🔻مونیخ : لبه جنگ !
با شکست غیر منتظره بایرن مونیخ مقابل ویارئال خیلی ها در شایستگی تیم این فصل ناگلزمن شک کردند.
بایرن تا قبل از بازی رفت در اسپانیا تنها در چند بازی در طول فصل با مشکلی جدی روبرو شده بود و آنرا هم میشد به پای تعویض مربی و ماجرای مصدومان و کرونایی های تیم گذاشت اما مهمانی در اسپانیا همه چیز را دگرگون کرد. بایرن مقابل تیمی که فکرش را نمیکرد به خوبی زمین گیر شد ، به حدی که پایان یافتن بازی در واقع به نفع بایرن بود.
موجی از انتقادات مربی جوان بایرن را تحت فشار قرار داد. طرفداران نگران بایرن آرام آرام شروع به نقد جولیان ناگلزمن کردند و با حذف بایرن از لیگ قهرمانان آنهم در شبی که کاملا با دور رفت متفاوت بود انتقادات شدیدتر شدند.
➖نارضایتی از چه ؟
بایرن مونیخ نشان داده که هواداران زود جوشی ندارد. بر عکس مدیریت سابق چلسی ( ابرامویچ ) ، مدیرانی بی صبر نیز ندارد. اما همه با نمایش بایرن مقابل ویارئال نگران آینده این تیم به دست ناگلزمن شدند و از آنجایی که این مربی بسیار جوان است و افتخارات زیادی ندارد این نگرانی تشدید شد...اتفاقی که میتوانست برای فلیک نیز بیفتد اما به دلیل نتایج درخشان وی در کوتاه مدت او از مهلکه به سادگی گذشت و توانست خودش را به شکلی کم نظیر تثبیت کند.
در این مقاله قصد داریم شرایط فعلی باشگاه بایرن مونیخ را بررسی کنیم و تحلیل کنیم که چه اتفاقات و چه کسانی نقش زیادی در این حذف و روند نزولی عملکرد تیم داشتهاند؟
🔻ناگلزمن ؛ فرشته یا شیطان ؟
جولیان ناگلزمن جوانی نابغه است. کسی که در این سن توانسته در فوتبال آلمان ( که غالبا مربیان خیلی کم تغییر میکند ) چنین به سطوح بالایی برسد و در نهایت سرمربیگری باشگاه بایرن مونیخ را تصاحب کند صرفا یک جوان ناپخته نیست که بر اساس اعتماد باشگاه کار میکند. او خوش فکر خلاق و البته دارای نگاهی جالب به فوتبال است که در آینده بیشتر درباره اش صحبت خواهیم کرد...
او شیطان نیست!
او شیطان نیست. علی رغم اینکه خیلی از هواداران بایرن باخت مقابل تیم خوب اونای امری را تحقیر میدانند و خواستار تغییر سرمربی شدند اما با این حال ناگلزمن برای اثبات توانایی های خودش نیاز به زمان بیشتری دارد( چیزی که همه مربی ها به آن نیاز دارند )
تیمی که تحت هدایت اوست کاملا آنگونه که او میخواهد بازی نمیکند. آنها هنوز با ایده آل سرمربی فاصله دارند و هنگامی این فاصله جبران شد میشود درباره ناگلزمن قضاوت درستی بجا آورد.
او فرشته هم نیست...
بایرن ناگلزمن خوب بازی نمی کرد و این شاید بیشتر از همه هواداران بایرن را رنجاند.اکر دقت میکردید در آلیانز آرنا هوادارن کلافه شده بودند از اینکه بایرن در باز کردن لایه های دفاعی ویارئال عاجز است.
بایرن نشان میداد که بایرن همیشگی نیست و دیر یا زود چه در این مرحله یا چه در مرحله بعدی به دست تیمی دیگر حذف خواهد شد. ناگلزمن در مصاحبه های قبل هر دو بازی اشتباهات عجیبی کرد. ابتدا گفت که کار ویارئال را در بازی رفت تمام میکنیم و قبل از بازی برگشت نیز گفته بود که آنها را بدلیل فرصت سوزی هایشان مجازات خواهیم کرد.
هنگامی که تیمی مطرح و قدرتمند با تیمی پایین تر از سطح خودش بازی میکند ، تیم قدرتمند به طور طبیعی با یک فشار روانی مواجه هست. آن فشار روانی درباره ترس از شکست خوردن از حریفی غیر هم سطح خودش است.
ناگلزمن با مصاحبه هایش در هردوبازی ، هم انگیزه بازیکنان ویارئال و هواداران این تیم را بالا برد و هم تیم خودش را در فشار روانی فرو برد. بایرنی ها غافلگیر شدند و بهم ریختگی بایرن در بازی رفت را نیز میتوان به این مسئله نسبت داد.
