جواد الله وردی با برق تهران به فوتبال ایران معرفی شد، به تاج رفت و سپس با پرسپولیس به اوج رسید. او یکی از بازیکنان تیم ملی در جام جهانی 1978 آرژانتین بود و همچنین در المپیک 1972 مونیخ نیز حضور داشت. خودش به شوخی به ما گفت، ما بازیکنان جوانان بودیم و اشتباهی ما را به مونیخ بردند. متاسفانه به دلیل شرایط شیوع ویروس کرونا، نتوانستیم در استودیو طرفداری میزبان پیشکسوت فوتبال کشورمان باشیم و جواد الله وردی در گفتگوی تلفنی آرای خود را اعلام کرد. توصیه می کنیم صحبت های جواد الله وردی را حتما بخوانید. توصیفات او از بازیکنان و ورزشکاران ایرانی بسیار جذاب و شنیدنی بود. همچنین نام امیر احتشام زاده برای اولین بار توسط این پیشکسوت فوتبال ایران وارد لیست برترین ورزشکاران قرن شد.
به گزارش طرفداری، جواد الله وردی نفرات تیم منتخبش را به شرح زیر معرفی کرد:
ناصر حجازی امضا کننده یک سبک و روش در دروازه بانی بود.چه از نظر اخلاقی و چه فنی الگوی بسیاری از جوانان شد. همیشه فکرهای نو داشت و زبانزد بود. می بینید که بعد از فوتش، هنوز که هنوزه این همه خاطرخواه دارد.
در دفاع راست بازیکنی داشتیم هم سرعتی بود و هم تکنیکی. همچنین در کارهای دفاعی و یارگیری فوق العاده کار می کرد. با پشتکار و با غیرت بود. ابراهیم آشتیانی از آن دفاع کنارهایی بود که در کارهای هجومی شرکت می کنند. در آن سرعت بالا چه سانترهای قشنگی برای حسین کلانی و همایون بهزادی خدابیامرز می فرستاد. سانترهای قشنگی می کرد. در سرعت صددرصد برای کلانی و بهزادی خدابیامرز. در کارهای هجومی شرکت می کرد.
دو انتخابم در دفاع وسط پرویز قلیچ خانی و مجید حلوایی هستند. 50 سال دیگر هم مثل قلیچ خانی نمی آید. او ثابت کرد در 10 پست هم می شود بازی کرد. برای تیم ملی در هر پستی که بازی کرد، از ستاره های آن پست، ستاره تر بود. مجید حلوایی هم بدون تردید یک دفاع وسط سخت گیر، کوشا، با غیرت و با تکنیک بود. یاد و خاطره بازی های مثال زدنی اش همیشه زنده می ماند. در المپیک مونیخ یک گل 40 متری به برزیل زد. ما را هم اشتباهی به آن المپیک بردند (با خنده).
در دفاع چپ که بازی های درخشان مجتبی محرمی در خاطر همه است. بهترین بهترین ها در دفاع چپ، برزانده اوست.
هافبک دفاعی بدون تردید محمد صادقی، این فوتبالیست اهوازی، با بازی های درخشانش، با رشادت و پشتکار و تلاش بسیارش، همیشه به یاد فوتبال دوست ها می ماند.
هافبک راست علی پروین را انتخاب می کنم. علی پروین همیشه یا خوب بوده یا عالی، هیچوقت بد نبود. تداوم حضورش در فوتبال ایران چه به عنوان بازیکن و چه به عنوان مربی در یادمان است.
در هافبک چپ بازیکنی داشتیم که فوتبال بسیار بسیار مدرنی بازی می کرد. همچنین تکنیک بسیار بالایی داشت. انتخاب من ابراهیم قاسمپور است.
در هافبک هجومی فوتبال ما جادوگر دارد، مارادونای آسیا، این القاب را به علی کریمی دادند، فوتبالیستی کامل که وقتی توپ داشت همه کار از عهده اش بر می آمد.
و زوج خط حمله، حسن روشن، فوتبالیستی دو پا، با قد و قواره جمع جور گل های زیادی برای تیم ملی زده است. در جام جهانی گل زد، در المپیک گل زد، یک گلزن به تمام معنا و مهارنشدنی بود. علی دایی هم که عزیز دردانه و شناسنامه فوتبال است. از استان اردبیل بلند شد و به تمام بچه های سی و یک استان ایران یاد داد که میتوانند علی دایی باشند.
جواد الله وردی پس از انتخاب پرویز قلیچ خانی، علی دایی و علی پروین به عنوان سه بازیکن برتر قرن، در خصوص بهترین مربیان قرن گفت:
حشمت مهاجرانی از معدود مربیانی بود که ارتباط عاطفی و احساسی با بازیکنان داشت. همه به پای او بلند می شدند. هیچکس پشت سرش حرف بد نزد. حتی بازیکنانی که از لیستش خط می خوردند، رویش را می بوسیدند. رایکوف هم بنیان گذار فوتبال نوین در ایران بود. او اولین کسی است که برای تمرینات مدیسن بال آورد.
در بخش بهترین داور قرن، شناسنامه علیرضا فغانی نشان می دهد که بسیاری داوران ما باید او را به عنوان الگو قبول داشته باشند. وقتی فیفا و AFC او را قبول دارند، ما هم باید قبولش داشته باشیم، انسان لایقی است.
پرسپولیس تمام دوران را به عنوان برترین تیم قرن انتخاب می کنم. باورم است اگر همه تیم های پرطرفدار جمع بشوند، پرسپولیس هنوز یک نفر بیشتر از آنها هوادار دارد. سابقه پرسپولیس به شاهین برمیگردد. اول خاطرخواهان فوتبال طرفدار شاهین بودند. بعد بود که مردم طرفدار تیم شهر خود شدند. اولین ها یا دیر فراموش می شوند یا هیچوقت فراموش نمی شوند.
صحبت های جواد الله وردی برای انتخاب سه ورزشکار برتر قرن تکان دهنده بود:
ورزشکار قرن من، آن بچه پرورشگاهی است که قهرمان المپیک شد. کسی که یک ساقه درخت برمیداشت، دو تا آجر می گذاشت دو طرفش و وزنه می زد. محمد نصیری، این انسان خودساخته را انتخاب می کنم.
عبدالله موحد با یک قایق در آمل و بابل تا استالینگراد می رفت و برمی گشت.. برمیگشت. در هر ورزشی سرآمد بود. شش مدال طلا آوردن، آن هم در شش سال پیاپی کار هر کسی نیست.
انتخاب سومم امیر احتشام زاده است. سالیان طولانی قهرمان پینگ پونگ بود. بعد هم دو فرزندش قهرمان ایران شدند. یعنی خانواده احتشام زاده نیم قرن قهرمان پینگ پونگ ایران بودند.
جواد الله وردی، در پایان پیرامون انتخاب هایش افزود:
اگه بخواهیم نام ببریم، خیلی ها هستند، می توانیم چند تیم انتخاب کنیم. مثلا بیژن ذوالفقارنسب، نصرالله عبداللهی، محمدخانی اما متاسفانه مجبورم 11 بازیکن را انتخاب کنم. از نظر خودم، انتخاب های من فنی بوده و سلیقه ام را دخیل نکردم.
فرم نظرخواهی تکمیل شده جواد الله وردی