مطابق نامه ای که کنفدراسیون فوتبال آسیا در واکنش به دریافت لایحه دفاعی باشگاه های ایرانی و مدارک تکمیل شده شان ارسال کرده، تا اواخر همین هفته تکلیف استقلال و پرسپولیس روشن می شود.
به گزارش طرفداری، سختگیری کمیته بدوی صدور مجوز حرفه ای که به دستور رییس فدراسیون فوتبال، پرونده و مدارک سرخابی ها را بدون اغماض بررسی کرد و آسان گیری کمیته استیناف صدور مجوز حرفه ای که باز هم به توصیه رییس فدراسیون فوتبال به سرخابی ها مهلت فرا قانونی سه ماهه داد و مصاحبه های ضد و نقیض مسئولان فدراسیون که از حذف سرخابی ها خبر دادند تا نگاه ها را از var مشکوک به سمت دیگری ببرند و مصاحبه های عجیب تر مدیران دو باشگاه که بعد از جلسه با شهاب عزیزی خادم ادعا کردند مجوز حرفه ای را دریافت کرده اند، کار دست استقلال و پرسپولیس داد و آنها حالا در آستانه حذف از لیگ قهرمانان آسیا هستند. هرچند عده ای داخل ایران نامه دریافت شده از کنفدراسیون فوتبال آسیا را نشانه پیدا شدن روزنه امید برای حفظ سرخابی ها در لیگ قهرمانان می دانند اما شانس استقلال و پرسپولیس برای ماندن در لیگ قهرمانان آسیا همچنان کمتر از 10 درصد است.
فدراسیون شرط جدید کنفدراسیون را به وزارتخانه اطلاع نداد
کنفدراسیون فوتبال آسیا بعد از آن که به دلیل حرف ها و خبرهای متناقض از داخل ایران نسبت به مدارک دو باشگاه سرخابی حساس شد، در بررسی دوباره این مدارک به چند ایراد اساسی رسید که مهم ترین آن، مالکیت مشترک دو باشگاه بود. این در حالی است که طبق ادعای وزارت ورزش دولت حسن روحانی، استقلال و پرسپولیس از فروردین ماه سال جاری آماده بودند از این حالت خارج شوند و حتی ظاهر خصوصی به خود بگیرند اما گویا فدراسیون فوتبال فراموش کرده در تذکراتی که از کنفدراسیون فوتبال آسیا دریافت کرده، ماجرای مالکیت مشترک را به وزارت ورزش و جوانان منتقل کند.
مالکیت مشترک از 2021 اولویت کنفدراسیون شد
هر سال کنفدراسیون فوتبال آسیا در لیستی اولویت ها که شامل شفافیت مالی، ساختار باشگاه، قراردادهای تجاری، حق پخش و ... بود را مشخص می کرد و از باشگاه ها می خواست مدارک مستند در این زمینه ها را ارائه کنند و تا سال 2021 بحث مالکیت باشگاه ها در لیست اولویت های مدنظر کنفدراسیون نبود و آنها با آگاهی از این موضوع که باشگاه های ایرانی در پروسه خارج شدن از سیطره دولت و حرکت به سمت خصوصی سازی هستند، فقط درباره میزان پیشرفت در این زمینه سوال می پرسیدند و گزارش کار می خواستند اما در سال 2021، کنفدراسیون فوتبال آسیا تاکید می کند مهلت باشگاه ها برای طی کردن این پروسه تمام شده و مالکیت مشترک دیگر یکی از نقاط منفی در کارنامه باشگاه هاست که مانع حضورشان در لیگ قهرمانان می شود.
عصبانیت معاون وقت وزیر ورزش از بی خبری وزارتخانه
گویا فدراسیون فوتبال فراموش می کند این تغییر وضعیت را به وزارت ورزش و جوانان اطلاع بدهد. برابر با شنیده های ما، در آخرین روزهایی که مهدی علی نژاد معاون وزیر ورزش و جوانان بود، در جریان جلسه ای که با حضور سران فدراسیون فوتبال، مدیران دو باشگاه و معاون وزیر ورزش و جوانان برگزار می شود، فدراسیون فوتبال اعلام می کند یکی از نکته هایی که کنفدراسیون فوتبال آسیا روی آن دست گذاشته همین موضوع مالکیت مشترک دو باشگاه است و این پرسش برای معاون وقت وزارتخانه پیش می آید که چرا تا سال قبل این مالکیت جزو اولویت ها نبود و کنفدراسیون فقط گزارش پیشرفت کار را می خواست که مسئولان فدراسیون توضیح می دهند برای دوره جدید لیگ قهرمانان اولویت ها تغییر کرده و AFC در پیش شرط های سال جدید این فاکتور را هم گنجانده است. این توضیح با عصبانیت معاون وزیر همراه می شود و علی نژاد از مسئولان فدراسیون توضیح می خواهد که چرا این دستورالعمل جدید را به وزارت ورزش و جوانان اطلاع ندادند که مدیران فدراسیون ابتدا مدعی می شوند تصور می کردند وزارتخانه در جریان است.
علی نژاد رفت، نامه آخر AFC آمد!
به گفته یکی از حاضران در جلسه، معاون وزیر ورزش در حضور مدیران دو باشگاه استنقلال و پرسپولیس، از مدیران فدراسیون فوتبال سوال می کند وقتی ایمیل ها برای فدراسیون فوتبال می آید و کنفدراسیون فوتبال آسیا رونوشت ایمیل ها را برای وزارت ورزش نمی فرستد این وزارتخانه از کجا باید بداند پیش شرط های AFC تغییر کرده است؟ علی نژاد تاکید می کند این کار حداکثر یک هفته زمان می برد و با برگزاری یک جلسه با حضور اعضای مجمع، می توان مالکیت های دو باشگاه را جدا کرد که گویا تنها چند روز پس از این جلسه، با استعفای معاون وزیر ورزش و جوانان موافقت می شود و با کنار رفتن علی نژاد از معاونت وزارتخانه، فدراسیون دیگر پیگیر این تغییر نمی شود تا این که نامه آخر کنفدراسیون می آید و فدراسیون در مهلت 5 روزه با همکاری وزارت ورزش و دو باشگاه استقلال و پرسپولیس، مالکیت سرخابی ها را جدا می کند.
نوشدارو بعد از مرگ سهراب
حالا وزیر ورزش و جوانان امیدوار است با برطرف شدن این ایراد، مشکلات پیش آمده مرتفع شود و کنفدراسیون فوتبال آسیا استقلال و پرسپولیس را به لیگ قهرمانان برگرداند ولی آنچه از کوالالامپور به تهران می آید، هنوز سیگنال های امیدوار کننده ای نیست.