علاوه بر این برخی تصمیمات و جابجایی های او نیز بحث برانگیز بود. بازی دادن آلفونسو دیویس که هنوز چهل درصد هم آماده بازی نبود در بازی رفت دردسر ساز شد. او در نیمه اول توپ های زیادی را لو داد و البته کار مفیدی را نیز انجام نداد.
تیم او در خلق موقعیت به حد فجیعی ضعیف کار کرد. بایرن نمیتوانست دفاع چند لایه حریف را از هم بشکافد و بنابراین به ارسال های از جناحین روی آورد که بدلیل تنها بودن لواندوفسکی در بین مدافعان ویارئال اتفاق مهمی روی نداد.
این برنامه آنقدری انجام شد که ویارئال بتواند از توپ های برگشتی بهره ببرد وبا ضد حمله های زهر دار شاگردان ناگلزمن را شگفت زده کند.
در بازی برگشت نیز در نیمه اول بازهم چنین سناریوی بی نتیجهای در جریان بود که در نیمه دوم ماجرا فرق کرد.
چرا بایرن از وسط زمین اقدام به نفوذ نمیکرد ؟
نبود یک هافبک خلاق و بازیسازی چون تیاگو که فلیک از آن به خوبی استفاده میکرد باعث شد ناگلزمن خیلی بازیسازی را در آن مناطق پیگیری نکند چرا که هر حمله نا موفق از بایرن مساوی بود با لو دادن توپ و ضد حمله های کم نظیر ویارئال.
اما نیمه دوم بازی برگشت بایرن که چیزی برای از دست دادن نداشت بیلد آپ خود را از میانه زمین با ابزارهایی که داشت آغاز کرد و سرانجام پرس در همان مناطق باعث شد سر انجام به گل برسد.
حرکت بحث برانگیز دیگر ناگلزمن ارسال های هوایی و بازی ندادن چوپوموتینگ بود که باعث شد لواندوفسکی در میان رائول آلبیول و پائو تورس خنثی شود و خاصیت خود را روی سانترهای ارسالی از دست بدهد.
دیگر تصمیم عجیب او استفاده نکردن از گورتزکا در بازی رفت است. چرا؟ زمانی که تیم حریف با تجمع خودش عمق زمین خودش را بخوبی پوشش میدهد چه کسی بهتر از گورتزکا برای شوتزنی و باز کردن نظم دفاعی حریف ؟
البته در این باره گفته میشد که گورتزکا مصدوم هست و آماده بازی نیست اما ناگلزمن در نیمه دوم سرانجام او را به بازی فرستاد.
🔻حمیدزیچ ؛ منفور تر از همیشه!
حسن حمیدزیچ در ماجرای اختلافش با هانسی فلیک فصل گذشته خبرساز شد. این اختلاف نظر به حدی بود که باعث شد هانس دیتر فلیک نهایتا تصمیم بگیرد پیشنهاد تیم ملی آلمان را بررسی کند تا بایرن به سراغ ناگلزمن برود.
مشکل بر سر چه بود ؟ تمامی مشکلات فلیک و حمیدزیچ بر سر خرید های وی بود. فلیک هادسون اودوی را میخواست ولی حمیدزیچ انتقال سانه را نهایی کرد. اگرچه سانه بازیکن خوبی است اما جذب بهترین بازیکن برای مربیای که به آن نیازی ندارد اشتباه بزرگی است.
خرید های بد و ناجوری مثل بونا سار و البته داگلاس کاستا و از دست دادن تیاگو الکانترا باعث شده بود که تا رابطه فلیک و حمیدزیچ به بن بست برسد. فلیک همچنین به خرید ماریو گوتزه نیز علاقه داشت که از نظر مدیران بایرن اعتماد به گوتزه سخت بود و او را هم جذب نکردند. در عوض مارک روکا نیز به بایرن پیوست که آنهم نتوانست نه تحت نظر فلیک و نه ناگلزمن خودش را اثبات کند و همچنان یا مصدوم است یا میخ شده به نیمکت. فلیک همچنان علاقه داشت بواتنگ در تیم فصل بعد بماند اما باشگاه قرار بود قرارداد او را تمدید نکند.او حتی مخالف رفتن پریسیچ و کوتینیو بود ولی هیچ کدام تلاشی برای خریدشان نشد و با پایان یافتن قرارداد قرضی شان از بایرن رفتند.
