بدون مهارت های ارتباطی در محل کار حتی ساده ترین شغل ها تبدیل به سخت ترین و وحشتناک ترین مشاغل می شوند. هیچ چیز بدتر از ارتباط سمی در کار نیست؛ ارتباطی که باعث هرج و مرج مطلق، ناامیدی، عدم پیشرفت، از دست رفتن مهلت های تحویل پروژه و احتمالاً اخراج یا استعفا می شود.
مهارتهای ارتباطی می تواند به شما کمک کند تا هم در حرفه خود پیشرفت کنید و هم در جستجوی مشاغل جدید رقابت داشته باشید. در ادامه مرکز مشاوره یـــاســـان 10 راهکار برای بهبود مهارتهای ارتباطی شما در کار ارائه می کند.
مهمترین مهارتهای ارتباطی در محل کار که باید یاد بگیرید
1. خوب گوش دادن
خوب گوش دادن به معنای توجه کامل به افرادی است که با آنها ارتباط برقرار کرده، از آنها سوال میکنید یا مسائلی را برایشان توضیح میدهید. تمرین خوب گوش دادن میتواند باعث احترام میان شما و همکارانتان شود و درک شما را در محل کار بالا ببرد.
همانطور که خوب گوش میدهید و روی گوینده تمرکز می کنید ازچیزهایی مانند تلفن های همراه، لپ تاپ یا پروژههای دیگر که حواستان را پرت میکند اجتناب کنید. سوالاتی بپرسید یا نظرات و ایدههایی را بیان کنید که نشان دهنده خوب گوش دادن شما باشد.
2. انتخاب بهترین راه ارتباطی
استفاده از روشهای صحیح برقراری ارتباط یک مهارت مهم است. صحبت از طریق ایمیل، نامه، تماس تلفنی، جلسات حضوری یا ارسال پیام، مزایا و معایبی دارد. ارتباط زمانی به درستی برقرار می شود که مخاطب، اطلاعاتی که میخواهیم منتقل شود و بهترین راه برای انتقال اطلاعات را به درستی بشناسیم و بر اساس آن تصمیم بگیریم.
3. ارتباط دوستانه
رفتارهای دوستانه مانند صداقت و مهربانی میتواند به تقویت اعتماد در هنگام برقراری ارتباط در محل کار کمک کند. سعی کنید با نگرش مثبت ارتباط برقرار کنید. ذهن باز داشته باشید و سوالاتی بپرسید که به شما کمک می کند بیشتر باهم صمیمی شوید.
حرکات کوچکی مانند سوال کردن از نحوه عملکرد شخصی، لبخند زدن هنگام صحبت یا تقدیر از کار آنها میتواند به شما در تقویت روابط سازنده با همکاران و مدیران کمک کند.
4. اعتماد به نفس
در محیط کار افراد نسبت به ایدههایی که با اطمینان ارائه میشوند واکنش مثبت نشان میدهند. راههای زیادی هست که به کمک آنها می توانید در محیط کار با اعتماد به نفس به نظر برسید. از جملهی آنها میتوان به برقراری تماس چشمی هنگام صحبت با افراد، صاف نشستن با شانه های باز اشاره کرد.
5. بازخورد دادن
کسانی که در برقراری ارتباط قوی هستند میتوانند بازخورد انتقادی را بپذیرند و اطلاعات سازنده را به دیگران ارائه دهند. بازخورد باید به سوالات پاسخ داده، راهحل ارائه دهد یا به تقویت پروژه یا موضوع مورد نظر کمک کند. ارائه و پذیرش بازخورد یک مهارت اساسی در محل کار است؛ زیرا میتواند به شما و اطرافیان شما کمک کند تا پیشرفت قابل توجهی در کار و پیشرفت حرفهای خود داشته باشید.
6. درجه صدا و واضح صحبت کردن
داشتن صدای واضح و قابل شنید شدن هنگام صحبت کردن بسیار مهم است. تنظیم صدای صحبت کردن به گونهای که در محیطهای مختلف شنیده شود، یک مهارت بوده و برای برقراری ارتباطی موثر ضروری است.
صحبت کردن با صدای بلند در برخی محیطها ممکن است ناخوشایند باشد و یا بیاحترامی تلقی شود. اگر از شیوه صحبت در محیط مطمئن نیستید، ساکت بمانید تا نحوه ارتباط دیگران را ببینید.