زبان پایتون در سال ۱۹۹۱ توسط گایدوون راسوم ابداع شد.
مزایا:🔻
👈 1.یادگیری آسان:نحو زبان پایتون شبیه زبان انگلیسی است و درک آن بسیار ساده میباشد.
👈2.تفسیر شده:در زبان پایتون کدها خط به خط تفسیر میشه و اگر در نگارش کدها اشکالی وجود داشته باشد، به جای اجازه جهت ادامه کار، خطای اشتباه مربوطه را به نمایش میده. رفع باگ ها و اشکال زدایی در زبان پایتون خیلی آسان تر از هر زبان دیگری هست.
👈3.قابل حمل:در زبان پایتون کدها رو یک بار مینویسید و بدون تغییر در سکوهای مختلف(لینوکس؛ ویندوز؛ مک و...) اجرا میکنید؛شعار پایتون اینه:
"یک بار بنویس؛ هر جا اجرا کن"
👈4.بهره وری بالا:در زبان برنامه نویسی پایتون کمتر کد می نویسیم اما کارهای بیشتری انجام می شود و این همان بهره وری بالا در این زبان است.
👈5.تایپ پویا:در زبان پایتون به هنگام اجرای کد، نوع داده به طور خودکار اختصاص داده می شه. با چنین مزیتی دیگر برنامه نویس ها نگران اعلام متغیرها و نوع داده آن ها نخواهند بود.
👈6.کتابخانه های غنی:پایتون دارای کتابخانه ها و فریمورک های بسیار غنی هست که دست شما برای توسعه برنامه خود را باز میگذارد.
معایب:🔻
👈1.سرعت پایین:پایتون یک زبان تفسیری است و اجرای کدهای آن به صورت خط به خط انجام می شود بنابراین عملکرد آن در برخی از مواقع با کندی مواجه می شود.
👈2.زبان پایتون میزان زیادی از حافظه را اشغال می کند بنابراین مصرف حافظه در طول انجام پروژه های Python باید به دقت پیگیری شود.
👈3.ضعف در بخش موبایل:از زبان پایتون بیشتر در برنامه نویسی سرورها استفاده می شود. از آنجایی که زبان پایتون قدرت پردازش کندی داشته و در مقایسه با دیگر زبانها کارایی حافظه کمتری دارد، از پایتون در برنامه نویسی دستگاه های تلفن همراه کمتر استفاده می شود.
👈4.سادگی زبان پایتون:سادگی زبان پایتون دید شما را به برنامه نویسی تغییر میدهد و در صورت تمایل به یادگیری سایر زبان ها به مشکل بر میخورید.
👈5.ارورهای حین اجرا:پایتون دارای ارور های حین اجراء یا run-time فراوانی است. به این معنی که بسیاری از ارور ها فقط در حین اجرا رخ میدهند و در اجرای اولیه قابل کشف نیستند.
👈6.پایگاه داده:پایتون در زمینه دسترسی به پایگاه داده در مقایسه با دیگر زبان ها و تکنولوژی ها مانند JDBC و ODBC دارای لایه دسترسی ضعیفی برای ارتباط با پایگاه داده میباشد.
✍️کاربرهای پایتون:توسعه هوش مصنوعی؛طراحی وب سایت و وب اپلیکیشن؛ رباتیک؛ شبکه و امنیت؛داده کاوی و...!
⚙️