چه اتفاقی افتاد؟
عملکرد فاجعه بار بایرن در نقل و انتقالات در بزنگاه های فصل سر باز کرد. آنها در جام حذفی حذف شدند و در لیگ قهرمانان مقابل پاریس سن ژرمن شکست خوردند.
بازی برگشت در پاریس به وضوح مشکلات ترکیب بایرن را نشان میداد. جایگزین مناسبی برای لواندوفسکی جذب نشده بود و اریک چوپوموتینگ نیز نتوانست در آن بازی بیشتر از یک گل به بایرن کمک کند و در اکثر دقایق بازی مهار شده بود.( چیزی که انتظارش میرفت.)
ضعف عمق اسکواد بایرن باعث شد آنها مقابل پاریس نتوانند کاری از پیش ببرند و در نهایت حذف زود هنگامی را تجربه کنند.برنامه رفتن هانسی فلیک از همان موقع کلید خورد.
ناگلزمن و ادامهی داستان...
بایرن در نقل و انتقالات ابتدای فصل نیز به آن صورت تقویت نشد. مهاجم جایگزین لوا همچنان جذب نشد و البته دایوت اوپامکانو و مارسل سابیتزر از تیم سابق ناگلزمن جذب شدند که هیچ کدام از آنها نیز نتوانستند عملکرد مناسبی ارائه دهند.
پس علت ضعف عملکرد بایرن در این فصل همین ترکیب ضعیف نیز میتواند باشد. ترکیبی که تقریبا فلیک را هم ناکام گذاشت.
در این یک مورد حمیدزیچ میتواند پاسخگو باشد هر چند که مدیریت همچنان از او تمام قد حمایت میکند اما او منفور هواداران مونیخ است و او هم مثل ناگلزمن ( شاید هم بیشتر ) تهدید به قتل میشود!!!
دو عکس از ترکیب لاین اپ و نیمکت ذخیره های بایرن مونیخ در مقابل پاریس سنت ژرمن ، بازی برگشت در فرانسه را مشاهده میکنید.
آنهایی که بایرن فصل 2020 را بیاد داشتند میدانستند که دست فلیک برای جایگزین کردن بازیکنان بسیار باز تر بود ولی در فصل 2021 این چنین نبود.
🔻نقش الیور کان در این اتفاقات
شخصیت الیورکان نیز میتواند در بحث نقل و انتقالات تاثیر گذار باشد.
به گذشته برمیگردیم. هنگامی که مانوئل نویر در سال 2012 در آستانه پیوستن به بایرن مونیخ بود وی در مصاحبه با نشریه بیلد گفت:
"آنها می خواهند یک دروازه بان خوب را به خدمت بگیرند. اما پرداختن این مبلغ به بازیکنی که در سال 2012 قراردادش با شالکه با اتمام می رسد رقم گزافی است."
این مطلب در حالی گفته شد که مانوئل نویر در آن سال خواهان بسیاری داشت و بایرن هرچه زودتر میبایست انتقال او را قطعی کند. منچستر فرگوسن به دنبال جایگزینی برای فن در سار میگشت و در به در به دنبال دروازهبان جدیدی بود که سالها در چارچوب اولدترافورد بایستد.
در لیگ قهرمانان همان فصل شالکه( تیم وقت مانوئل نویر) و منچستر یونایتد به مصاف هم رفتند و عملکرد نویر تحسین همگان را برانگیخت. تا جایی که فرگوسن هم از او تمجید کرد و در ادامهی فصل مذاکرات برای به خدمت گرفتن او آغاز شد. در این شرایط بایرن نیز که همیشه بازیکنان بوندسلیگایی را زیر نظر داشت به دنبال او رفت و انتقال او را قطعی کرد. چرا که تعلل در انتقال او موجب ربودن او توسط منچستر میشد. در نهایت نویر نشان داد که ارزش این پول را داشته.
اما این طرز فکر کان که نسبت به جذب هاینکس به عنوان سرمربی نیز منتقد بود باعث میشود بدانیم در حال حاظر چه سیاستی در بایرن حاکم است.
کان به پیوستگی اعتقاد دارد و بعید است ناگلزمن حمیدزیچ و یا حتی بازیکنان به راحتی از تیم بروند.تغییر به راحتی در بایرن کان اتفاق نمی افتد. از طرفی او تاجایی که بتواند پولی خرج نمیکند. حتی در شرایطی با ریسک بالا و این نشان میدهد که تقویت شدن امسال ترکیب بایرن یک معماست که بستگی دارد که چه کسی در این جنگ نهفته و بی صدا پیروز شود، ناگلزمن ، حمیدزیچ و یا الیورکان؟
پیج اینستاگرام / کانال تلگرام