دیشب در چارچوب رقابت های لیگ قهرمانان اروپا ، دو تیم بارسلونا و بایرن مونیخ در اولین بازی گروه E به مصاف هم رفتند که بایرن مونیخ با گل های مولر و لواندوفسکی (2گل) پیروز میدان شدند . بارسلونا اما دیگر هیولایی برای حریفان نیست و آن تیمی نیست که همه از آن بترسند . آنها دیشب در نیوکمپ بار دیگر تحقیر شدند . در ادامه به تحلیل بازی میپردازیم .
پ.ن : سعی دارم نکات مثبت و منفی هر تیم را بیان کنم و سپس به سمت تحلیل اجمالی بروم .
نکات مثبت از نمایش شاگردان رونالد کومان : ( لاین آپ 3.5.2)
1) نمایش عالی و مورد قبول 2 بازیکن بارسا :
رونالد آرائخو ، جرارد پیکه . این 2 بازیکن در قلب خط دفاع حضور داشتند که با نمایش خوبشان توانستند اندکی بایرنی ها را متوقف کنند ، هر چند درخشش این 2 کافی نبود و بایرن مونیخ با 17 شوت از تراشتیگن استقبال کرد .
2) سیو های فوق العاده تراشتیگن :
این دروازبان دیشب 3 بار دروازه اش را باز شده دید ، اما به جرعت میتوان گفت نمایش فوق العاده ای در مقابل مهاجم بایرن مونیخ ارائه کرد . این دروازبان آلمانی عملکرد خوبی داشت .
3) حضور چند دقیقه ای کوتینیو موفقیت آمیز بود :
فیلیپ کوتینیو دیشب بعد از ماه ها مصدومیت به عنوان یار تعویضی به زمین آمد و نمایش قابل قبولی داشت . او سعی داشت با دریبل ها و خلاقیتش تیم را به سمت جلو هدایت کند . او بازیکنی تاثیر گذار بود .
3 نکته بالا شاید تنها نکات مثبت تیم رونالد کومان بود که هر 3 به بازیکنان بارسلونا میپرداخت و چیز دیگری برای تعریف از این تیم وجود ندارد .
نکات منفی بلوگرانا در بازی دیشب :
1) اصرار به بازی سازی از عقب میدان :
تاکتیک دفاعی اصلی تیم ناگلزمن گگن پرس ( یا همان پرس سنگین با فشار روی حریف ) بود که بازی سازی را برای بارسلونا در عقب زمین مشکل میکرد . اما به جز چند موقعیت ، در بقیه موارد تیم همچنان به بازی سازی از عقب پافشاری میکرد . گل سوم بایرن مونیخ نیز از روی توپ گیری پشت محوطه جریمه بارسلونا با استفاده از تاکتیک گگن پرس بود که لواندوفسکی را 2 گله کرد . وقتی تیم حریف دارد شما را پرس میکند ، چرا اصرار به بازی سازی از عقب دارید آقای کومان ؟!
2) عدم استفاده از پرس :
چجوری سرمربیان بارسلونا درک نمیکنند ، که یکی از مهم ترین تاکتیک ها برای پس گرفتن توپ ، پرس از بالا هست . در بازی دیشب جز چندی یورش جزیی بعضی بارسایی ها ، چیزی به نام پرس در میانه زمین یا در زمین بایرن مونیخ دیده نمیشد .
3) از دست دادن برتری عددی هنگام حمله :
به حمله های بارسلونا نگاه کنید ، شاید نهایت 2 یا 3 نفر اماده زدن ضربه آخر باشند و بقیه دارند دورتر از مکان حمله قدم میزنند . این چه وضعی است ؟ در حملات بایرن حدود 5 الی 6 نفر حضور دارند اما آن طرف چی ؟ نکند کومان هنوز فکر مسی در سر دارد ؟
4) فرو رفتن در لاک دفاعی :
به اکثر لحظات بازی نگاهی بکنید ، بارسلونا در لاک دفاعی است ، گاهی حتی لوک دیونگ و ممفیس دپای هم به محوطه جریمه خودی میایند تا دفاع کنند . آیا چیزی به نام حمله کردن در سبک بارسلونا نیست ؟ این بازی همش تدافعی بود .
5) عدم توانایی ایجاد موقعیت های گلزنی :
به همان تک حملات بارسا نگاهی بیاندازید ، همه آنها صرفا ارسال از سمت چپ با حضور آلبا بود . خدای من ! هیچ اثری از خلاقیت در این تیم نیست . آیا کومان و بازیکنانش فکر کرده اند که میتوان با سانتر های مکرر قفل دروازه نویر را باز کرد ؟ تنها بعد از حضور فیلیپ کوتینیو و بالده شاید اندکی عملکرد تهاجمی بهتر شد و تا قبل از آن تیم در حمله افتضاح بازی میکرد .
6) دادن فرصت کامل به باوارایی ها برای شوت از راه دور :
بعد از ضربه مولر دیگر شوت از راه دور عادت بایرنی ها شد . آنها هر موقع که دلشان میخواست پای خود را به توپ میکوبیدند و نتیجه اش هم 2 گل شد . ضربه توماس مولر که مستقیم به گل تبدیل شد و ریباند ضربه جمال موسیلا نیز گل را برای آنها به ارمغان آورد . این چه خط دفاعی ای بود ؟
7) دادن آزادی عمل به 2 بازیکن بایرنی ها :
آیا به حرکات جمال موسیلا و لروی سانه دقت کردید ؟ آنها هر آنطور که خودشان و ناگلزمن میخواستند به راحتی دریبل میکردند و خط دفاع بارسلونا را به هم میزدند . انگار کسی قرار نبود یک دفعه توپ را از آنان بگیرد . شاید اگر بایرن مونیخ ، سانه را نداشت نتیجه دیگری رقم میخورد .
