تاثیرات مثبت بازی های رایانه ای
1. تقویت عملکردهای شناختی: برخلاف تصور رایج، بازی های ویدیویی می تواند برخی از مهارت های شناختی فرزند شما مانند تمرکز، پردازش بصری، حافظه، استدلال و ادراک را افزایش دهد. طبق تحقیقات انجام شده درباره اثرات مثبت بازی های یارانه ای، مشخص شد، این گونه بازیها درست مانند برخی از دورههای آموزشی موجب بهبود توانایی تفکر بازکنان در ابعاد مختلف می شود.
2. هماهنگی چشم و دست: تحقیقات نشان می دهد بازی های ویدئویی به ویژه بازی هایی با موضوع تیراندازی موجب ارتقای مهارت های هماهنگی فضایی، بصری و چشم و دست می شود. به عنوان مثال، بازیکن برای موفقیت در بازی باید موقعیت، سرعت، هدف، جهت و موارد دیگر را بررسی کند. کسب این مهارت نقش موثری بر آموزش و توسعه شغلی فرد دارد؛ زیرا قدرت مهارتهای فضایی موجب کامیابی فرزند شما در رشته های ریاضی و مهندسی می شود.
3. دقت و تفکر سریع: سرعت بالا در بازی های رایانه ای، گیمرها را آماده می کند تا در کسری از ثانیه تصمیمات هوشمندانه بگیرند. همچنین، آنها برای مقابله با تغییرات غیرمنتظره در بازی نیاز به توجه زیادی دارند.
4. واکنش سریع: در بازی های کامپیوتری، حرکت مداوم دست ها بر روی ماوس، صفحه کلید یا کنسول بازی باعث افزایش سرعت واکنش نوجوان در وضعیت های متفاوت می شود.
5. توانایی حل مسئله: بازیهای ویدئویی به نوجوانان در توسعه مهارتهای حل مسئله کمک می کند؛ زیرا در حین انجام بازیهای ویدئویی استراتژیک، نوجوان یاد می گیرد برای موفقیت در بازی چگونه باید مشکلات و مسائل را پشتر سر بگذارد.
6. بهبود خلق و کاهش اضطراب: بازی هایی رایانه ای مانند پرندگان خشمگین (انگری برد) یا جواهرات (جولز) به دلیل سادگی، موجب آرامش و بهبود خلق می شوند. این بازی ها همچنین به نوجوان یاد می دهند که چگونه با شکست کنار بیاید.
7. افزایش هوش: تشویق و تحسین نوجوانان به خاطر تکمیل یک پازل یا انجام یک بازی ویدئویی، هوش آنها را افزایش می دهد.
8. افزایش مهارتهای اجتماعی و همدلی: بازی های ویدئوییِ آموزشی و اجتماعی، علاوه بر آموزش مهارت های تعاملی، همدلی را در نوجوانان افزایش می دهد.
تاثیرات منفی بازی های رایانه ای را اینجا بخوانید