سخنگوی قوه قضاییه دقایقی پیش شائبه ارتباط شرکت بلژیکی (هنگ کنگی) طرف قرارداد فدراسیون در زمینه VAR را با عوامل اسراییلی تایید و اعلام کرد نهادهای اطلاعاتی و امنیتی پیگیر این پرونده هستند. در بخش دیگری از صحبت ها، سخنگوی قوه قضاییه از الزام AFC برای فدراسیون فوتبال ایران در خصوص استفاده از VAR گفت.
به گزارش طرفداری، در نشست خبری امروز (چهارشنبه 5 آبان) قوه قضاییه، خبرنگاری پیرامون ماجرای جنجالی VAR و فدراسیون فوتبال سوال کرد که سحنگوی دستگاه قضا اینطور پاسخ داد:
کنفدراسیون فوتبال آسیا برای بازی های انتخابی جام جهانی 2022 قطر، فدراسیون ها را ملزم به تجهیز VَAR کرده است. کنفدراسیون فوتبال آسیا به فدراسیون ایران اعلام کرده بود اگر VAR نداشته باشند جریمه و محروم می شوند. فدراسیون ایران نیز قراردادی برای اجاره دستگاه VَAR با یک شرکت بلژیکی منعقد کرده است که گزارش شد عوامل این شرکت یهودی هستند و ممکن است با رژیم تل آویو ارتباط داشته باشند.
ذبیح الله خداییان افزود:
هنوز شکایتی در این خصوص از فدراسیون نشده است و اگر این اتفاق رخ دهد دستگاه قضایی آن را پیگیری خواهد کرد. طبیعتا نهادهای اطلاعاتی و امنیتی این موضوع را هم بررسی می کنند و اگر لازم شود به دستگاه قضایی ارجاع می دهند.
در این بین خدمت سخنگوی محترم قوه قضاییه ذکر دو نکته ضروری است. کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) در ماه مرداد به فدراسیون فوتبال ایران اعلام کرده بود هیچ الزامی برای استفاده از VAR برای بازی های مرحله مقدماتی جام جهانی در ایران نیست. کنفدراسیون فوتبال آسیا در نامه ای به تاریخ 16 آگوست به فدراسیون فوتبال ایران می گوید حتی در صورت واردات تجهیزات VAR به ایران، به دلیل تحریم ها امکان به کارگیری از سیستم های VAR در ایران وجود ندارد.
کنفدراسیون فوتبال آسیا در دستورالعمل دیگری برای VAR اعلام می کند؛
چنانچه به هر دلیلی مشخص شود پیاده سازی VAR از سوی هر یک از فدراسیون ها قابل انجام نیست، استفاده از VAR نباید مدنظر و مورد تاکید قرار بگیرد. AFC اتخاذ تصمیم مبنی بر عدم استفاده از VAR (به علت محدودیت های پیاده سازی و اخذ تاییدیه) را قبول می کند و می پذیرد.
کنفدراسیون فوتبال آسیا همچنین تبصره ای برای فدراسیون هایی دارد که در لیگ داخلی خود از VAR استفاده نمی کنند و می گوید بعد از ارزیابی شرایط تصمیم نهایی درخصوص این فدراسیون ها اتخاذ می شود.
واضح است که AFC در چند برهه و طبق دستورالعمل ها و یک نامه مستقیم الزامی برای به کار گیری VAR در ایران ندارد. موضوعی که ریاست فدراسیون فوتبال ایران خلاف آن را می گوید و پیش تر مدعی شد VAR در بازی با کره الزام نهاد بالادستی یعنی فیفا و AFC است.
به نامه ها و تبصره های AFC صحبت های حسن کامرانی فر را هم اضافه کنید که یک روز بعد از نامه 16 آگوست AFC یعنی در روز 26 مرداد اعلام کرد بدون VAR هم می توانیم در ایران میزبان باشیم. کامرانیفر در مورد شایعاتی که حاکی از به مشکل خوردن میزبانی ایران پس از وارد نشدن امکانات VAR به کشور بود؛ گفت چنین چیزی اصلا صحت ندارد.
با این حال در روز 29 شهریور، عزیزی خادم در گفتگو با بخش خبری شبکه سه VAR برای ایران را الزام فیفا و AFC دانست!
مستندات مربوط به دستورالعمل و نامه AFC و صحبت های حسن کامرانی فر و شهاب عزیزی خادم در روز 29 شهریور
برای فدراسیون هایی که از VAR در لیگ داخلی خود استفاده نمی کنند، AFC در ابتدا باید امکان اجرای VAR را با حضور تامین کننده (ملزومات و تکنولوژی) و کلیه ذینفعان مربوطه ارزیابی کند. سپس تصمیم نهایی را (در خصوص الزام VAR) اتخاذ کند.
در ادامه درج شده است:
چناچه به هر دلیلی مشخص شود پیاده سازی VAR از سوی هر یک از فدراسیون ها قابل انجام نیست، استفاده از VAR نباید مدنظر و مورد تاکید قرار بگیرد.
همچنین اعلام شده است:
AFC اتخاذ تصمیم مبنی بر عدم استفاده از VAR (به علت محدودیت های پیاده سازی و اخذ تاییدیه) را قبول می کند و می پذیرد.
