کنتور سسشرسلام
دادهٔ اول میگه تمام مبالغ مختلفند، پس روش حلش اینه: ۵ تا مبلغ رو به ترتیب مینویسی و کم کم با کمک پنج دادهٔ اولیه و صورت سؤالها، نوع قبض و نحوهٔ پرداختِ قبض ها رو بهشون اضافه میکنی.
×××××××××××××××××
جواب ۱:
۵ _ ؟ _ ؟
۱۰ _ ؟ _ ؟
۱۵ _ ؟ _ ؟
۲۰ _ ؟ _ ؟
۳۰ _ ؟ _ ؟
میدونیم ۱۵ برقه و چون سؤال میگه که باید بین ثابت و همراه ۲۰ تا فاصله باشه، پس باید به ترتیب ۳۰ و ۱۰ باشن، چون فقط این دو عدد هستند که ۲۰ تا فاصله دارند.
و ۲۰ هم میشه مراجعه به بانک چون طبق دادهٔ دوم باید با ثابت ۱۰ تا فاصله داشته باشه.
حالا تا همینجا رو کامل میکنم:
۵ _ ؟ _ ؟
۱۰ _ همراه _ ؟
۱۵ _ برق _ ؟
۲۰ _ ؟ _ مراجعه به بانک
۳۰ _ ثابت _ ؟
ادامه : و چون طبق دادهٔ پنجم قبضِ برق باید بین دو تا قبضی باشه که با خود پرداز پرداخت شدند، پس نحوهٔ پرداختِ قبضِ ثابت، با خودپرداز است.
و نحوهٔ پرداختِ قبضِ برق، نمیتونه با خودپرداز باشه چون طبق دادهٔ پنجم باید بین دو قبضی باشه که مبالغشون با خودپرداز، پرداخت شده. و نحوهٔ پرداختش، مراجعه به بانک هم نیست چون این نوع پرداخت رو قبض ۲۰ تومنی اشغال کرده. پس نتیجه میگیریم که قبضِ برق، به صورت اینترنتی پرداخت شده.
تا اینجا کامل میکنیم:
۵ _ ؟ _ ؟
۱۰ _ همراه _ ؟
۱۵ _ برق _ اینترنتی
۲۰ _ ؟ _ مراجعه به بانک
۳۰ _ ثابت _ خودپرداز
نحوهٔ پرداخت قبضِ آب هم میتونه اینترنتی باشه و هم مراجعه به بانک. و نحوهٔ پرداختِ قبض تلفن همراه هم میتونه خود پرداز باشه هم نت و نحوهٔ پرداخت قبض گاز هم میتونه اینترنتی باشه و هم با خودپرداز و هم مراجعه به بانک!
پس فقط نحوهٔ پرداخت قبضِ ثابت و برق مشخصه. و گزینهٔ چهارم صحیحه.
××××××××××××××××××
جواب ۲:
۵ _ گاز _ خودپرداز
۱۰ _ ؟ _ ؟
۱۵ _ برق _ ؟
۲۰_ ؟ _ ؟
۳۰ _ ؟ _ ؟
این دادهٔ اولیهٔ ماست. حالا از قبضِ مراجعه به بانک شروع میکنیم؛ میبینیم که مبلغِ این قبض، ۵ نیست، چون مبلغِ ۵، متعلق به قبضی است که با خودپرداز پرداخت شده. مبلغ این قبض ۱۰ هم نمیتونه باشه؛ چون طبق دادهٔ دوم باید اختلافِ مبلغ این قبض با قبض تلفن ثابت، ۱۰ باشه. ولی اگر مبلغ این قبض (مراجعه به بانک) ۱۰ باشه فقط با ۲۰، ۱۰ تا اختلاف داره و مبلغ ۲۰ هم طبق دادهٔ چهارم نمیتونه مربوط به تلفن ثابت باشه. قبضِ مراجعه به بانک ۱۵ و ۳۰ هم نمیتونه باشه چون در این دو صورت طبق دادهٔ دوم، باید مبلغ قبضِ تلفن ثابت، ۵ و ۲۰ باشد، که هیچکدام نمیتونه باشه. پس تنها احتمالی که برای قبض مراجعه به بانک باقی میمونه، ۲۰ هست:
۵ _ گاز _ خودپرداز
۱۰ _ ؟ _ ؟
۱۵ _ برق _ ؟
۲۰_ ؟ _ مراجعه به بانک
۳۰ _ ؟ _ ؟
حالا به سادگی میشه فهمید که برای نحوهٔ پرداختِ قبض برق، فقط یک احتمال باقی مونده. که اونم پرداخت اینترنتیه. (چون طبق دادهٔ پنجم باید بین دو خود پرداز باشه پس نحوهٔ پرداختِ خودش، با خودپرداز نیست و مراجعه به بانک هم همونطور که ثابت کردیم، توسط قبضِ ۲۰ تومنی، اشغال شده.) و طبق دادهٔ پنجم باید از بین ۲۰ و ۳۰ یک کدومش خودپرداز باشه و چون ۲۰ مراجعه به بانکه پس نتیجه میگیریم که نحوهٔ پرداختِ قبضِ ۳۰، با خودپردازه:
۵ _ گاز _ خودپرداز
۱۰ _ ؟ _ ؟
۱۵ _ برق _ اینترنتی
۲۰_ ؟ _ مراجعه به بانک
۳۰ _ ؟ _ خودپرداز
حالا میبینیم فقط یه مبلغ باقی مونده که نحوهٔ پرداختش مشخص نیست و تنها نوع پرداخت رو بهش اختصاص میدیم.
