سرمربی تیم کشتی فرنگی نوجوانان، بدنسازی زیاد و وزن کم کردن در رده پایه را سم دانست و گفت: در رده نوجوانان هیچ نیازی به بدنسازی زیاد و وزن کم کردن نیست و کشتیگیر آسیب میبیند.
به گزارش طرفداری، محسن سوریان که بعد از قهرمانی تیمش در مسابقات نوجوانان جهان امروز (شنبه) میهمان برنامه دایره طلایی بود، در خصوص سوابقش در عرصه مربیگری اظهار داشت:
10 سال پیش به عنوان مربی تیم ملی نوجوانان 2 سال در خدمت کشتی فرنگی کشورمان بودم، در دانشگاههای علمی کاربردی و پیام نور تیمداری میکردم و هدایت تیم ملی ناشنوایان را در مسابقات المپیک و جهانی به عهده داشتم. به عنوان سرمربی این تیم برای اولین بار نایب قهرمان جهان شدیم. در لیگ برتر هم کار مربیگری کردم که دو سال آخر آن سرمربی تیمهای بیمه رازی و بازار بزرگ بودم که قهرمان ایران و باشگاههای جهان شدیم.
وی ادامه داد:
چندین سال بود که به من پیشنهاد میشد در ردههای سنی نوجوانان و جوانان کمک کنم و حتی محمد بنا در دو المپیک به من پیشنهاد داد کنار تیم باشم که مربوط به دوران کشتی گرفتن حمید سوریان میشد، اما آن زمان شرایط برای من مساعد نبود؛ تا اینکه علیرضا دبیر از من خواست در این رده کمک کنم. به هر حال من از آموزش آقا حمید (سوریان) که به بار نشسته بود، تجربیاتی به دست آورده بودم و احساس میکردیم این دینی است بر گردن من که بتوانم آن را در اختیار نوجوانان قرار بدهم.
سوریان با تاکید بر اینکه مربیان سازنده عمر قهرمانی نوجوانان و جوانان را کوتاه نکنند، خاطرنشان کرد:
خیلیها قبلاً مدال گرفتند و ستاره مسابقات شدند. من خودم را مثال میزنم که قربانی مسائلی شدم که هیچ دخالتی در آن نداشتم. در رده نوجوانان هیچ نیازی به بدنسازی زیاد و وزن کم کردن نیست و کشتیگیر آسیب میبیند. کشتیگیر در این رده سنی صرفاً باید کشتی یاد بگیرد. من با تمام احترامی که برای مربیان سازنده قائلم، خواهش میکنم روی این موضوعات توجه کنند. حتی در رده سنی جوانان هم وزن کم کردن کار مناسبی نیست. حمید در مسابقات قهرمانی آسیا در تهران چند کیلو وزنش در اردو بالا رفت، از او خواستم یک وزن بالاتر برود که این موضوع با مخالفت خانواده و مربیان مواجه شد و حمید هم در آن رقابتها اوت شد. همه فکر کردند کشتی او تمام شده، ولی الان جزو پرافتخارترین ورزشکاران تاریخ ما است. کاهش وزن و تمرین بدنسازی زیاد در رده نوجوانان سم است، خیلی از قهرمانان بزرگ ما مثل امید نوروزی، قاسم رضایی و ... مدال نوجوانان ندارند.
وی با اشاره به 7 مرحله اردویی که امسال برای تیم ملی نوجوانان برگزار شد، تاکید کرد:
از 17 فروردین اردوی اول را در سیرجان استارت زدیم که جا دارد از باشگاه گلگهر تشکر کنم. اردوی دوم مشترک با مجارستانیها بود و بعد در جام پیروزی شرکت کردیم که برای ما حائز اهمیت بود. این جام خیلی به ما کمک کرد. اردوی سوم و چهارم در شهریار و زاهدان برگزار شد و همه امکانات آنجا مهیا بود و اردوی آخر هم در خانه کشتی به انجام رسید که به آسیایی قرقیزستان رفتیم و بچهها آنجا خوب کشتی گرفتند. چیزی که از بچهها خواستم این بود که کشتی خودشان را بگیرند و هیچ کدام از آنها کم فروشی نکردند و اگر باختند حریف بهتری داشتند.
سوریان با تاکید بر اینکه در انتخاب نفرات هیچ اعمال سلیقهای صورت نگرفته، گفت:
هیچ کدام از این بچهها برای من فرقی نداشتند؛ از شهر ری و زاهدان، تفاوتی بین آنها نبود. 10 نفر اعزامی به مسابقات جهانی ایتالیا بهترین نفراتی بودند که در حال حاضر در کشتی فرنگی نوجوانان داشتیم. ما بعد از آسیایی دو اردوی 10 روزه داشتیم. در مسابقات جهانی 40 کشور حضور داشتند که بعد از چند سال که به خاطر کرونا تیمها کامل نمیآمدند، اکثر آنها این بار کامل بودند بود و به همین دلیل هم مدالها تقسیم شد.
قهرمان سابق امیدهای جهان ضمن تقدیر از اعضای کادرفنیاش، در رابطه به اینکه در رده نوجوانان کشتیگیر باید فن و فکر کردن را یاد بگیرد، عنوان کرد:
اینها میتوانند پشتوانه کشتی فرنگی ما باشند. اجازه دهید بچهها خودشان استدلال و فکر کنند. این کار هم در مرور فن اتفاق میافتد که بچه فن یاد میگیرد. یادگیری زمان دارد، الان اگر بدن کشتیگیر را بسازی، در بزرگسالان نمیتوانی فنیاش کنی، اما اگر امروز فنی شود، فردا در بزرگسالان قدرت بدنیاش را میتواند بالا ببرد و نتیجه بگیرد.