه جهانی دوچرخهسواری پیش از آغاز مراحل ثبت نام، نامه ای برای فدراسیون ایران ارسال و عنوان کرده: «افرادی که کاندیدای ریاست میشوند، نباید سابقه محرومیت ناشی از دوپینگ داشته باشند». در ابتدای امر، نامه مذکور چندان غیرطبیعی جلوه نمیکند، چرا که دوچرخهسواری در ایران مدت مدیدی با آلودگی به دوپینگ دست و پنجه نرم کرد، اما هاشم کندی به ایسنا گفته، فردی از داخل کشور ایمیلهای پرتعدادی به اتحادیه جهانی ارسال و خواستار اعمال فشار برای پالایش کاندیداها و در حقیقت حذف برخی نامزدهای مورد نظر خود شده است.
هاشم کندی در این باره گفته: «ایمیلی از اتحادیه جهانی دریافت کردیم که در آن گفته شده بود، پیشنهاد میشود بندی را به اساسنامه اضافه کنید مبنی بر اینکه افرادی که برای ریاست ثبت نام میکنند، سابقه محرومیت نداشته باشند. من از این بند تعجب کردم و مشخص بود شیطنت شده، چون خودم از بخش آنتی دوپینگ اتحادیه جهانی دوچرخه سواری استعلام گرفته بودم و هیچ مشکلی وجود نداشت».
پای رئیس قبلی در میان است؟
هرچند سرپرست کنونی فدراسیون دوچرخهسواری نامی از فردی به میان نیاورده، اما از آنجایی که نام یکی از رؤسای سابق فدراسیون با دوپینگ گره خورده و جنجالهای زیادی نیز در گذشته به وجود آورده، انگشت اتهام بیش از پیش به سوی او نشانه رفته است. خسرو قمری به مدت هشت سال ریاست فدراسیون دوچرخهسواری را بر عهده داشت و اردیبهشتماه سال جاری طبق اعلام اتحادیه جهانی از تمام فعالیتهای دوچرخهسواری محروم شد.
سه روز بعد سرپرست فعلی فدراسیون دوچرخهسواری ایران نامهای برای اتحادیه جهانی ارسال کرد و خواستار حذف نام قمری از سایت UCI شد.
اتحادیه جهانی دوچرخهسواری به دلیل مواجهه ایران با اتهام دوپینگ گسترده و سازمانیافته، اساسنامه فدراسیون را تأیید نمیکرد، تا جایی که وزیر ورزش و جوانان و رئیس وقت کمیته ملی المپیک ورود کرده و برای حل بحران با رئیس UCI مذاکره کردند. حمید سجادی و سید رضا صالحی امیری تعهداتی دادند تا UCI به برگزاری انتخابات رضایت دهد.
البته نام هاشم کندی، سرپرست کنونی فدراسیون و یکی از 17 نامزد انتخابات آینده نیز در ماجرای دوپینگ سازمانیافته دیده میشد، ولی چنانکه خودش گفته مسئله خاصی وجود ندارد و انتخابات بدون مشکل برگزار خواهد شد. او تأکید کرده نامه اتحادیه جهانی در حد پیشنهاد بوده و اجبار و فشاری وجود ندارد.
باید دید در نهایت از میان 17 مدعی، چند نام الک شده و کدام نامزدها تأیید صلاحیت خواهند شد. البته زمزمههایی شنیده میشود که حکایت از ادامه تحرکات داشته و برخی همچنان امیدوار به ورود UCI و تغییر سرنوشت انتخابات هستند؛ اتفاقی که پیشتر نیز در رشتههای مختلفی مانند ژیمناستیک و فوتبال نیز رخ داده است. یکی از مشهورترین جنجالها مربوط به شکایت باشگاه النصر عربستان در لیگ قهرمانان 2020 بود. مهرماه سال 1399 سرخپوشان در مرحله نیمهنهایی حریف خود را شکست دادند و به مرحله بعد صعود کردند. به یکباره شایعاتی مبنی بر ارائه اطلاعاتی از داخل کشور به نماینده عربستان برای شکایت از باشگاه پرسپولیس منتشر شد که بازتاب گستردهای در رسانههای داخلی و خارجی و همچنین فضای مجازی داشت.