مهدی نوردال🎙| مصاحبهی اختصاصی دکتر جوزپه کاپوآ، متخصص مصدومیتهای ورزشی، با وبسایت #میلاننیوز در مورد جراحی و روند درمان فیکایو توموری
🔸 در جراحی آرتروسکوپیک، ابتدا با ایجاد یک برش کوچک، دوربینی به کمک تزریق مقداری آب وارد مفصل آسیبدیده میشود. سپس با ایجاد یک برش دیگر، ابزار جراحی به مفصلِ هدف وارد میشود. این ابزار بنا به نیاز جراح میتواند تیغ، پنس یا قیچی مخصوص پزشکی باشد. سپس جراح با مشاهدهی وضعیت مفصل به کمک دوربین مذکور و کنترل رایانهای، آسیبدیدگی را تصحیح میکند. در این نوع جراحی، خونریزی چندانی وجود ندارد.
🔸 باید توجه کرد که در پایان آرتروسکوپی، آسیبدیدگی منیسک کاملا برطرف شده است؛ پس اینکه روندِ درمان طول میکشد فقط به دلیل زخمی است که در اثر جراحی ایجاد میشود و برای ترمیم، به حدود دو هفته زمان نیاز دارد. معمولا ورزشکار تا ۳ روز پس از جراحی استراحت میکند، سپس ۱۵ تا ۲۰ روز فیزیوتراپی انجام میدهد تا قدرت و انعطاف ماهیچهها به حالت قبل برگردد. پس از آن، ورزشکار تمرین را آغاز میکند و حداکثر ۴۰ روز پس از انجام جراحی میتواند برای تیم خود بازی کند.
🔸 تا جایی که من میدانم، مصدومیت فرانکو بارزی خفیف بود اما در آمریکا (محل برگزاری جام جهانی ۱۹۹۴) یک جراحی اورژانسی روی زانوی آسیبدیده انجام شد و او توانست ظرف ۲۵ روز بازی کند. به لحاظ نظری، امکان اینکه فیکایو توموری ظرف ۲۲ روز برگردد و در دربی میلان بازی کند وجود دارد، اما این کار باید با احتیاط بسیار زیادی انجام شود. در هر حال، بهتر است بازگشت او زودتر از ۳۵ روز نباشد تا از خطر مصدومیتهای احتمالی کاسته شود. تصمیم نهایی را در این زمینه، تیم پزشکی میلان خواهد گرفت. من آنها را میشناسم و میدانم که اعضای آن از نظر دانش، مهارت و تجربه از بهترینهای ایتالیا هستند.
🔸 نباید در مورد کیفیت زمین چمن و تأثیر آن بر مصدومیت ورزشکاران، بزرگنمایی کرد. درست است که این روزها به دلیل تعداد بازیها و شرایط آب و هوایی، نگه داشتنِ زمینها در شرایط ایدهآل کار سختی است، اما اگر از من بپرسید، کیفیت چمن سنسیرو تأثیر ناچیزی بر مصدومیت توموری داشته است.
🔴 @ACMPersian ⚫️