مربی و کارشناس بسکتبال ایران گفت: معتقدم شرایط برای صعود تیم ملی بسکتبال به مسابقات جهانی اصلاً آسان نیست.
محسن شاهعلی، سرمربی پیشین تیمهای بسکتبال نوجوانان و جوانان کشورمان در گفتوگو با طرفداری پیرامون پیروزی تیم ملی بسکتبال ایران مقابل ژاپن آن هم پس از ۲ شکست در دیدارهای تدارکاتی در برابر همین تیم اظهار داشت:
تیم ملی بسکتبال طی یک استراتژی با تیمی بازی کرد که قرار بود در آیندهای نزدیک یک بازی مهم با آن داشته باشد؛ نه مثل تیم جوانان که در اردوی خوب ترکیه نتوانست بازیهای تدارکاتی مناسبی را داشته باشد و عملاً آن دیدارهای تدارکاتی ارزش افزودهای نداشت.
وی در ادامه بیان داشت:
فدراسیون با تیم مدیریتی جدید خود در بحث اعزامها و اردوها تا حد توان خوب کار کرده اما تیم جوانان سرِ ۲ بازی بلیت جهانی شدن را از دست داد. تیم بزرگسالان هم شناخت خوبی از ژاپن در تورنمنت تدارکاتی پیدا کرد و توانست ضعفهای خودش را برطرف کند.
شاهعلی درباره این پیروزی مهم عنوان داشت:
معتقدم جوانهای تیم ملی هم تا حد ۷۰ درصد نمره قبولی گرفتهاند و به همه بازیکنان تیم ملی هم در این دیدار بازی رسید. ژاپن در تهران راحتتر بازی میکرد چون میزبان مسابقات جهانی خواهد بود و از این بابت استرس کمتری داشت اما ما اگر چه در تهران و با شرایط خاص سالن بازی میکردیم اما اضطراب هم داشتیم.
او در رابطه با ادامه این مسیر گفت:
تیمی که شخصیت داشته باشد، همه بازیها برایش اهمیت دارد. ما بازی قابل قبولی ارائه دادیم و باید پله به پله بهتر هم بشویم. کادرفنی از ۲ شکست پیاپی مقابل ژاپن به نقاط ضعف تیم ملی پی بُرد و آنها را تا حدی برطرف کرد اما این کافی نیست و تیم ملی به تدارک، اردوها و بازیهای بهتری هم نیاز دارد.
سرمربی اسبق تیم بسکتبال نوجوانان کشورمان تأکید داشت:
بحث بازی بعدی مقابل استرالیا هم مانند این است که تیم ملی کشتی ایران با کرهایها مسابقه بدهد. فاصله بسکتبال ما و استرالیا در همین حدود است. آنها سختافزار، حمایت، تدارکات و برنامهریزی خوبی دارند و در استرالیا چیزی نزدیک به ۷۰، ۸۰ کمپلکس ورزشی مانند ورزشگاه آزادی وجود دارد.
شاهعلی اذعان داشت:
ما در ایران برای برگزاری لیگ برتر بسکتبال ماتم میگیریم که لااقل تعداد تیمها به ۱۰ تا برسد. ما در تهران فقط یک تالار را برای برگزاری رویدادها داریم و اگر نسل طلایی بسکتبال را کنار بگذاریم، بقیه چیزها در حد استاندارد نیست. در یک موقعیت زمانی چند بازیکن شاخص و استعداد ستاره کنار هم تمرین و رشد کردند که به اتفاقات قشنگی هم انجامید و البته که جهش دستمزدی خوبی هم در بسکتبال رخ داد.
وی در مورد راهکار برونرفت از این وضعیت تصریح داشت:
ما باید سرمایهگذاری کنیم و حتی نتیجه گرفتن را هم برای یک یا ۲ دوره کنار بگذاریم تا همهچیز اصولی و طبق برنامه دقیق پیش برود. چه مجموعهای در حد ورزشگاه آزادی داریم؟ موفقیت زیرساخت و تدارکات میخواهد نه فقط غیرت و همیت. ورزش برای کشور ما اولویت نیست اما با این شرایط هم خوب افتخار آوردهایم.
سرمربی پیشین تیم بسکتبال جوانان ایران ابراز داشت:
تیم جوانان خوب نشان داده و رویش کار شده اما کافی نیست. تیمی که اختلاف ۲۰ امتیازی را برمیگرداند یعنی تیم خوبی است اما بچهها تجربه کمی دارند و این طبیعی است. تیم باید در اردوهای بازی چالشی برگزار میکرد تا ایراداتش برطرف شود که این اتفاق پیش از مسابقات آسیایی صورت نگرفت و تیم هم به مسابقات جهانی نرسید.
این کارشناس و مربی بسکتبال خاطرنشان ساخت:
با این حال نباید روحیه بچهها را از بین بُرد چرا که این تیم پتانسیل بالایی دارد. مشکلات مالی برای اردوها هم در فدراسیون وجود دارد؛ چینیها یک هفته زودتر در ایران اردو زدند چون مشکل مالی نداشتند و در عوض با یک شگفتی هم باختند. با تمرین و ممارست ولی به شرط حمایت و تدارک خوب، این تیم جایگزین نسل فعلی خواهد شد.
شاهعلی در پایان گفت:
صعود تیم ملی به مسابقات جهانی با شرایط فعلی سخت شده و اگر چه ژاپن را شکست دادیم و قبلاً استرالیا را هم بُردهایم اما عدم حضور ستارههایی مثل حدادی، کاظمی و یخچالی را هم خواهیم داشت. معتقدم جوانگرایی تیم ملی از همین بازیها هم شروع شده و جوانان تیم ملی بزرگسالان حضور در بازیهای مهم چالشی را تجربه میکنند.