مطلب ارسالی کاربران
مقاله انقلاب در آلمان : دورتموندی که مخالف استعدادسازی بود ! | بخش دوم
فرانک ورموت زمانی گفت: “بعضی اوقات باید بیرحم باشید تا مهربان به نظر برسید.” او متولد اوایل دهه 50 بود؛ اما بسیار جوانتر به نظر میرسید. در اواخر سال 1998، هنگامیکه رانگنیک به فوتبال مدرن در تلویزیون مشغول بود، ورموت دستیار یوواخیم لوو در فنرباغچه بود. حالا و 15 سال بعد او مربی تیم زیر 20 سالههای آلمان و از همه مهمتر مربی آکادمی ورزشی فدراسیون فوتبال آلمان در کلن است. این بدان معناست که اگر میخواهید در بالاترین سطح مدرک مربیگری بگیرید، باید بنشینید و به صحبتهای این مرد درباره فوتبال گوش کنید؛ تجربهای لذتبخش. زیرا ورموت فردی باهوش، خوشصحبت و بسیار دوستداشتنی است. حتی وقتی چیزهایی مانند این جمله میگوید که برای مهربان بودن باید بیرحم باشید.
![](https://s4.uupload.ir/files/161115_170927adjs_evonik_pr_produktion_bvb_fußballschule_0341-1024x683-1_exh0.jpg)
دورتموند یکی از آخرین باشگاههایی بود که تن به قوانین فدراسیون فوتبال آلمان داد و روی فوتبال پایه سرمایهگذاری کرد.
باشگاههای آلمانی مجبور شدند کارهایی را انجام دهند که واقعا نمیخواستند. در اواخر دهه 90 فدراسیون فوتبال آلمان متوجه شد که باید در نحوه یافتن و آموزش استعدادها تغییرات اساسی ایجاد شود. آنها گفتند ما میخواهیم سرمایه گذاری کنیم، اما فقط در صورت همکاری با باشگاهها میتوانیم به هدف خود برسیم. بهطور خلاصه، داستان تحول فوتبال آلمان بود، آنجایی که مردم متوجه شدهاند فوتبال آلمان دستخوش تغییر بزرگی شده است. چه تیمهای بینظم و چه آنهایی که فوتبالی فنی ارائه میدهند.
اما باید به همه کشورها و فدراسیونهای فوتبالی که به آلمان نگاه می کنند تا با اطلاعات بیشتر این مدل را کپی یا پیادهسازی کنند، هشدار داد که داستان بههمین سادگی نیست. حتی اگر پول داشته باشید، حتی اگر به اندازه آلمانیها ثروتمند باشید که هر سال 70 میلیون یورو را به عرصه جوانان اختصاص دهید، مانند کاری که فدراسیون و 36 باشگاه حرفهای طی ده سال گذشته انجام دادهاند، این بدان معنا نیست که درنهایت یازده مسوت اوزیل و یک قهرمان لیگ قهرمانان اروپا در اختیار خواهید داشت.
یک مرد خبره که بهزودی با او ملاقات میکنیم معتقد است در نقش فدراسیون در انقلاب فوتبال آلمان اغراق شده است. حتی وورموت که برای فدراسیون کار میکند معتقد است که “برنامه بزرگ ارتقای استعدادها که در سال 2002 راهاندازی شد، مهمترین دلیل انقلاب فوتبال آلمان نبود. او معتقد است عامل تعیینکننده، تغییر اجتماعی بود.”
درواقع به نظر میرسد موضوع پیشرفت فوتبال آلمان در یک مجله فوتبالی میتواند به یک مقاله دانشگاهی تبدیل شود. وورموت در این باره گفت: “این موضوعی است که میتوانید در تمام طول روز درباره آن صحبت کنید و جنبههای بسیاری درباره این تغییر وجود دارد. اما بهطور کلی، برای توضیح این ماجرا میتوانید نگاه دقیقی به آنچه در دورتموند در طول پانزده سال گذشته رخ داده نگاه کنید.”
بخش اول این مقاله :پروفسور رالف رانگینک و تغییر آلمان !