یعنی مبلغ ۱۰ و نحوهٔ اینترنتی.
و چون قبضِ ۲۰ نباید تلفن (چه ثابت چه همراه) باشه، پس میفهمیم که نوع این قبض آبه. و آب رو اگه هر جای دیگه بذاریم اشتباه رخ میده. اگه ۱۰ بذاریم، نحوهٔ پرداختش اینترنتی میشه، که با دادهٔ سوم مغایرت داره و اگر ۳۰ بذاریمش هم، مجبور میشیم قبضِ ۲۰ رو اینترنتی پرداخت کنیم که این عمل، با دادهٔ چهارم مغایره.
پس نتیجه میگیریم:
۵ _ گاز _ خودپرداز
۱۰ _ ؟ _ اینترنتی
۱۵ _ برق _ اینترنتی
۲۰_ آب _ مراجعه به بانک
۳۰ _ ؟ _ خودپرداز
۱۰ و ۳۰ هم هر کدوم میتونن ثابت یا همراه باشند. پس گزینهٔ ۲ صحیح نیست چون همراه هم میتونه با خودپرداز پرداخت بشه و هم با اینترنت.
گزینهٔ ۳ هم غلط بودنش واضحه چون همونطور که گفتم مراجعه به بانک نمیتونه نوع پرداخت قبض برق باشه، چون قبضِ برق مبلغش ۱۵ هست و نمیتونه به دادهٔ دوم عمل کنه و اختلافش با ثابت ۱۰ باشه.
گزینهٔ ۴ هم غلطه چون اگه آب خودپرداز باشه، ثابت یا همراه باید اینترنتی پرداخت بشن که این مخالف دادهٔ چهارمه.
پس هم ثابت کردیم که گزینهٔ اول صحیحه و هم ثابت کردیم دیگر گزینهها غلطند.
××××××××××××××××××××
جواب ۳:
۵ _ ؟ _ ؟
۱۰ _ آب _ ؟
۱۵ _ برق _ ؟
۲۰_ ؟ _ ؟
۳۰ _ ؟ _ ؟
این دادهٔ اولیهٔ ماست. حالا باید از مبلغ ۲۰ ادامه بدیم و نوع این قبض رو مشخص کنیم. آب و برق مبلغشون به ترتیب ۱۰ و ۱۵ هست، پس مبلغشون ۲۰ نیست. (!) مبلغِ همراه و ثابت هم طبق دادهٔ چهارم نمیتونه ۲۰ باشه. پس میفهمیم که نوعِ قبضِ ۲۰
تومنی، گازه.
حالا میریم سراغ نحوهٔ پرداختِ قبض آب. این قبض نمیتونه با مراجعه به بانک پرداخت شده باشه. چون در اینصورت قبضِ پرداخت شده با مراجعه به بانک فقط با گاز ۱۰ اختلاف داره، در صورتی که طبق دادهٔ دوم باید با ثابت ۱۰ اختلاف میداشت. و طبق دادهٔ سوم نمیتونه اینترنتی پرداخت شده باشه. پس نتیجه میگیریم با خود پرداز پرداخت شده.
حالا میریم سراغِ نحوهٔ پرداخت قبض ۵ تومنی. از دادهٔ پنجم نتیجه میگیریم که از ۵ و ۱۰ فقط یکیشون میتونه توسط خودپرداز پرداخت شده باشه. پس چون ثابت کردیم قبضِ ۱۰ یعنی همون آب، با خودپرداز پرداخت شده؛ پس قبضِ ۵ توسط خودپرداز پرداخت نشده. این قبض با مراجعه به بانک هم پرداخت نشده پس نتیجه میگیریم به صورت اینترنتی پرداخت شده. حالا تا همینجا جدول رو کامل میکنیم:
۵ _ ؟ _ اینترنتی
۱۰ _ آب _ خودپرداز
۱۵ _ برق _ ؟
۲۰_ گاز _ ؟
۳۰ _ ؟ _ ؟
حالا میبینیم که هیچچیزی به طور قطع نمیشه به جدول اضافه کرد و دو نوع احتمال برای بقیهٔ جدول باقی مونده.
