مردانگی سمی شامل فشارهای فرهنگی بر روی مردان است تا آنها به شیوهای خاص رفتار کنند؛ در واقع مردانگی سمی به این باور عمومی اشاره دارد که «مردانگی» چیزی جز سلطه، خشونت و پرخاشگری نیست؛ این باور که مردان باید خشن و جدی رفتار کنند و احساساتشان را بروز ندهند، میتواند برای سلامت روان آنها مضر باشد و عواقب جدی برای جامعه داشته باشد. به همین دلیل چنین باوری به «مردانگی سمی» معروف شده است. تعاریف زیادی از "مردانگی سمی" وجود دارد اما به طور کلی مردانگی سمی دارای سه جزء اصلی است:
سرسختی: مردان باید از نظر جسمی قوی، از نظر عاطفی سنگدل و از نظر رفتاری پرخاشگر باشند.
ضد برابری زنان: این ایده میگوید مردان باید هر چیزی را که زنانه تلقی میشود مانند نشان دادن احساسات یا پذیرش کمک رد کنند.
قدرت: مردان باید در جهت کسب قدرت و موقعیت اجتماعی و مالی تلاش کنند تا بتوانند احترام دیگران را به دست آورند.
ویژگی های مردانگی سمی
مردانگی سمی از عادات ناسالم و غلط استقبال میکند و این تصور را دارد که «مراقبت از خود تنها برای زنان است» و مردان باید با کار بیش از حد حتی زمانی که آسیب دیدهاند از تمام توانشان مایه بگذارند و با بدن خود مانند ماشین رفتار کنند.
مردانگی سمی در مردان علاوه بر اینکه باعث میشود به شدت به خود فشار بیاورند، آنها را از مراجعه به پزشک منصرف میکند؛ به طوری که دریافت مراقبتهای بهداشتی پیشگیرانه در مردانی که قویترین باورها درباره مردانگی دارند، نصف مردانی است که باورهای متوسطتری درباره مردانگی دارند.
مردانگی سمی همچنین مردان را از درمان سلامت روان منصرف می کند. افسردگی، اضطراب، مسائل مربوط به سوء مصرف مواد و مشکلات سلامت روان به عنوان ضعف در نظر گرفته می شود. بر این اساس مردانی که مفاهیم سنتی مردانگی را پذیرفته اند، در مقایسه با افرادی که انعطاف بیشتری در نگرشهای مربوط به جنسیت داشتند، دیدشان نسبت به مراجعه به مشاور و روانپزشک منفیتر بود.
مردانگی سمی همچنین تاکید میکند کار درستی نیست که مردها از احساساتشان حرف بزنند. به همین دلیل است که در صورت بروز مشکلات روانی، مردان تمایلی به کمک گرفتن از روانشناس ندارند. این در حالیست که اجتناب از گفتگو درباره مشکلات یا احساسات منجر به احساس انزوا و تنهایی بیشتر می شود. برای خواندن ادامه مطلب مردانگی سمی چیست؟ + 7 راه مقابله با مردانگی سمی کلیک کنید