امروز (4 آبان) در پایان نشست هیات رییسه فدراسیون، حسن کامرانی فر و خداداد افشاریان از قرارداد با شرکت simplylive دفاع و رسانه را متهم به اظهارات خلاف واقع کردند. پیش از آنکه پاسخ ادعاهای دبیر کل و عضو هیات رییسه فدراسیون را بدهیم، صحبت آنها را مرور کنیم.
خداداد افشاریان در پایان نشست هیات رییسه خبرنگاران گفت:
هیچ خبر خاصی نبود و VAR به کار خود ادامه میدهد. هیچ مشکل خاصی وجود ندارد. تمام رفتارها و نامههایی که وجود داشت را به مراجع ذیصلاح ارائه کردیم. با کار کارشناسی و یک کارگروه محکم یک شرکت انتخاب شد و در ادامه هم در خدمت آنها هستیم.
حسن کامرانی فر نیز نظری تقریبا مشابه عضو هیات رییسه فدراسیون داشت:
ما باید تلاش کنیم این سیستم را وارد ایران کنیم. چه در بازی های ملی و چه در لیگ برتر. ما در مورد این شرکت خیلی کارها انجام داده بودیم و قبل از هر کاری استعلام گرفتیم. اینکه دوستان یکسری مطالب را مطرح کردند از نظر ما این مطالب واقعیت ندارد. 2 نفری که از آن شرکت وارد ایران شدند مجوز ورود گرفتند. انتظار فدراسیون فوتبال این بود که در این شرایط برای VAR بیشتر مورد حمایت قرار بگیرد. ما عاری از اشتباه نیستیم و در کارهایمان حساب شده پیش رفتیم ولی اینکه در ادامه با این شرکت کار کنیم یا خیر در آینده مشخص خواهد شد.
تنها تفاوت جزئی صحبت های دبیر کل و عضو هیات رییسه ادامه همکاری با شرکت simplylive است. افشاریان می گوید با کار کارشناسی و کارگروه محکم این شرکت انتخاب شده و در ادامه نیز با آنها کار می کنیم. کامرانی فر اما می گوید ادامه همکاری در آینده مشخص می شود. اما هر دو متفق القول هستند که شرکت مشکلی ندارد.
طرفداری اولین مشکل simplylive را بررسی کرده که ویدیوی آن را ذیل این متن می بینید. علاوه بر simplylive، وبسایت چهار شرکتی که تاییدیه فیفا دارند را به شکل تصادفی باز کردیم. این چهار شرکت عبارتند از:
ابتدا با آی پی ایران و بدون استفاده از وی پی ان این چهار سایت و همینطور سیمپلی لایو را باز کردیم. سایت های EVS، Slomo و Hawk-Eye بدون مشکل باز شد. وبسایت شرکت های SMT و simplylive اما با آی پی ایران باز نشد و بعد از اتصال وی پی ان با آی پی آمریکا توانستیم این دو سایت را باز کنیم. به سابقه و مشخصات شرکت simplylive که بارها در طرفداری پرداخته شده است. دفتر اصلی شرکت SMT نیز در یکی از شهرهای ایالت کارولینای شمالی آمریکا به نام دورهام قرار دارد. سه شرکت دیگر (EVS، Slomo و Hawk-Eye) اروپایی هستند.
وقتی یک سایت با آی پی ایران باز نمی شود دو معنا دارد. یا کمیته فیلترینگ وبسایت را فیلتر کرده است و یا آن سایت آی پی های ایران را مسدود کرده است. در هر دو صورت مشخص است که کار کردن با چنین سایتی در ایران مشکل دارد، چه فیلتر باشد و چه خود سایت آی پی های ایران را مسدود کند. اول ویدیوی مربوط به باز کردن این سایت ها را تماشا کنید:
با یک استعلام ساده مشخص می شود که کمیته فیلترینگ سایت های simplylive و SMT را فیلتر نکرده بلکه خود این دو سایت آی پی های ایران را مسدود کرده اند. حتی نیاز به استعلام هم نیست، این دو سایت حتی برای کسانی که اینترنت بدون فیلتر دارند هم قابل بازگشایی نیست و همین نشانه مشخص می کند simplylive و SMT آی پی های ایران را مسدود کرده اند.
پرسش از آقایان افشاریان و کامرانی فر اینجا است که با چه کارگروهی مشورت کردند که حتی وبسایت simplylive را چک نکرده اند. همین که سایت با آی پی ایران باز نمی شود اولین مشکل است. هیچ نیازی به بررسی مشخصات، سابقه و همینطور لینکدین شرکت ها نیز نیست. باز نشدن سایت از ایران باید سوال و شک ایجاد کند. چطور در خصوص شرکت تحقیق شده بود که مشکل به این واضحی دیده نشد؟!
اگر دنبال مشکلات بیشتر از شرکت مثلا هنگ کنگی! هستید می توانید مطالب قبلی طرفداری را مرور کنید اما با بررسی همین یک موضوع ساده هم مشخص است simplylive مشکل دارد و نباید رسانه را به دروغگویی متهم کنید.
نمی دانیم برای متهم کردن رسانه به دروغگویی از سوی کسانی که با وجود نامه 16 آگوست AFC حقیقت را پنهان کردند، چه اسمی بگذاریم!