شخصیت های دنیای کمیک در کل به هفت دسته تقسیم میشن اما هر کرکتر میتونه در مواقعی بر عکس عمل کنه. مثلا دث استروک همیشه یک ویلن بوده اما در گاهی اوقات ضد قهرمان یا آنتی هیرو بوده. یا کلینت بارتون در مواقعی از روش های انسان دوستانه فاصله گرفت و به رونین تبدیل شد که یک ضد قهرمان خشن بود. اما جدا از این موضوع کرکتر های کمیک ۷ دسته ی کلی دارند که در این پست باهاشون آشنا میشیم.
ابر قهرمان ( Superhero )
اکثر کمیک بوک ها، سریال ها، فیلم های سینمایی و انیمیشن ها بر پایه ی این شخصیت ها ساخته شده ان. ابر قهرمان ها کرکتر های اصلی ای هستند که با روش هایی انسان دوستانه با تبهکاران میجنگند و دنیا رو نجات میدن. کمتر مواقعی شده که ابرقهرمانی دست به کشتن زده. نوشتن یکی از قوانین مهم ابرقهرمان هاست. هر شخصیتی فارغ از محدوده ی قدرت و توانایی ها میتونه در این دسته قرار بگیره به شرطی که هدفش کمک به بشریت باشه و در این راه سعی کنه که هیچ کس حتی خبیث ترین افراد رو نکشه. از مهم ترین ابر قهرمانان کمیک بوک میشه به بتمن، سوپرمن، اسپایدرمن، آیرون من، کاپیتان آمریکا، هالک، واندروومن، ثور، دردویل، شزم، فلش، گرین لنترن، گرین ارو و ... اشاره کرد.
قهرمان ( Hero )
قهرمان ها هم مثل ابرقهرمان ها شخصیت مثبت داستان هستند و به مانند اونها کسی رو نمیکشند. اما تفاوت بزرگی که میان اونها هست اینه که قهرمان ها شخصیت هایی نسبتا فرعی هستند که زیر سایه ابرقهرمان ها قرار دارند. مثلا سوپرگرل و نایتوینگ زیر سایه ی ابرقهرمان هایی مثل سوپرمن و بتمن قرار دارند. از مهم ترین قهرمان ها میشه به ویژن، بلک کنیری، نایتوینگ، رابین، سوپرگرل، سوپربوی، اسپایدر وومن، وارماشین، رد ارو و ... اشاره کرد.
ضد قهرمان ( Anti- Hero )
ضد قهرمان ها از نظر خیلی از هوادار ها جذاب ترین کرکتر های کمیک هستند. آنتی هیرو یا ضد قهرمان به شخصیتی خشن و قاتل گفته میشه که حد و مرزی برای انجام کار هاش قائل نیست و هرطور که دوست داشته باشه عمل میکنه و به زبون ساده تر انسانیت براش اهمیتی نداره. ضد قهرمان ها شخصیت های خاکستری هستند که با شخصیت های شرور میجنگند اما تفاوتشون با قهرمان ها و ابرقهرمان ها در نحوه ی انجام کارشونه. دو مورد بالا تا جان در بدن دارن سعی میکنن کسی رو نکشه حتی اگر خبیث ترین فرد عالم باشه. اما ضد قهرمان ها به این موضوع اهمیتی نمیدن. مثلا دختر تانکی که البته چندان شناخته شده نیست، یک بار با قتل عام عده ای دنیا رو نجات داد. آنتی هیرو ها میتونن به عنوان یک تبهکار هم شناخته بشن به شرطی که یک شخصیت خبیث از خودشون ارائه ندن. از مهم ترین ضد قهرمان ها میشه به ددپول، دث استروک ( البته این شخصیت در برخی مواقع ویلن بوده )، ولورین، پانیشر، هارلی کویین، ونوم، رد هود، کت وومن، وی، رورشاک و ... اشاره کرد.
شرور ( Villain )
حالا رسیدیم به شخصیت منفی داستان و کسی که در واقع میخواد به مردم بدی کنه. ابرقهرمان ها، قهرمان ها و ضد قهرمان ها میخوان که جلوی این شخصیت ها رو بگیرن. البته یک گروه دیگه هم هستند که از این شخصیت ها خبیث تر هستن که بهشون ابر شرور یا سوپرویلن گفته میشه. شرور ها هم بیشتر زیرسایه ی ابرشرور ها هستن. این شخصیت ها در حدی شرور نیستند که حد و مرزی نداشته باشند و حتی اونها هم در کشتن افراد در حد کرکتر های آنتی هیرو هستند. اما بر اساس اهداف خودشون که معمولن شرورانه هست این کار رو انجام میدن. همکاری شرور ها با شخصیت های مثبت بیشتر از ابرشرور ها هست اما حتی در ابرشرور ها هم افرادی پیدا میشن که در هنگام یک بحران بزرگتر با قهرمان ها همکاری کنند مثل دکتر دووم، لکس لوثر، مگنیتو و حتی لوکی. از مهم ترین شرور ها میشه به الکترو، پنگوئن، اسکرکرو، بولز ای، کارمین فالکونی و ... اشاره کرد.
ابر شرور ( Supervillain )
این دسته در بین تمام کرکتر های کمیک بوکی خبیث ترین افراد هستند. شرور ها نقطه ی مقابل قهرمان ها هستن و ابر شرور ها هم نقطه ی مقابل ابر قهرمان ها. مهم نیست که شخصیت به چه دلیلی تبدیل به یک شرور شده یا چه قدرت هایی داره. اگر به مردم آسیب بزنه و با کرکتر های مثبت بجنگه یک ابرشرور به حساب میاد، اون ها همونطور که قبلا اشاره شد از ویلن ها هم خبیث ترن اما باز هم شده که با شخصیت های مثبت همکاری کنند. بعضی از اونها به دلایلی مثل دیوانگی و رنج بیش از حد تبدیل به یک شرور شدن مثل جوکر. بعضی ها رو هم تاریکی تسخیر کرده مثل گرین گابلین و دارث ویدر. از مهم ترین ابر شرور ها میشه به لکس لوثر، گرین گابلین، تانوس، دارکساید، لوکی، مگنیتو، جوکر، دکتر دووم، دث استروک و ... اشاره کرد.
شخصیت های مکمل ( Supporter Character )
هر کرکتر اصلی ای، یک سری شخصیت های مکمل داره. مثلا مهم ترین شخصیت های مکمل اسپایدرمن، ام جی و زن عمو می هستند. یا برای آیرون من میتونیم هپی هوگان و پپر پاتس رو مثال بزنیم. یکی از محبوب ترین شخصیت های مکمل سینمای کمیک بوکی هم دوپیندر، راننده ی ددپوله.
شخصیت کوچک ( Minor Character )
این شخصیت ها کمترین اهمیت رو در دنیای کمیک دارند. مثلا: فروشنده ی بقالی نزدیک خونه ی پیتر پارکر.