چون قبض مراجعه، هم میتونه ۱۵ باشه و هم ۲۰. (۳۰ نمیتونه باشه چون در اینصورت طبق دادهٔ دوم، مبلغ قبض ثابت باید ۲۰ باشه؛ که این خلاف دادهٔ چهارمه.)
و قبض خودپردازِ باقیمانده، اگر مبلغِ قبض مراجعه به بانک ۱۵ باشد، میشود ۲۰ و اگر مراجعه ۲۰ باشد میشود ۳۰. و برای قبض اینترنتی باقیمانده هم دو حالت ممکن است، میتواند ۲۰ باشد یا ۳۰.
پس هر دو جدولِ ممکن را رسم میکنیم:
جدول اول:
(در این جدول مبلغِ قبضِ مراجعه به بانک رو ۲۰ قرار میدیم و باقی جدولو کامل میکنیم. در این صورت مبلغ قبض تلفن ثابت، طبق دادهٔ دوم، ۳۰ میشه و نحوهٔ پرداختش، طبق دادهٔ پنجم، خود پرداز. و مبلغ قبضِ تلفن همراه، ۵ میشه و نحوهٔ پرداختش اینترنتی؛ چون فقط همین مبلغ و نحوهٔ پرداخت باقی مونده)
۵ _ همراه _ اینترنتی
۱۰ _ آب _ خودپرداز
۱۵ _ برق _ اینترنتی
۲۰_ گاز _ مراجعه به بانک
۳۰ _ ثابت _ خودپرداز
جدول دوم:
(اینبار مبلغ قبض مراجعه به بانک رو ۱۵ میذاریم. پس طبق دادهٔ دوم، مبلغِ قبض تلفن ثابت میشه ۲۰. و برای تلفن همراه هم فقط یه احتمال باقی میمونه، مبلغِ ۳۰ و پرداختِ اینترنتی.)
۵ _ ثابت _ اینترنتی
۱۰ _ آب _ خودپرداز
۱۵ _ برق _ مراجعه به بانک
۲۰_ گاز _ خودپرداز
۳۰ _ همراه _ اینترنتی
پس نتیجه میگیریم فقط گزینهٔ ۲ صحیحه. چون در هر دو صورتِ ممکن، قبض همراه، اینترنتی پرداخت میشه. اما مبلغش میتونه ۳۰ باشه یا ۵ باشه. و نمیتونه با خودپرداز پرداخت شده باشه؛ پس تنها گزینهٔ صحیح، گزینهٔ دومه.
×××××××××××××××××
جواب ۴:
۵ _ ؟ _ ؟
۱۰ _ ؟ _ ؟
۱۵ _ برق _ ؟
۲۰ _ ؟ _ ؟
۳۰ _ ؟ _ ؟
قبض گازی که با مراجعه به بانک پرداخت شده باشه، طبق دادهٔ دوم نمیتونه مبلغش ۵ باشه. و مبلغِ این قبض، ۱۰ و ۳۰ هم نمیتونه باشه چون در این دو صورت طبق دادهٔ دوم، باید مبلغ قبضِ ثابت، ۲۰ باشه؛ اما در دادهٔ چهارم گفته شده قبضِ ۲۰ نباید تلفن باشه. پس نتیجه میگیریم قبضِ گازِ پرداخت شده با مراجعه به بانک، مبلغش ۲۰ هست.
پس طبق دادهٔ پنجم، قبض برق اینترنتی پرداخت شده و قبضِ ۳۰ تومنی با خود پرداز پرداخت شده.
تا همینجا جدول رو کامل میکنیم:
۵ _ ؟ _ ؟
۱۰ _ ؟ _ ؟
۱۵ _ برق _ اینترنتی
۲۰ _ گاز _ مراجعه به بانک
۳۰ _ ؟ _ خودپرداز
هیچ چیز دیگهای به طور قطع به جدول اضافه نمیشه.
نحوهٔ پرداخت قبض آب قطعا اینترنتیه، اما مبلغش میتونه ۵، ۱۰ یا ۳۰ باشه.
قبض ثابت و همراه هم، یکیشون اینترنتی و دیگری با خودپرداز پرداخت شده. و مبلغ قبضِ همراه میتونه ۵، ۱۰ یا ۳۰ باشه. و مبلغِ قبض ثابت میتونه ۱۰ یا ۳۰ باشه. در نتیجه فقط ۲ قبض، هم مبلغ و هم نحوهٔ پرداختشون مشخصه. پس گزینهٔ ۲ صحیحه.