نامه روز 16 آگوست AFC به فدراسیون فوتبال ایران
16 آگوست 2021 (25 مرداد 1400)
آقای حسن کامرانی فر
سرپرست دبیرکلی
فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران (IFFIRI)
جناب آقا
مقدماتی جام جهانی در آسیا- مسیر حرکت به قطر (دور نهایی)
کمک داور ویدیویی (VAR)
این نامه در ارجاع به نامه ما در 17 ژوئن 2021 (27 خرداد) در خصوص موضوع بالا و نامه شما در اول آگوست 2021 (10 مرداد) ارسال میشود.
به عنوان بخشی از آمادهسازیها، AFC با ارائهکننده فناوری سیستمی (STP) در خصوص امکان پیادهسازی وار در این رقابتها، در حال مذاکره بوده است. این صحبتها، نگرانیهای قابل توجهی در خصوص توانایی STP برای تحویل دقیق سیستم وار براساس پروتکلها و نیازمندی حداقلی IAAP منتشر شده توسط فیفا در جمهوری اسلامی ایران ایجاد کرد.
متاسفانه باید اعلام کنیم براساس توصیه STP مدنظر ما، به دلیلی تحریمهای شدید بینالمللی و چالشهای مختلف پیرامون واردات تجهیزات مورد نیاز به ایران، نمیتوانیم سیستم وار را در بازیهایی که در ایران انجام میشود، به کارگیری کنیم.
برای فدراسیون فوتبال ایران در راه آمادهسازی برای رقابتهای آتی، بهترینها را آرزو میکنیم و امیدواریم همکاری مناسب و درک متقابل شما در این خصوص را شاهد باشیم.
با احترام
داتو ویندزور جان
دبیر کل
رونوشت به
-
فیفا
-
فدراسیونهای عضو حاضر- گروه A
همچنین صحبت های حسن کامرانی فر و شهاب عزیزی خادم که در بالا به آن اشاره شد در لینک های زیر قابل مشاهده است:
کامرانی فر: بدون VAR می توانیم در ایران میزبانی کنیم
عزیزی خادم اعلام کرد؛ میزبانی ایران از کره جنوبی در گرو نصب VAR در آزادی
با مدارک و مستندات فوق مشخص می شود که AFC هیچ الزامی برای استفاده از VAR در ایران ندارد. قوه قضاییه به راحتی می تواند این نامه ها را از فدراسیون فوتبال دریافت کند. نامه هایی که کنفدراسیون خرداد ماه و مرداد ماه برای فدراسیون فوتبال فرستاد.
شرکت بلژیکی است یا هنگ کنگی؟
سخنگوی محترم قوه قضاییه در صحبت های خود علاوه بر الزام استفاده از VAR، شرکت طرف قرارداد فدراسیون را نیز بلژیکی معرفی می کند. با توجه به این گفته ها به نظر می رسد الزام استفاده از VAR و بلژیکی بودن شرکت ادعاهای مطرح شده فدراسیون به قوه قضاییه است و یا این اطلاعات از کانال های مرتبط با فدراسیون به دست قوه قضاییه رسیده است.
شرکت SimplyLive در هنگ کنگ به ثبت رسیده و تنها یک نرم افزارش را از شرکت بلژیکی می گیرد. احتمالا تاکید فدراسیون بر بلژیکی بودن شرکت به دلیل حضور افراد مشکوک در شرکت هنگ کنگی است. شرکت هنگ کنگی نرم افزار VOL را ندارد و به فدراسیون اعلام کرد می تواند VOL را از یک شرکت بلژیکی به مبلغ 18 هزار دلار تهیه و روی سیستم سوار کنید.شاید فدراسیون با استفاده از همین موضوع می خواهد شرکت هنگ کنگی را بلژیکی جا بزند.
در سایت simplylive مشخص است دفتر مرکزی این شرکت در هنگ کنگ است. همچنین آدرس یک نمایندگی در آمریکا و آدرس یک نمایندگی در بلژیک نیز به چشم می خورد. نکته جالب اینکه دفتر مرکزی هنگ کنگ و نمایندگی آمریکا مشخصات کامل (شامل آدرس، تلفن، فکس و ایمیل) دارند اما برای دفتر بلژیک تنها یک آدرس ثبت شده است و هیچ راه تماسی دیده نمی شود.
در پاسخ به ادعای فدراسیون مبنی بر بلژیکی بودن شرکت تنها به این دلیل که روی سایت یک دفتر در بلژیک معرفی کرده، یک پرسش برای ما ایجاد شده؛ آدیداس در دبی نیز شعبه دارد، می توان آدیداس را به صرف همان شعبه، شرکتی متعلق به امارات دانست؟
اگر با این منطق فدراسیون، شرکت بلژیکی است باید گفت شرکت هنگ کنگی در امریکا هم دفتر فروش دارد، چرا این شرکت را امریکایی معرفی نکنیم؟ واقعیت این است که شرکت simplylive در شهر هود هشارونِ تل آویو هم نمایندگی فروش دارد و با AVCOM همکاری می کند. همچنین simplylive تجهیزات خود را از شرکت ABONAIR که در شهر کفار سابا در استان مرکزی رژیم تل آویو واقع شده، می گیرد. پس می توان گفت این شرکت بیشتر اسراییلی است تا بلژیکی!
با یک سرچ ساده آدرس و مشخصات AVCOM و ABONAIR و همکاری آنها با simplylive قابل مشاهده است.
طرفداری امیدوار است با انتشار این مطالب از گردش اطلاعات اشتباه جلوگیری کند.