طبق اعلام شهاب عزیزی خادم، رییس فدراسیون فوتبال قرار است بازی هایی تحت عنوان ایران کاپ برگزار شود. بازی های ایران کاپ به این شکل است که استان هایی که در لیگ نماینده ندارند، تیم منتخبی را ارائه داده و از بازیکنان برتر خود که در رده سنی زیر 23 سال هستند، استفاده می کنند. نکته ای که وجود دارد این است که اگر این استان ها بازیکنانی در سطح لیگ برتر یا لیگ آزادگان داشته باشند، حق ندارند از آن ها استفاده کنند تا فرصتی برای استعدادهای دیگر جهت درخشش فراهم شود.
به گزارش طرفداری، برای اولین بار درسال 1318 مسابقات فوتبال قهرمانی کشور بین شهرهای مختلف برگزار و تیم تهران قهرمان این مسابقات شد.
تیم تهران تا سال 1328 همواره قهرمان مسابقات بود و تنها در سال 1328 بود که اصفهانی ها قهرمان این مسابقات شدند.
اما در دهه شصت هم مسابقاتی به عنوان لیگ استانی به نام قدس در فوتبال ایران چهره شد که البته عایدی زیادی برای فوتبال ایران داشت و تجربه ثابت کرده برگزاری مسابقات باشگاهی در همه سطوح راهی بهتر برای نتیجه گیری فوتبال ملی در ادوار مختلف بوده است.
با تمام این اوصاف خبر می رسد فوتبال استانی در کشور قرار است به نفع یک تیم ملی در مقطع سنی خاص باشد که باید اینگونه تعبیر کرد که قرار است این مسابقات در رده سنی زیر 23 سال برگزار شود که اگر این گونه هم باشد باز باید بگوییم حتی در رده های سنی پایه هم بر اساس تجربه، تقویت زیر ساخت های فوتبال باشگاهی بیشتر اثر گذار بوده است.
آیا فوتبال ما قصد دارد به تکرار فرمولی بپردازد که روزگاری از آن استفاده می کرده است؟ روزگاری که هنوز رضاخان زنده بود؟
این اتفاق کار بدی نیست ولی آیا بهتر نیست به جای برگزاری بازی ها به این شکل، به فوتبال باشگاهی برسیم و زیرساخت های آن را درست کنیم؟ تصور کنید تیم منتخب استان سیستان و بلوچستان قهرمان شد، در این تیم بازیکنی است که 23 ساله بوده و سال بعد 24 ساله می شود. حالا تکلیف او چیست؟
بهتر است جای این بازی ها، ساختار باشگاهی را درست کرده و آن استان ها در زمینه باشگاهی پیشرفت کنند.