محسن ترکی کارشناس داوری که از روز اول انتخاب شهاب عزیزی خادم به عنوان رییس فدراسیون فوتبال ادعا کرده بود امروز روز شکست فوتبال ایران بود، همچنان نسبت به فدراسیون شهاب عزیزی خادم موضع انتقادی دارد و هر چه جلوتر می رویم بیشتر حق را به محسن ترکی می دهیم.
به گزارش طرفداری، محسن ترکی امروز در رادیو حرف هایی زد که تایید گزارش پنجشنبه شب رسانه طرفداری بود. ساعت 23:44 پنجشنبه چهارم آذر ماه، طرفداری نوشت: «نامه داوران به رئیس جمهور، جعلی از آب درآمد / کارشناس داوری: این نامه را فدراسیون به اسم داوران نوشته!» و امروز محسن ترکی در رادیو گفت: داوران بسیاری با من تماس می گیرند و از این که نامه به نام آنها منتشر شده شاکی هستند (اینجا بخوانید)
در پی این اتفاق یک داور سرشناس با طرفداری تماس گرفت و گفت:
من یکی از داورانی بودم که با محسن ترکی تماس گرفتم. ایشان دقیقا درست می گوید. چرا فدراسیون جرات نکرد این نامه را از طرف باشگاه ها بزند؟ با خودشان گفتند داوران بی زبان تر از همه هستند و اگر از طرف آنها حرفی هم بزنیم صدای شان در نمی آید!
این داور ادامه داد:
مصاحبه کردن برای ما ممنوع است ولی من ترسی از حرف زدن ندارم. متاسفانه یکی از همکاران ما در جریان بازی پرسپولیس و نفت آبادان دچار اشتباه شد و عبور توپ از خط دروازه نفت را تشخیص نداد، شاید من هم همین اشتباه را می کردم ولی این که یک توپ از خط دروازه رد شده و همکار من ندیده، باعث نمی شود زحمت تمام داوران زیر سوال برود و ما داوران ایرانی را ضعیف جلوه بدهیم. ما این همه سال بدون var قضاوت کردیم و خنده دار است که حالا بخواهیم به خودمان توهین کنیم. تا جایی که من خبر دارم این نامه را روز پنجشنبه در فدراسیون با هماهنگی همین داوری که در بازی پرسپولیس و نفت آبادان دچار اشتباه شد، نوشتند و قرار بود ابتدا این نامه برای داوران بین المللی و داوران سرشناس ارسال شود تا همه آن را امضا کنند. مثل این که قرار بوده نامه را به دو کارشناس سرشناس داوری هم بدهند تا آنها هم امضای داوران قدیمی را بگیرند اما متن اولیه نامه در فدراسیون تغییر می کند و تبدیل به دفاعیه داوران از فدراسیون فوتبال می شود و بعد هم احتمالا به این نتیجه می رسند که بهتر است امضایی در کار نباشد و نامه را منتشر می کنند.
داور فوتبال ایران تاکید کرد:
جالب اینجاست که اگر بازی پرسپولیس و نفت با var موردنظر فدراسیون فوتبال برگزار می شد هم داور نمی توانست گل را ببیند چون این دستگاهی که فدراسیون برای بازی ایران و کره جنوبی وارد کرده بود اصلا تکنولوژی خط گل و خط آفساید را ندارد. یعنی اگر این دستگاه هم مورد استفاده قرار می گرفت تضمینی نیست که کمکی به داور بازی می کرد.
این داور در پایان گفت:
من نگرانی آن همکارم که داور بین المللی است را درک می کنم، آن داور باید آموزش var ببیند ولی راهش این نیست که داوران را تبدیل به بلندگوی فدراسیون فوتبال کند و جامعه داوری را زیرسئوال ببرد. فدراسیون حتی اگر یک دستگاه var هم در تهران داشته باشد هیچ وقت فیفا با دستگاهی که نه مورد تایید فیفا است و نه مورد تایید کنفدراسیون فوتبال آسیا، مدرس برای آموزش داور بین المللی به تهران نمی فرستد. فیفا و AFC اگر می خواستند این سیستم را به رسمیت بشناسند که برای بازی ایران و کره جنوبی داور VAR به ایران اعزام می کردند. قرار نیست ما برای نجات یک قرارداد تجاری فدراسیون فوتبال با یک شرکت مشکوک هنگ کنگی که می گویند به اسراییل وصل است، هم جامعه داوری را زیر سوال ببریم و هم به رسانه ها و مردم دروغ بگوییم. فدراسیون وظیفه دارد داوران بین المللی را برای آموزش در کلاس های سیستم کمک داور ویدیویی معرفی کند و این دیگر چیزی نیست که گردن دیگران بیاندازیم.
توضیح طرفداری: البته همان پنجشنبه شب هم یک کارشناس داوری غیرمستقیم گفته بود متن اولیه نامه باید کار علی اصغر مومنی داور بازی پرسپولیس و نفت آبادان باشد. گویا علی اصغر مومنی برای آن که از زیر فشار انتقاد بابت نادیده گرفتن گل پرسپولیس به نفت آبادان بیرون بیاید با هماهنگی خداداد افشاریان پیشنهاد تهیه نامه ای پیرامون ضرورت استفاده از var را می دهد و فدراسیون در ادامه نامه را تبدیل به دفاعیه داوران از خودش می کند و روز جمعه برخی دوستان علی اصغر مومنی در تماس با او، ماجرای پشت پرده اصرار فدراسیون فوتبال به وارد کردن تجهیزات مشکوک از شرکت هنگ کنگی را گوشزد می کنند و از او می خواهند وارد این بازی خطرناک نشود. همچنین با چند داور دیگر هم تماس های مشابه ای گرفته شده و به آنها گفته اند از ورود به این موضوع خودداری کنید و اجازه ندهید عده ای برای پیشبرد اهداف تجاری خود از شما استفاده ابزاری کنند.