این ها نکات منفی تیم بارسا بودند که نشان از ضعف تاکتیکی این تیم میداد .
نکات قابل توجه تیم بایرن مونیخ : (لاین آپ : 4.1.4.1 )
1) پرس سنگین از جلو : تیم ان ها به خوبی نقطه ضعف بارسا را میدانست . آن ها با استفاده از تاکتیک گگن پرس و پرس سنگین از جلو با 5 بازیکن تهاجمیشان ، دست بارسا را بسته بودند و در نهایت گل سوماشان را با تکیه بر گگن پرس به ثمر رساندند .
2) دریبل زنی های خوب ستاره جوان آنها ، جمال موسیلا :
این بازیکن جوان دیشب عملکردی خارق العاده داشت و روی گل دوم تیمش نیز نقش مهمی داشت . او با دریبل های مکرر و خوبش خط دفاع و هافبک بارسا را آزار میداد و نظم آنان را بهم میزد . او آینده درخشانی دارد و در بازی دیشب آن را اثبات کرد .
3) حمله همه جانبه انها :
وقتی به حملات بایرن مونیخ نگاه میکنید ، حداقل 5 یا 6 نفر را آماده زدن ضربه آخر میبینید . حملات آنها بر عکس حملات بارسلونا با چاشنی خلاقیت و برتری عددی تزیین شده بود . این باعث شد که آن به راحتی بتوانند 3 بار تراشتیگن را تسلیم کنند .
4) برتری عددی آن ها در همه مناطق :
ان ها 5 هافبک در نظر گرفته بودند که علاوه بر اینکه تهاجمی بودند ، به کار های تدافعی تیم نیز کمک میکردند . گویا ناگلزمن به راحتی توانسته بود 5 نفره بودن خط هافبک بارسلونا را حدس بزند که در نتیجه هافبک های فراوانش را وارد بازی کرد و برتری عددی را از بارسلونا گرفت .
5) هماهنگی فوق العاده آنها :
اگر به پاسکاری های تند و سریع آنها پشت محوطه جریمه بارسلونا در آن فضای کم نگاهی بیاندازید . میبینید که ارتباطی غیر قابل باور با هم دارند و انگار هم دیگر را چشم بسته پیدا میکنند . یکی دیگر از ارکان مهم گلزنی آنان همین بود .
نکات قابل توجه دیگری از تیم بارسلونا :
1) شاید لاین آپ ما در ابتدا 3.5.2 بوده است اما به وضوح مشخص بود در دفاع تبدیل به 4.4.2 میشد و آلبا به دفاع چپ بدل میشد تا هافبک چپ . در بعضی حملات تیم آلمانی حتی بارسا 5.3.2 میشد و سرخی روبرتو نیز به خط دفاع اضافه میشد .
2) تکروی های ممفیس که گاها به ضرر تیم و گاها به سود تیم بود :
بعد از رفتن مسی ، گریزمان ، سوارز و مصدوم شدن آگوئرو و دمبله ، امید اول گلزنی خط حمله بارسا این هلندی است . او علاقه زیادی به دریبل زدن و تکروی کردن داشت . در برخی مثال ها این کار موفقیت آمیز و گاها حتی ناموفق بود .
3) تمایل داشتن به ارسال از سمت چپ با آلبا و بالده :
اکثر حملات بارسلونا روی همین فاکتور بود و آنها در تلاش برای ارسال های مکرر بودند و نشان از ضعف خلاقیت بارسلونا میدادند . البته بالده بهتر از آلبا در زمینه تهاجمی بود .
4) اسکواد ضعیف و تیم بی مهره بارسلونا :
اگر به تعویض های 2 تیم نگاه کنید تفاوتی آشکار را میبینید . بایرن پر مهره گنبری و سابیتزر و هرناندز و غیره را به زمین می آورد و بارسلونا با جوان های کم تجربه ای مثل گاوی و دمیر و بالده به استقبال آنان میروند . تیم بارسلونا بی مهره تر و ضعیف تر از همیشه بود و این کاملا قابل مشاهده بود .
گل های بازی :
بایرن مونیخ در این بازی یک طرفه 3 بار دروازه بارسلونا را باز کرد و البته به بارسلونا مجال گل زدن نداد .
گل اول : گل اول آنان روزی ضربه توماس مولر از پشت محوطه جریمه بود و با جای گیری و بلاک کردن ناقص گارسیا ، این توپ به گل تبدیل شد .
گل دوم : گل دوم بایرن مونیخ نیز باز هم به شوت از راه دور تکیه میکرد ، موسیلا شوتی زد که به تیر برخورد کرد و در ریباند ، شماره 9 بایرنی ها ماند و دروازه خالی . توی دروازه !
گل سوم : در این گل نیز گنبری در تک به تک شوتی زد که به تیر عمودی بارسلونا برخورد کرد و باز هم ریباند ، لواندوفسکی و توی دروازه .
تحلیل کلی :
این بازی مثل یک دیدار تدارکاتی برای بایرن بود و آن ها به سادگی توانستند بارسلونا را شکست دهند ، بارسایی که نه مربی جاه طلبی داشت ، نه تیم پر مهره و نه حتی کاپیتان لیونل مسی را . این بارسلونا دیگر ترسناک نیست . نیوکمپ دیگر ترسناک نیست . ولی بایرن مونیخ ، همچنان ترسناک است .
با تشکر از شما جهت خواندن این پست