عضو پیشین کمیته استیناف صدور مجوز حرفهای باشگاهها در آستانه شروع مجدد مسابقات لیگ برتر اعلام کرد باشگاهها برای شرکت در مسابقات داخلی باید مجوز ملی دریافت کنند.
به گزارش طرفداری، کاظم اولیایی با اعلام این موضوع که باشگاهها برای حضور در لیگهای داخلی باید مجوز حرفهای ملی دریافت کنند به تسنیم گفت:
طبق ماده 58 اساسنامه جدید، کمیته مستقلی وجود دارد که وظیفهاش استانداردسازی باشگاهها است. در این زمینه استانداردی برای شرکت در مسابقات حرفهای قارهای تعریف شده؛ اما برای شرکت در مسابقات کشوری و لیگ حرفهای نیز مجوز ملی هم وجود دارد که صدور آن وظیفه کمیته مستقل صدور مجوز بدوی و تجدید نظر است.
وی ادامه داد:
شیوه کار به این صورت است که رئیس فدراسیون باید نفراتی را به هیات رئیسه فدراسیون معرفی کند و پس از تأیید هیات رئیسه، این نفرات به کنفدراسیون آسیا معرفی میشوند و در صورت پذیرش کنفدراسیون فوتبال این کمیته رسمیت پیدا میکند. برای مسابقات امسال که خیلی از تیمها ورزشگاه ندارند باید این کمیته، نظارت را انجام دهد. کمیته صدور مجوز حرفهای، بخشی از فدراسیون فوتبال است؛ اما اکنون که این کمیته وجود ندارد سازمان لیگ به طور مستقل از ورزشگاهها بازدید و اظهارنظر میکند ولی این بازدیدها منتهی به صدور مجوز ملی نخواهد شد. سازمان لیگ فقط توصیه میکند اما تیمهایی که در لیگ برتر شرکت میکنند باید دارای مجوز ملی باشند. متأسفانه تعداد زیادی از باشگاههای ما این مجوز را ندارند.
عضو پیشین کمیته استیناف صدور مجوز حرفهای باشگاهها در واکنش به پرسشی مبنی بر اینکه آیا در سالهای گذشته باشگاههای داخلی برای شرکت در مسابقات مجوز ملی دریافت کرده بودند؟ گفت:
این مجوز باید هر ساله اخذ شود و دائمی نیست. اگر باشگاهی ادعا کند که سال گذشته مجوز داشته، باید امسال دوباره آن را دریافت کند. بعید میدانم باشگاهی سال قبل هم مجوز گرفته باشد، چون خودم عضو کمیته بودم و تا جایی که اطلاع دارم باشگاهی مجوز نداشت!
«چرا با این وجود که باشگاهها مجوز ملی نداشتند اجازه شرکت در لیگ برتر را پیدا کردند؟» اولیایی در پاسخ به این سؤال عنوان کرد:
این جزو نواقص ماست. وقتی میبینیم باشگاههای ما زمین برگزاری مسابقه ندارد یعنی یک جای کار نقص دارد. امکانات سختافزاری برگزاری مسابقات که AFC هم روی آن بسیار حساس است باید هر سال مورد بازدید قرار بگیرد و الزامات جدید لحاظ شود و بعداً اجازه شرکت در بازیها به تیمها داده شود.
وی درباره اینکه با این اوصاف برگزاری لیگ در فصل گذشته غیر قانونی بوده است؟ گفت:
قانونی یا غیر قانونی را من نمیتوانم بگویم؛ قانونی بودن یک بحث است و غیر استاندارد بودن بحثی دیگر. درباره عدم صدور مجوز باید سازمان لیگ اظهار نظر کند که شرکت باشگاهی که مجوز ندارد در مسابقات چه حالتی دارد. مسئول برگزاری مسابقات، سازمان لیگ است، همانطور که صدور کارت بازی بازیکن ضوابطی دارد، شرکت باشگاه در مسابقات هم دارای ضوابطی است. باید سازمان لیگ در اینباره پاسخ دهد.
«باشگاهی که مجوز حرفهای بینالمللی نداشته باشد اجازه شرکت در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا را پیدا نمیکند، در نتیجه اگر مجوز ملی هم نداشته باشد اجازه شرکت در مسابقات داخلی را نباید داشته باشد؛ چطور امکان دارد بدون مجوز در مسابقات شرکت کرد؟» عضو پیشین کمیته استیناف در پاسخ به این سوال یادآور شد:
به هر حال آقایان مجری هستند. طبق اساسنامه اینکه باید مجوز ملی داشته باشند قطعی و جزو ضوابط است. حالا میگوییم اگر سال قبل هم مجوز داشتند که آن را هم نداشتند، دلیل بر حضور در لیگ فصل آینده نیست. مجوزها به روز است. یکی از شرایط شرکت باشگاهها در لیگهای حرفهای داشتن مجوز ملی است؛ حالا اینکه اگر نداشتند چه برخوردی باید شود را باید کمیتههای انضباطی و ارکان قضایی پاسخ بدهند.
اولیایی گفت:
یکی از شرایط برگزاری مسابقات داشتن مجوز ملی باشگاهها است. اگر مجوز نداشته باشند باید فدراسیون فوتبال به این موضوع رسیدگی کند، چون فدراسیون مسئول این است که سازمان لیگ ضوابط قانونی را رعایت کند.