مجمع کمیته ملی المپیک در شرایطی روز سه شنبه برگزار میشود که برخی اعضا به خاطر اعمال محدودیتها در آن حضور ندارند اما مهمانان خارجی در آن شرکت دارند.
به گزارش طرفداری و به نقل از مهر، به فاصله سه ماه پس از برگزاری مجمع عمومی و سالیانه کمیته ملی المپیک، فردا سه شنبه مجمع دیگری برگزار می شود. این مجمع و خروجی آن از هر حیث می تواند تعیین کننده باشد چون قرار است زمان انتخابات کمیته ملی المپیک که چندماه هم از انجام به موقع آن می گذرد، مشخص شود و چه بسا زمینه های اینکه چه کسی متصدی ریاست کمیته برای چهار سال آینده شود هم از همین مجمع آغاز و در پیگیری ها و نشست های بعد از آن به نتیجه برسد!
چهار دستور العمل برای مجمع فوق العاده کمیته ملی المپیک
مجمع روز سه شنبه کمیته ملی المپیک پنجاهمین مجمع این کمیته به حساب می آید. برگزاری این مجمع فوق العاده از آنجایی در دستور کار قرار گرفت که تعویق بازی های آسیایی، برگزای زودتر انتخابات کمیته ملی المپیک را ضروری جلوه داد.
پیش از این قرار بود انتخابات کمیته ملی المپیک با تعویق چندماهه بعد از بازی های آسیایی برگزار شود اما بعد از تصمیم چینی ها برای لغو این بازی ها، رویکردها نسبت به انتخابات کمیته تغییر کرد. به همین دلیل نشست فردا تشکیل خواهد شد تا با در نظر گرفتن بازه زمانی بازی های کشورهای اسلامی (۱۸ تا ۲۷ مردادماه) و از میان دو زمان پیشنهادی، تاریخ انتخابات مشخص شود.
با این حال برای مجمع فردا سه دستورالعمل دیگر هم مشخص شده است اما آنچه مسلم است اینکه تعیین زمان انتخابات، مهمترین آن است. دستور العمل های مجمع فوق العاده کمیته ملی المپیک به این شرح است:
۱- گزارش ریاست کمیته ملی المپیک در خصوص نشست هیات اجرایی شورای المپیک آسیا (OCA)
۲- گزارش سرپرست بازی های کشورهای کشورهای اسلامی در خصوص روند آماده سازی کاروان اعزامی و اقدامات صورت گرفته
۳- گزارش دبیرکل کمیته ملی المپیک در خصوص عملکرد کمیته و هیات اجرایی
۴- بحث و تصمیم گیری در خصوص ۲ گزینه پیشنهادی مرتبط با تعیین تاریخ برگزاری مجمع انتخابات کمیته که به تصویب هیات اجرایی رسیده است:
- آغاز فرآیند برگزاری مجمع انتخابات از روز ۴ خردادماه سال جاری و برگزاری آن در تاریخ ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
- آغاز فرآیند برگزاری مجمع انتخابات از روز ۲۰ تیرماه جاری و برگزاری آن در تاریخ ۱۴۰۱/۰۵/۳۰
چهار دستورالعمل مجمع کمیته ملی المپیک
برگزاری مجمع با حضور ۶۴ عضو
ضرورت برگزاری مجمع فوق العاده و لزوم رای گیری در آن برای مشخص شدن زمان انتخابات، مستلزم حضور آن دسته از اعضای مجمع است که واجد شرایط برای رای دادن هستند. بر همین اساس برای برگزاری این مجمع از تمام اعضایی که در مجمع ۱۷ اسفندماه هم حضور داشتند دعوت شده است البته به استثنای سرپرستان و مهمانان!
بر این اساس فدراسیون هایی مانند فوتبال، دوچرخه سواری، تیروکمان و ژیمناستیک که با سرپرست اداره می شوند در این مجمع نماینده ندارند. همچنین فدراسیون هایی که روسای آنها عضو مهمان در مجمع به حساب می آیند و حق رای ندارند هم به این مجمع دعوت نشده اند.
اتومبیلرانی و موتورسواری، کونگفو و هنرهای رزمی، بیماری های خاص و نجات غریق و غواصی از جمله این فدراسیون ها هستند.
در مجمع اینکه مجمع فوق العاده کمیته ملی المپیک با حضور ۶۴ عضو برگزار خواهد شد.
برگزاری مجمع سرنوشت ساز بدون مهمانان داخلی و با حضور خارجی ها
اهمیت برگزاری مجمع فوق العاده کمیته ملی المپیک آنهم به فاصله سه ماه از مجمع قبلی صرفا به خاطر تعیین زمان انتخابات است. به همین دلیل از سرپرستان و اعضای مهمان برای حضور در این مجمع دعوت نشده است با این حال مهمانان خارجی ورزش ایران از شرکت کنندگان در مجمع خواهند بود.
«حسین المسلم» مدیر کل شورای المپیک آسیا (OCA) و رییس فدراسیون جهانی شنا همراه با «حیدر فرمان» مدیرکل دپارتمان ورزش بازی های آسیایی که به دعوت فدراسیون شنا به ایران سفر کرده اند مهمانان خارجی مجمع کمیته ملی المپیک هستند.
لزوم حضور کویتی ها در مجمع چیست؟
مجمع روز سه شنبه برای مجموعه ورزش ایران بسیار حائز اهمیت است چرا که مهمترین محور آن با آینده چهار سال آینده ورزش کشور ارتباط مستقیم دارد اما آنچه مسلم است اهمیت این موضوع یعنی انتخابات کمیته ملی المپیک و تعیین زودتر مدیریت جدید آن برای ورزش کشور مهم است و بُعد بین المللی ندارد. حالا اینکه چرا در این مجمع که حتی برخی اعضای فاقد حق رای در آن حضور ندارند دو مهمان خارجی شرکت خواهند داشت جای سوال دارد.
«حسین المسلم» مدیر کل شورای المپیک آسیا (OCA) و رییس فدراسیون جهانی شنا همراه با «حیدر فرمان» مدیرکل دپارتمان ورزش بازی های آسیایی که به دعوت فدراسیون شنا به ایران سفر می کنند مهمانان خارجی مجمع کمیته ملی المپیک هستند. این دو نفر از مقامات عالی رتبه ورزش جهان به حساب می آیند و حضورشان در مجمع کاملا داخلی برای ورزش ایران میتواند در ارتباط بین المللی آینده تاثیرگذار باشد.
این حضور در شرایطی پیش بینی شده که قرار است مهمانان کویتی ورزش ایران ساعتی پس از شرکت در مجمع فوق العاده کمیته ملی المپیک دیداری هم با معاون اول رییس جمهور داشته باشند و اصلا به خاطر مهیا شدن همین دیدار، زمان برگزاری مجمع از عصر به صبح تغییر کرده است.
خبرنگار مهر کسب اطلاع کرد که حضور این دو مقام ورزش آسیا در ایران برای اجرای طرح «شنا برای همه» است که برای اجرای آن نیازمند حمایت دولت کشورهای مختلف هستند. دیدار با معاون اول رییس جمهور هم به همین خاطر است تا رییس فدراسیون جهانی شنا بتواند حمایت لازم برای اجرای این طرح در ایران را بگیرد.