فدراسیون فوتبال در نامه ای که به عنوان مدرک منتشر کرد، دست به خودزنی زد چرا که ترجمه این نامه نشان می دهد ایران به این دلیل که لیگ داخلی اش VAR ندارد، اصلا ملزم نبود برای گرفتن میزبانی ورزشگاه آزادی را به تجهیزات ویدیویی مجهز کند، مگر آن که ناظر کنفدراسیون این الزام را تشخیص می داد که در این صورت دیگر VAR آفلاین دیگر پذیرفته نبود و فدراسیون حق نداشت سراغ شرکتی برود که کف تجهیزات استاندارد مدنظر فیفا را دارد چرا که در این نامه، به سقف استاندارد مدنظر فیفا اشاره شده است.
به گزارش طرفداری، ترجمه کامل نامه کنفدراسیون فوتبال آسیا خلاف ادعای شهاب عزیزی خادم که در گفتگو با تلویزیون و رسانه ها عنوان کرده بود؛ میزبانی از کره جنوبی در گرو نصب VAR در آزادی است (اینجا بخوانید) را اثبات می کند. معلوم نیست فدراسیون دانش بنیان مترجم مسلط به زبان انگلیسی ندارد که مفهوم نامه را متوجه نشده یا دوستان نامه را با دقت نخوانده اند.
در متن نامه AFC آمده است؛
برای اعضای کنفدراسیون که از فناوری وار در لیگهای داخلی خود استفاده نمیکنند، AFC قبل از اتخاذ تصمیم نهایی، امکان استفاده از وار را بعد از مشورت با ارائهدهندگان خدمات و تمامی طرفین درگیر ارزیابی خواهد کرد. اگر به هر دلیلی، ارزیابی نهایی حاکی از آن باشد که استفاده از وار در ورزشگاه مدنظر آن عضو کنفدراسیون عملی نباشد، به کارگیری این فناوری در بازی ای که آن کشور میزبان است، مدنظر قرار نخواهد گرفت.
کجای این بند نوشته شده اگر تجهیزات کمک داور ویدیویی نداشته باشیم میزبانی را به ما نمی دهند؟ کدام نتیجه بازدید ناظران از ورزشگاه آزادی به عنوان ورزشگاه میزبان بازی های ملی منتشر شد که رسانه ها بدانند کنفدراسیون ما را ملزم کرده است؟ کجای این نامه الزام آور است؟
ترجمه دقیق نامه کنفدراسیون فوتبال آسیا
کنفدراسیون فوتبال آسیا در یکم خرداد سال جاری، بخشنامهای در خصوص الزام استفاده از سیستم کمک داور ویدیویی (وار) را به دبیران کل فدراسیونهای کشورهای حاضر در مرحله نهایی مقدماتی جام جهانی 2022 در قاره آسیا ارسال کرده است.
تاریخ: 17 ژوئن 2021 (27 خرداد 1400)
رو به: دبیرکلها
در فدراسیون های عضو کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC)
مقدماتی جام جهانی قاره آسیا- مسیر حرکت به قطر (دور نهایی)
آقایان عزیز
مقدماتی جام جهانی قاره آسیا- مسیر حرکت به قطر (دور نهایی)
کمک داور ویدیویی (وار)
در اشاره به مورد بالا، خوشحالیم که شما را در خصوص استفاده از سیستم کمک داور ویدیویی (وار) در دور نهایی بازی های مقدماتی جام جهانی قاره آسیا، مطلع کنیم.
لطفا مدنظر داشته باشید که پروتکل ها و دستورالعملهای اعلامی توسط فیفا و تاییدشده توسط IFAB، باید در بالاترین استانداردها، اجرایی شود. بر این اساس، توصیه میکنیم پیش از بازیها، همه اعضای AFC، شامل بازیکنان و مسئولان تیمها طبق دستورالعمل اعلامی، نسبت به چگونگی استفاده از سیستم وار، اقدام کنند.
آمادهسازی و پیادهسازی
در حال حاضر، AFC در حال مذاکره با شرکتهای فناوری در خصوص دقت و اعتبار سیستمهای ایشان و تواناییشان در برآورده کردن انتظارات کنفدراسیون فوتبال آسیا است.
بعد از اتمام قرعهکشی رقابتهای مقدماتی جام جهانی قاره آسیا- مسیر حرکت به قطر (دور نهایی) در یکم جولای 2021 (10 تیر 1400)، کنفدراسیون، بررسی/ ارزیابی از شرایط کشورهای حاضر در این مرحله و ورزشگاه مدنظرشان در خصوص حداقل نیازمندیهای نصب فناوری سیستم وار را به عمل خواهد آورد.
برای اعضای کنفدراسیون که از فناوری وار در لیگهای داخلی خود استفاده نمیکنند، AFC قبل از اتخاذ تصمیم نهایی، امکان استفاده از وار را بعد از مشورت با ارائهدهندگان خدمات و تمامی طرفین درگیر ارزیابی خواهد کرد.
اگر به هر دلیلی، ارزیابی نهایی حاکی از آن باشد که استفاده از وار در ورزشگاه مدنظر آن عضو کنفدراسیون عملی نباشد، به کارگیری این فناوری در بازیای که آن کشور میزبان است، مدنظر قرار نخواهد گرفت. با این حال، در نظر داشته باشید که عدم استفاده از وار در یک مسابقه خاص به دلیل محدودیتهای ذکر شده، عامل عدم به کارگیری این فناوری در دیگر مسابقات نخواهد بود. ما چنین تصمیمی، در صورت وجود، را بعد از از مشخص شدن کشور حائز شرایط و معرفی ورزشگاه مدنظر و در پی ارزیابی/ بررسی همه جوانب امر، در زمان مقتضی، تایید خواهیم کرد.
لطفا در نظر داشته باشید که AFC بخشنامه جداگانهای در خصوص به کارگیری وار رو به کشورهای حاضر در مرحله نهایی مقدماتی جام جهانی با اطلاعات به روز شده در خصوص ورزشگاههای معرفی شده در بازیهای مشخص شده، منتشر خواهد کرد.
از همکاری و توجه شما در خصوص موارد مطرح شده، ممنونیم. اگر سوالی وجود داشت، لطفا از طریق این ایمیل با ما در ارتباط باشید: research.creatives@the-afc.com
با احترام
داتو ویندزور جان
دبیرکل
ضمیمه: دستورالعملهای وار
رونوشت به: فیفا
امیدواریم فدراسیون فوتبال این بار بدون اهانت جواب پرسش ها را بدهد و نامه های بعدی را هم برای ترجمه دقیق به دار الترجمه ببرد!